Category Archives: Jouluradio

Jouluradion 20. juhlakautta siivittänyt entistäkin suurempi suosio

Jouluradion tekijät. Kuvaaja: Saku Soukka

Jouluradion 20. juhlakausi on lähtenyt entistä suuremman suosion siivittämänä liikkeelle. Jouluradion nettisivuilla on kauden alkaessa ja sen jatkuessa jälleen ollut enemmän kävijöitä kuin viime vuonna.

Joulurdion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen kertoo, että viime vuosina on tehty paljon uutta joulumusiikkia, konserttikiertueiden ja joulukonserttien puuttuessa. Tänä vuonna monet artistit ovat suunnanneet taas konsertoimaan, mikä näkyy hieman rauhallisempana levytuotantona.

“Jouluradio peräänkuulutti joitain vuosia sitten naisartistien esiinmarssia ja tasa-arvoa musiikkialalle. Iloksemme voimme sanoa, että tämän joulun kiinnostavimmat joulu-uutuudet tulevat naisartisteilta, jotka ovat rohkeasti ja laadukkaasti versioineet tunnettuja joululauluja”, Neuvonen sanoo.

Tänäkin vuonna Jouluradio on halunnut tukea ja tuoda esiin kotimaista musiikkia. Kanavaperheen uutuus “Uusi joulu” tarjoilee kuulijoille uutta tai uudelleen sovitettua joulumusiikkia. Pääkanavallakin uutta ja erilaista musiikkia kuullaan, mutta tuttujen ja rakastettujen joululaulujen mausteena.

“Jouluradio haluaa sekä palvella kuulijoita että toimia joulumusiikin äänenkannattajana. Siksi tänä vuonna panostamme kuulijoiden toiveiden toteuttamiseen ja toisaalta uusien artistien ja joululaulujen esittelemiseen. Tästä esimerkkinä Jouluradio 20-vuotiskonsertti, jossa nuoret artistit esittivät sekä uusia että vanhoja joululauluja.”

Tämän vuoden joulumusiikkitrendeinä Aura Neuvonen näkee akustisen musiikin, orkesterit, jousikvartetot, kamariorkesterit ja muut kokoonpanot kevyen musiikin artistien säestäjinä.

“Pidän tästä, ei mitenkään uudesta, tyylistä. Mielestäni orkesterisoittimet soveltuvat hyvin myös kevyemmän joulumusiikin säästämiseen”, Aura Neuvonen kertoo.

Joululaulupäivänä 15.12. on taas lupa laulaa

Torstaina joulukuun 15. päivänä vietetään jälleen Jouluradion kuusi vuotta sitten käynnistämää kansallista Joululaulupäivää. Joululaulupäivänä lauletaan nyt seitsemättä kertaa.

Joululaulupäivän slogan #lupalaulaa kertoo, että jokainen suomalainen saa laulaa täysin palkein. Joululaulupäivä kannustaa jokaista laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee. Joululaulupäivän idea on itse järjestää joululaulutapahtuma tai vain lurauttaa itse laulu ja napata muutkin mukaan laulamaan.

Säestystä lauluunsa kaipaaville Jouluradiossa soi koko päivän ajan helposti yhteislaulettava, tutuista joululauluista koostuva soittolista. Jouluradion päämajassa Redin Sillalla kuullaan kaksi striimattua joulukonserttia kello 15 esiintyy Antti Autio ja kello 17 Tuija Rantalainen.

Jouluradio20 kolmeosainen podcast-sarja kertoo Jouluradion tarinan, sen miten siitä tuli vahva mediabrändi ja selvittelee joulumusiikin lumoa. Podcastia voit kuunnella täältä.

Jaa Joululaulupäivän tunnelmia somessa käyttämällä hashtageja #lupalaulaa ja #joululaulupäivä.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soivaa pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa lähes koko Suomessa. Kymmenen eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen.

Lisätietoja: www.jouluradio.fi

Jouluradion nettikuuntelijamäärät kasvoivat viime vuodesta

e59a0cb5-a187-4c6a-afc2-f1f1caf7d026

Kuva: Jouluradio

Jouluradion kuuntelijamäärät kasvoivat jälleen netissä. Kuluneella kaudella Jouluradio soitti erityisesti kotimaista musiikkia, tavoitteena on ollut tuoda ihmisille uskoa, toivoa ja rakkautta koronajouluun. Täysi-ikäisessä (eli 18-vuotiaassa) Jouluradiossa kuului myös nuoruus ja raikkaus, mikä korostui Vaskivuoron lukion kamarikuoron toteuttamassa Hoosiannassa ja Metropolia-yhteistyössä.

Jouluradion kuuntelijamäärät kasvoivat netissä yli 5 prosenttia viime kaudesta. Jouluradion kanavia kuunneltiin netissä reilusti yli viisi miljoonaa kertaa. Jouluradion pääkanava oli kuunnelluin. Muista kanavista kuunnelluimpia olivat Kauneimmat Joululaulut, Lasten jouluradio ja Klassinen joulu.

Myös Jouluradion Hoosianna 2020 teki katsojaennätyksen. Vaskivuoren lukion kamarikuoron Hoosiannasta tuli varsinainen somehitti. Videota on katsottu lähes 600 000 kertaa. (Luvussa ovat mukana Facebook-, YouTube ja Instagram-katselut.) Tänä vuonna Jouluradio huomioi erityisesti suomalaiset artistit.

”Radio on kumppani silloinkin, kun olet yksin, joten Jouluradion tämän vuoden tehtävä oli olla etäjoulujen läsnäolija ja tunnelman luoja”, sanoo musiikkipäällikkö Aura Neuvonen.

Jouluradiota kuunneltiin kuluneella kaudella 160 maassa. Suomen jälkeen eniten Saksassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

”18:nnen kerran kuulunut Jouluradio kuulosti ja näytti raikkaalta ja innokkaalta nuorelta aikuiselta. Palautteen perusteella tulimme tarpeeseen ja olimme erityisen tärkeä osa joulunaikaa 2020”, toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne kertoo.

Koronajoulussa lohdun, uskon, toivon ja rakkauden asialla

Joululaulut toivat lohtua, uskoa, toivoa ja rakkautta koronajouluna koteihin. Siitä kertoo myös kiitollinen kuuntelijapalaute:

”Joulun valo ja rauha voitti koronasta johtuvan ikävän ja pelon sekä ahdistavat uutiset. Kynttilän valossa oli ihana tunnelma ja kauniit joululaulut soivat. Kiitos upeasta Hoosiannasta, joululauluista ja varsinkin uusista.”

Ensimmäisen kerran järjestettyyn Uusien biisien viikkoon lähetettiin noin 150 uutta joululaulua. Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa yhteistyössä toteutetun Uusin biisien viikon yleisöäänestyksen voitti Solina-kuoron Lapsenkokoinen.

Jouluradio järjesti kuuntelijoilleen Facebookissa muun muassa suoran #kuuluujouluun -striimikonserttisarjan. Jouluradion kuuntelua ei tarvitse lopettaa, vaikka lähetykset eetterissä loppuivatkin. Jouluradion pääkanava soi netissä ympäri vuoden.

Jouluradio on seurakuntien yhteinen joulumusiikkimedia sekä verkkomedia, jonka sivustolla soi 10 eri tyylisuunnan joulumusiikin kanavaa. Kaiken kaikkiaan Jouluradion musiikki helkkyi vuonna 2020 Jouluradio yhteensä 27 lähettimen voimin, kattaen 4,3 miljoonaa potentiaalista kuulijaa ympäri Suomen.

Jouluradio tuo uskon, toivon ja rakkauden koronasyksyn jouluun

00c263ef-2468-4c2e-a9f2-a4d3b1d81113

Jouluradion lähetys alkaa maanantaina 2. marraskuuta analogisilla radiokanavilla ja verkossa useilla erityylisillä joulukanavilla. Jouluradio soi radioaalloilla loppiaiseen 6. tammikuuta asti. Sen sijaan Jouluradion pääkanava soi verkossa ympäri vuoden eli kokonaan ilman Jouluradiota ei tarvitse elää minään vuodenaikana.

18 vuotta täyttävä Jouluradio uskoo musiikin voimaan ja panostaa suomalaisiin muusikoihin ja nuoriin tekijöihin.

”Tänä vuonna Jouluradiota tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Me tuomme tähän hulluun vuoteen jotakin tuttua ja turvallista, ikiaikaistakin. Jouluradion kuuntelun perinne luo lohdun ja ilon monille synkkään vuoteen”, pohdiskelee Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Jouluradion pääkanava on sekoitus perinteisiä joululauluja, yllättäviä tulkintoja sekä ihan uutta joulumusiikkia. Sen rinnalla alkavat maanantaina 2.11. soida netissä yhdeksän muuta monimuotoista joulukanavaa. Klikkaa itsesi kuulolle: www.jouluradio.fi Jouluradio kuuluu myös kaapeliverkossa ja Elisa Viihteen kautta.

Metropolian opiskelijat kehittäneet Jouluradiota

Tänä syksynä Jouluradiota ovat kehittäneet ja innovoineet Metropolian opiskelijat. Pysy kuulolla, niin saat kuulla ja nähdä, mitä uutta he ovat keksineet ja tuoneet Jouluradio-median kanaviin radioaalloilla, netissä ja somessa. Jouluradion innovoinnissa ja kehittämisessä on ollut mukana 18 opiskelijan monialainen ryhmä.

”Olen varma, että tämän erikoisen vuoden 2020 Jouluradio yllättää, lohduttaa ja luo toivoa ennen kuulumattomilla tavoilla – ja jännissä yhteyksissä”, Kalliorinne lupaa.

Jouluradion kotipesä on ostoskeskus REDIn Sillalla. Silta ja REDI toimivat mielellään joulumusiikkiin liittyvien tempausten pitopaikkana. Kauppakeskus toimitilana on avannut monia mahdollisuuksia innovaatioille asiakaspalveluun ja palvelumuotoiltuun tuotekehittelyyn.

Viime vuonna Jouluradio oli neljänneksi kuunnelluin

Jouluradion tuottaja-toimittaja on Katri Saarela, musiikkipäällikkönä toimii tänä vuonna Aura Neuvonen ja musiikkitoimittajana Mika Saarelainen.

“Tässä oudossa maailmantilanteessa kuljemme kohti talven kohokohtaa eli joulua. Kaikki on epävarmaa – emmekä edes tiedä. minkälaisella kokoonpanolla voimme viettää joulua. Meille on tärkeää, että joulumusiikista ei ainakaan tingitä. Joulumusiikki saa tänäkin jouluna tulla lähelle, koskettaa ja antaa joulumielen. Kannustankin ihmisiä kuuntelemaan, mitä eväitä joulumusiikki voisi tuoda omaan elämään”, Katri Saarela sanoo.

Jouluradion koko kansalle tarjoavat seurakunnat ympäri Suomea. Katso oma taajuutesi täältä: https://www.jouluradio.fi/taajuudet Täysi-ikäinen eli 18-vuotias Jouluradio on suosittu joulumusiikkimediakonsepti. Se oli Suomen neljänneksi kuunnelluin radiokanava joulukuussa 2019 (KRT).

Jouluradio taas ennätyslukuihin – erityisesti naisten ja nuorten suosikkikanava

44471963_10156777267494872_397515909192744960_o

Kuva: Jouluradio

Marraskuun alusta loppiaiseen soinut Jouluradio tavoitti jälleen ennätysmäärän kuulijoita. Kanava keräsi radiovastaanottimien äärelle joulukuun aikana 787 000 viikkokuuntelijaa ja oli Suomen 5. kuunnelluin radiokanava.

Jouluradio kuuluu todistetusti tuhansien suomalaisten jouluperinteisiin. Maanantaina 21.1. julkaistun Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan Jouluradio tavoitti joulukuun aikana 787 000 viikkokuuntelijaa ja oli koko Suomen 5. kuunnelluin kanava kanavaosuuksissa mitattuna. Erityisen suosittu Jouluradio oli naisten keskuudessa: pääkaupunkiseudulla Jouluradio oli kaikista tavoittavin radiokanava 9-55 -vuotiaiden naisten keskuudessa.

“Jouluradio teki sen taas: kasvatimme kuuntelijämäärän uuteen huippulukuun.” Kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

“Upeat luvut kertovat jälleen siitä, että Jouluradio kuuluu suomalaisten jouluun ja että Jouluradio on löytänyt uuden sukupolven. Se on joulun odotusperinne, joka on siirtynyt äidiltä lapsille. Myös panostuksemme eri tyylistä joulumusiikkia soittaviin kanaviin ja aktiivisuutemme somessa ovat vaikuttaneet uusien kohdeyleisöjen löytymiseen.”

Erityisen suosittu Jouluradio oli pääkaupunkiseudulla, jossa 9-24 -vuotaiden keskuudessa kaikkein tavoittavin radiokanava ja kokonaisuudessaankin kolmanneksi tavoittavin Yle Radio Suomen ja SuomiPopin jälkeen. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella Jouluradion kuuntelijaluvut nousivat ennätyksellisesti: 564 000 viikkokuuntelijaa joulukuussa oli 78 000 suurempi kuin vuotta aiempi tulos.

“Suomalaiset rakastavat joulumusiikkia, ja me haluamme sitä tarjota mahdollisimman monille niin netissä kuin perinteisillä radioaalloillakin”, Kalliorinne kertoo ja muistuttaa, että vuonna 2019 Jouluradio soi toista vuotta peräkkäin verkossa myös ympäri vuoden. Joulutunnelmaan voi nyt siis sukeltaa vaikka keskellä kesää.

“Kalenterista ei voi katsoa, että nyt on sopiva aika kuunnella joulumusiikkia. Meidän tehtävämme on tukea ihmisten joulumusiikin kuuntelua silloin kun he sitä haluavat, ja Jouluradio siihen ainoa oikea paikka; aito ja alkuperäinen.” Riitta Kalliorinne pohtii hymyillen.

Fyysisten ja digitaalisten muutosten vuosi

Vuosi 2018 oli isojen muutosten vuosi Jouluradiolle niin fyysisesti kuin digitaalisesti. Jouluradio muutti Helsingissä kauppakeskus REDIin, jossa sen tekijät olivat tavattavissa ensimmäistä kertaa kasvokkain.

“Haluamme olla siellä missä ihmisetkin ovat – etenkin ensimmäisenä adventtina ja kansallisena joululaulupäivänä 15.12. väkeä kävi mukavasti tervehtimässä. Helmikuun 2. päivästä lähtien olemme tavattavissa REDIn Sillalla.”, Kalliorinne avaa.

Jouluradio julkaisi syksyllä myös uudistuneet verkkosivut, jossa koko Jouluradion kymmenen kanavan kanavaperhe oli kuunneltavissa. Sivuille luotu uusi ominaisuus, viestiseinä Kuumalinja, keräsi joulufaneilta yli 2500 viestiä terveisiä, toiveita ja palautetta. Verkkosivuille tehtiin joulun aikaan parhaimmillaan lähes 50 000 käyntiä päivässä.

Jouluradion eri genreihin erikoistuneista verkkokanavista suosituimpia oli kuuntelijoiden valossa perinteisesti helkkyvä Kauneimmat joululaulut, koko perheen kanava Lasten jouluradio sekä klassineen joulumusiikiin erikoistunut Klassinen joulu.

Jouluradio soi taas – nyt yli puolet musiikista naisten esittämää

284adc1e-e129-4138-924b-66ff86e0c79b-w_576_h_2000

Kuvaaja: Heli Blåfield

Jouluradio on palannut radioaalloille yleisön toiveesta jo maanantaina 5. marraskuuta. Tämän vuoden tärkein tavoite Jouluradiolle on mediassakin puhututtanut naisten aseman parantaminen musiikkialalla.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on palannut radioaalloille tänään 26 lähetysalueella, kattaen ennätykselliset 4,3 miljoonaa kuulijaa. Tänä vuonna Jouluradio haluaa myös panostaa tasapuolisuuteen, minkä vuoksi se on sitoutunut nostamaan naisartistien esittämän musiikin määrää kaikilla kanavaperheensä kanavilla.

“Meille on ensisijaisen tärkeää olla ottamassa kantaa naismuusikoiden tasapuoliseen kohteluun musiikkialalla”, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne. Mallia on Kalliorinteen mukaan haettu Keychange.eu -kampanjasta, joka haastaa musiikkifestareita kiinnittämään enemmän huomiota esiintyjien sukupuolijakaumaan.

“Jos emme ole ensimmäinen tavoitteeseen sitoutunut radiokanava, olemme vähintään ensimmäisten joukossa. Toivottavasti muutkin radiokanavat pyrkivät samaan, laadusta tinkimättä. Haastammekin muut radiokanavat ajanmukaiseen soittolistojen freesaukseen.”

Radiossa soivalla pääkanavalla naisten esittämän musiikin määrä nostetaan vähintään 50 prosenttiin. Musiikkia ei silti edelleenkään valita yksin esittäjän tai tekijän sukupuolen perusteella:

“Haluamme tarjota kuulijoillemme parhaita, kiinnostavimpia ja rakastetuimpia joululauluja kuten ennenkin. Mielestämme se on mahdollista toteuttaa niin, että kanavilla soi tasapuolisesti sekä naisten että miesten esittämää musiikkia”, valaisee Jouluradion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen.

Pääkanavalla naisten esittämän musiikin osuutta on kasvatettu 12 prosentilla. Sama prosessi on aloitettu myös Jouluradion yhdeksän verkossa kuunneltavan teemakanavan suhteen. Neuvonen kertoo, että toisissa kanavista täysi tasajako on haastavampaa toteuttaa kuin toisissa. Muutoksen ydin onkin sitoutumisessa tasapuolisuuden edistämiseen pitkällä aikajänteellä.

“Esimerkiksi Raskaaseen musiikkiin keskittyvän Rouhea joulu -kanavan suhteen hyvä alku on saada naisten esittämän musiikin määrä nostettua kahdesta prosentista viiteen. Ruotsinkielisellä Julradion-kanavalla taas saa jopa hieman lisätä miesten esittämää musiikkia. Toivomme, että aloitteemme innostaisi naistekijöitä levyttämään enemmän joulumusiikkia, jotta sitä voidaan tarjota yleisölle entistä enemmän.”

Radioaalloilla aiemmin yleisön toiveesta

Soiton aloittaminen radioaalloilla jo marraskuun alussa on Jouluradiolle poikkeuksellista. Aiempina vuosina kanava on pyörähtänyt käyntiin vasta ensimmäisenä adventtina.

“Meiltä on toivottu aiempaa aloitusta jo pitkään ja vihdoin vastaamme huutoon. Tehtävämme on tukea ihmisten joulumusiikin kuuntelua. Kalenterista ei voi katsoa, että nyt on sopiva aika kuunnella joulumusiikkia”, Kalliorinne pohtii.

Samasta syystä Jouluradio on soinut tänä vuonna ensimmäistä kertaa verkossa ympäri vuoden. Kuuntelijamäärä ei ole hetkeäkään ollut nollassa. Musiikkipäällikkö Aura Neuvonen korostaa, miten sitoutuneita seuraajia kanavalla on:

“Me saamme kyllä heti kuulla, jos soitossa on jotain häikkää, oli sitten pääsiäinen, juhannus tai pyhäinpäivä. Tämä on vain merkki siitä, miten joulumusiikki voi puhutella vuodenajasta riippumatta.”

—-

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien radiokanava sekä verkkomedia, jonka sivustolla soi pääkanavan lisäksi yhdeksän muuta eri tyylisuunnan joulumusiikkikanavaa. Katso jouluradion paikalliset taajuudet osoitteesta jouluradio.fi

Jouluradion joukkoistettu Hoosianna kajahtaa eetteristä

ec0fedfb-1708-4414-aa91-df942811082f-main_image

Jouluradio aloittaa lähetyksensä jo 14. kertaa puoliltaöin ensimmäisenä adventtina 27.11.

Tänä vuonna Jouluradion perinteinen aloituskappale, Hoosianna, tehtiin joukkoistamalla. Jouluradion kuuntelijat saivat videoida ja lähettää ikioman versionsa Hoosiannasta Jouluradiolle ja näistä tulkinnoista koostettiin Jouluradion avaava Hoosianna. Hoosianna-video myös julkaistaan Jouluradion verkkosivuilla samaan aikaan, kun lähetys alkaa.

Videoita lähetettiin Jouluradiolle useita kymmeniä ja tekijöinä oli muun muassa tanssiryhmä, harmonikkaryhmä, kuoroja mm. Finnairin Lentoemännät, Hiidenkiven peruskoulun 1–2. luokat, kehitysvammaisten ryhmä ja Rap-mummo Eila. Erilaisia soittopelejäkin käytettiin, Kirkko & kaupungin uusi päätoimittaja Jaakko Heinimäki soittaa Hoosiannan mandoliinilla, lisäksi oli tehty rumpu- ja useita kitaraversioita.

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soi FM-taajuuksilla ja kaapelissa loppiaiseen asti. Pääkanavan lisäksi Toivontuottajien Jouluradion verkkosivuilla voi kuunnella myös kymmentä eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa. Uusia nettikanavatulokkaita ovat Indiejoulu ja Jazzjoulu.

Tänä vuonna jokaisella nettikanavilla on ollut vieraana muusikko, joka on laatinut oman soittolistansa jollekin nettikanavista. Lempijoululauluistaan ovat kertoneet muun muassa Krista Sigfrieds, Aino Venna, Essi Luttinen, Toni Wirtanen, Jarkko Ahola, Johanna Kurkela, Eva & Manu sekä Pekka Simojoki.

Lähes 700 000 viikkokuulijaa viime vuonna saavuttaneen Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo, että Jouluradio on seurakuntien joulutervehdys jokaiseen torppaan, autoon ja mobiililaitteeseen.

“Jouluradio on kaivattu – ja jo perinteinen – adventin ja loppiaisen välisen ajan soundtrack, joka tyydyttää kaikkien suomalaisten joulumusiikin nälän riippumatta siitä millaiset mediankäyttötottumukset tai musiikkityylilajimieltymykset ovat”, Kalliorinne kertoo.

Ylen kanssa yhteistyö syvenee siten, että Yle Areenasta löytyy linkki Jouluradion sivuille. . Jouluradion kaikki kymmenen nettikanavaa kuuluvat myös Radiot.fi -palvelun kautta, tämä on ensimmäinen kerta, kun palvelu on ottanut mukaan vain netissä kuuluvia kanavia. Lisäksi Elisa Viihde on ottanut Jouluradion kanavat palveluunsa.

Jouluradio on saanut ensimmäistä kertaa myös oman ohjelmapaikan Ylen Radio Suomen kanavalle. Jouluradion lähetys kuullaan Radio Suomessa adventtisunnuntaisin kello 15.30–16 musiikkipäällikkö Mika Saarelaisen juontamana.

“Tämän vuoden teemoina ovatkin olleet yhdessä tekeminen ja jakaminen. On tehty historiallista yhteistyötä radiotoimialalla muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyöllä olemme halunneet viestiä, että Jouluradio ja -laulut kuuluvat kaikille”, Kalliorinne lisää.

FM-kanava tavoittaa nyt lähes neljä miljoonaa ihmistä. Alueita on kaksikymmentä, uusina alueina ovat mukana Savonlinna, Mikkeli, Vaasa ja Lohja.

“Suosiomme salaisuus on kova, pitkäjänteinen työ, innovoiva ja innostunut moniosaajatiimi sekä kuulijoiden aktiivinen mukaanotto “tuotekehittelyyn”. Kolmella sanalla sanottuna Jouluradio #kuuluu jouluun. Totta on tietysti sekin, että joulu on tunteikasta aikaa ja joulumusiikki herättää tunteita. Panemalla Jouluradion soimaan saa hyvän joulumielen”, Kalliorinne sanoo.

Radiokanava on synnyttänyt Jouluradion rakastajien heimo. Jotkut ovat Kalliorinteen mukaan jopa sitä mieltä, että lähetys voisi olla käynnissä myös loppiaisesta adventtiin, koska ikinä ei kuule tarpeeksi joulumusiikkia. Jouluradion innokkaimpiin kuulijoihin tutustutaan tänä vuonna Jouluradio.fi -sivulla julkaistavassa juttusarjassa.

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen, Toivontuottajien, tuottamana. Jouluradio toimii kuuluvuusalueidensa seurakuntien kanssa yhteistyössä ja niiden tukemana. Katso FM- ja kaapelitaajudet tai kuuntele Jouluradiota netistä: www.jouluradio.fi

Jouluradio aloittaa lähetyksensä 29.11.

10709d06-388f-4c71-ac7a-97515ee43b92-main_image

Yli puoli miljoonaa viikkokuulijaa viime vuonna saavuttanut, joulumusiikin pää-äänenkannattaja, Jouluradio tulee taas. Jouluradio aloittaa lähetyksensä jo 13. kertaa ensimmäisenä adventtina 29. marraskuuta. Loppiaiseen asti Jouluradion FM-taajuuksilla soivan pääkanavan lisäksi Jouluradion verkkosivuilla voi kuunnella myös seitsemää eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa.

Jouluradion alusta asti mukana ollut toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo, että uuteen kauteen lähdetään mukaan entistä virkeämpänä.

– Marraskuun alussa avattavat, uudistuneet jouluradio.fi -verkkosivumme tekevät meistä entistä vahvemman verkkomedian. Uutta on myös se, että Jouluradio kuuluu ensimmäistä kertaa myös Radiot.fi -palvelussa. Kaikkia kahdeksaa kanavaamme voi myös kuunnella perinteen tapaan verkkosivujemme kautta, Kalliorinne hehkuttaa.

Joulukuulle on luvassa myös jymy-yllätys, mistä Kalliorinne ei vielä uskalla paljastaa liikaa.

– Teemme ison tapahtuman joulumusiikin hengessä. Vaikka olemme aito joulun edelläkävijä, olemme silti rohkea media ja tahdomme kokeilla jotakin uutta, Kalliorinne sanoo.

Uutena musiikkipäällikkönä aloittaa vasta 22-vuotias Jani Kareinen. Medianomiksi pian valmistuva Kareinen ottaa haasteen vastaan innokkaana.

– Erityisesti verkkokanavamme mahdollistavat sen, että voin heittää muutaman edm-dropin johonkin väliin, Kareinen virnistää.

– Soitamme kanavillamme kaikkia joulumusiikin genrejä klassisesta jazziin ja kaikkea siltä väliltä. Tavoitteeni on, että kuulija viihtyy Jouluradion parissa kauden alusta loppuun asti.

Jouluradion kanavat ovat tänä vuonna pääkanavan lisäksi rokimpi ja humoristinen Rouhea Joulu, pohjoismaisten sävelten Julradion, Klassinen joulu, Kauneimmat joululaulut, Lasten jouluradio, virolaiseen joulumusiikkiin keskittynyt Jõuluraadio sekä englanninkielisten joululaulujen Xmas.

FM-taajuuksilla Jouluradio kuuluu useilla eri paikkakunnilla Suomessa. Mukana ovat Helsinki, Vantaa, Espoo, Keski-Uusimaa, Turku, Hämeenlinna, Lahti, Kouvola, Mikkeli, Tampere, Pori, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu ja Rovaniemi. Paikkakunnista paluun tekee Seinäjoki ja uusina mukana ovat Lappeenranta ja Kajaani.

Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia. Jouluradion tuottaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen mediatoimitus, Toivontuottajat, kuuluvuusalueiden seurakuntien tukemana.

Jouluradio soi netissä osoitteessa www.jouluradio.fi, Facebook-sivut: www.facebook.com/jouluradio, Twitter: @jouluradio, Instagram: #jouluradio #kuuluujouluun.