Category Archives: Radio Dei

Joel Hallikaiselle oma ohjelmasarja Radio Deihin – “Minun ikäiseni ihmisen pohdintaa elämästä

joel-hallikainen-promo12_2020

Laulaja ja viihdetaiteilija Joel Hallikainen aloittaa oman ohjelmasarjan Radio Deissä. Hallikainen jakaa radiossa kuulijoilleen elämästä kaivamiaan oivalluksia vuosien ja vuosikymmenten varrelta. –­ Tämä on yksinkertaisesti minun ikäiseni ihmisen pohdintaa elämästä, 58-vuotias turkulaistaiteilija sanoo.

Joel Hallikainen ei väitä olevansa sen etevämpi elämän matkaopas kuin kukaan muukaan. Sen sijaan hän kertoo ”yksinkertaisesti harjoittavansa ihmiselle annettua ajattelun lahjaa”. Ajatusharjoituksille tarjoavat selkärankaa muistiinpanot, joita hän on tehnyt itseään puhutelleista ajatuksista matkan varrella.

– Maailmassa ei ole mitään sellaista, mitä ei olisi jo sanottu. Mutta joku jo sanottu asia saattaa puhutella jotakuta juuri tänään, jos se tulee oikeaan aikaan ja kulmasta, josta ihminen juuri silloin omaa elämäänsä katsoo. Yksittäiselle ihmiselle jokin asia tai oivallus voi olla täysin uutta ja avautua todeksi ihka ensimmäistä kertaa, Joel Hallikainen kuvaa uuden lyhytohjelmasarjansa ideaa.

Hän antaa esimerkin omasta elämästään.

– Olen yksinkertainen isoisä, ja jos Luoja suo, niin voin olla vielä moninkertainen isoisä. En ole sitä ennen ollut. Isovanhemmuuden myötä kuvakulmani on muuttunut, ja näen asioita uudella tavalla. Sama päätee moniin elämän viisauksin tai vaikkapa hengellisyyteen.

– Toiveeni on, että jokainen yksittäinen lyhyt Hallikainen-sarjan jakso voisi tuoda kuulijalle jonkin todellisen jyvän juuri siihen päivään ja siihen hetkeen, josta hän omaa elämäänsä katsoo.

Hallikainen-nimen saanut radiosarja kuullaan Radio Dein taajuuksilla joka arkipäivä tiistaista 7. tammikuuta alkaen kello 10.10 ja uusintana kello 14.10. Viikon jaksot kuullaan koosteena sunnuntaisin kello 17.30 alkaen.

 

Radio Dei on valtakunnallinen kristillinen radiokanava, jota kuuntelee viikoittain noin 170.000 ja satunnaisesti 610.000 suomalaista. (Lähde: Kansallinen radiotutkimus 6/2019, Kantar TNS 5/2019)

Lauri ”Late” Johanssonille oma ohjelmasarja Radio Deihin

ali-niemela-ja-lauri-johansson

Ali Niemelä ja Lauri Johansson. Kuva: Radio Dei / Oskar Vilkevuori

Lauri “Late” Johansson ja Ali Niemelä aloittavat Radio Deissä uuden Ex-Criminals -radiosarjan, joka tekijöiden mukaan ”todistaa mahdollisuudesta parempaan elämään ja tuo toivoa erityisesti toivottomissa tilanteissa kamppaileville”.

Vakavista rikoksista tuomittu entinen jengiläinen ja omien sanojensa mukaan ”jo 12 vuotta Jeesusta seurannut” Lauri “Late” Johansson sekä pitkään alamaailman pyörteissä liikkunut Ali Niemelä kutsuvat ohjelmasarjaansa vieraita laajalla skaalalla keskustelemaan elämän tärkeistä kysymyksistä. Ohjelman juontajat lupaavat tuoda omalla aidolla ja rosoisella tyylillään selkeästi esiin myös oman uskonsa.

– Toivomme, että evankeliumin hyvä sanoma leviäisi niin vankiloissa kuin siviilissä, ja että kuuntelijoille voisi käydä kuten meille, ja tulisivat uskoon, kertovat Johansson ja Niemelä.

Tänään torstaina Naarajärven vankilasta valvottuun koevapauteen siirtynyt ”Late” Johansson jatkaa koevapaudessa kesäkuun alkuun asti, jolloin alkaa ehdonalainen vapaus.

Johansson ja Niemelä ovat aloittaneet Radio Deissä uuden sarjansa valmistelut. Ex-Criminals -jaksoja kuullaan kanavalla joka viikko tiistai-iltaisin kello 22.05 ja keskiviikkoiltapäivisin kello 16.05 helmikuun alusta alkaen.

Radio Dei on valtakunnallinen kristillinen radiokanava, jota kuuntelee viikoittain noin 170.000 ja satunnaisesti 610.000 suomalaista. (Lähde: Kansallinen radiotutkimus 6/2019, Kantar TNS 5/2019)

Ex-Criminals Radio Deissä 4.2.2020 alkaen tiistaisin kello 22.05. Uusinta keskiviikkoisin klo 16.05. Jaksot kuunneltavissa lähetysten jälkeen:  www.radiodei.fi/ex-criminals. Ohjelmaa kustantaa Radio Dein ystävä, Kristityt Yhdessä ry.

Radio Dei mittauttaa puoluejohtajien arvot

6a2opYWW_400x400

Radio Dei mittauttaa puolueiden vaaliohjelmat ja puoluejohtajien arvot eduskuntavaalien kynnyksellä. Valtakunnallisen kristillisen radiokanavan vaalitenttisarjassa haastatellaan kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat 1. helmikuuta alkaen.

Puheenjohtajahaastattelut toimittaa 1980-luvulta lähtien vaalitenttejä isännöinyt Tapani Ruokanen.

Vaalitentit kuullaan Radio Dein taajuuksilla perjantai-iltapäivisin heti kello 16 sähkeuutisten jälkeen helmikuun 1. päivästä alkaen. Tenteistä lähetetään lisäksi tiistaisin iltauusinnat, jolloin lähetykset nähdään myös Alfa-TV:ssä.

Puheenjohtajahaastattelut lähetetään Radio Dein taajuuksilla eri puolella Suomea. Tentit voi kuunnella suorana tai lähetyksen jälkeen myös Radio Dein verkkosivuilla ja Radiot.fi-palvelussa.

– Kevään eduskunta- ja eurovaaleissa ratkaistaan Suomen tulevaisuuden tärkeimpiä kysymyksiä ja koko Euroopan mantereen suunta. Tavoitteeni on pureutua puheenjohtajien pitkissä haastatteluissa poikkeuksellisen perusteellisesti heidän arvoihinsa, tavoitteisiinsa ja toiveisiinsa, mutta myös siihen, millaisia he ovat ihmisinä, vaalitenttien isäntä Tapani Ruokanen ennakoi.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on 14. huhtikuuta. Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 3.-9. huhtikuuta.

Presidenttiehdokkaat Radio Dein Isäntänä Tapani Ruokanen -lähetyksissä perjantaisin klo 16 ja uusintana tiistaisin klo 19 helmikuun alusta alkaen:

pe 1.2. Pekka Haavisto

pe 8.2. Li Andersson

pe 15.2. Sari Essayah

pe 22.2. Ville Skinnari (Antti Rinne sairauslomalla)

pe 1.3. Jussi Halla-aho

pe 8.3. Petteri Orpo

pe 15.3. Anna-Maja Henriksson

pe 22.3. Sampo Terho

pe 29.3. Juha Sipilä

www.radiodei.fi

Radio Deistä valtakunnallinen radiokanava

kirsi-rostamo-tuomasmessu

Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo juhlistaa Radio Dein syntymäpäiviä ja laajenemista valtakunnaliseksi radiokanavaksi sunnuntaina Helsingissä järjestettävässä Tuomasmessussa.

Tänään torstaina 3. marraskuuta 19 vuotta täyttävästä Radio Deistä tulee Suomen kahdestoista valtakunnallinen radiokanava.

Helsingissä paikallisena radiokanavana aloittaneesta Radio Deistä on kasvanut valtakunnallinen kanava. Vuoden 2016 aikana Radio Dei on kasvattanut kuuluvuusalueitaan Kokkolan ja Vaasan kaupunkikeskuksissa uusilla taajuuksilla.

Radio Dein 24 taajuuden alueella asuu yli 75 prosenttia suomalaisista. Samalla Suomen ainoa laajasti kuunneltavissa oleva kristillinen radiokanava täyttää liikenne- ja viestintäministeriön asettamat valtakunnallisen radiokanavan määrittelemiseksi asetetut kriteerit.

Suomessa toimii kaksitoista valtakunnallista sekä yli 90 alueellista tai paikallista radiokanavaa. (Lähde: RadioMedia)

Radio Deillä on noin 180.000 kuuntelijaa viikoittain. Kanavan suosituimpia ohjelmaformaatteja ovat Jippu & Rainer Friman ja ihmisen ääni -keskusteluohjelma, Raamatun tekstejä avaava Raamattu kannesta kanteen -lähetys ja Helsingin Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalon juontama Laajasalo-talkshow.

Radio Dei ja Radio Dein ystävistä koostuva Kristityt Yhdessä ry. juhlivat 19-vuotista taivaltaan Helsingin Mikael Agricolan kirkon Tuomasmessussa sunnuntaina 6. marraskuuta. Juhliin on vapaa pääsy. Tapahtuma lähetetään suorana lähetyksenä Radio Dein taajuuksilla ja Radiot.fi-nettipalvelussa.

Radio Dei aloitti lähetykset Vaasassa

1943-180x180-medium

Radio Dei on käynnistänyt lähetykset Vaasassa. Kaupungissa kuullaan sekä kanavan valtakunnallista että paikallisesti tuotettua ohjelmistoa.

Kristillinen radiokanava kuuluu Vaasassa taajuudella 98,8 Mhz. Vaasan taajuusalueella kuullaan sekä kanavan valtakunnallista ohjelmaa että paikallisesti Pohjanmaalla tuotettuja lähetyksiä.

Paikalliseen ohjelmatarjontaan kuuluvat muun muassa sunnuntaisin kello 10-12 radioitavat suorat jumalanpalveluslähetykset Pohjanmaalta. Maanantaisin ja perjantaisin Radio Dei lähettää Vaasan taajuudella Pohjanmaalla tuotettua ohjelmistoa kello 17.30 alkaen.

Radio Deillä on Pohjanmaan aluetoimitus studioineen Seinäjoella.

Vuonna 1997 perustettu Radio Dei on yksi lähes koko Suomessa kuuluvista kaupallisista radioista. Kanava on TNS Gallupin mukaan tunnetuin kristillinen media Suomessa. Radio Deillä on Kansallisen radio- ja televisiotutkimuksen mukaan 200.000 viikkokuuntelijaa ja yhteensä 24 taajuutta.

Lisätietoja: www.radiodei.fi

 

Jipulle oma show kristilliselle radiokanavalle

jippu-ja-ihmisen-aani-2016-tiedote

Laulaja-lauluntekijä Jippu aloittaa oman ohjelmasarjan kristillisellä radiokanavalla.  ”Ohjelmasta tulee häpeilemättömän rehellinen ja hengellinen”, paljastaa Jippu. Helmikuun alussa Radio Deissä käynnistyvän ”Ihmisen ääni”-sarjan toiseksi tekijäksi on kiinnitetty iskelmämaailmasta tuttu Rainer Friman.

Musiikkinsa ohella rikkinäisten ihmissuhteidensa ja suorasukaisten mediaesiintymistensä johdosta otsikoihin noussut poppari yllätti viime syksynä ilmoittamalla aloittavansa kirkon töissä Turun Mikaelin seurakunnan musiikkievankelistana. Yllätyksiä on luvassa myös radiossa. Jippu ei aio päästää kuulijoitaan helpolla. Radiopyhäkoulua Ihmisen äänestä ei ole lupa odottaa.

”Jännitän jo nyt, kuinka moni soittelee tai lähettelee sähköpostia, mitä te tällaisia puhutte. Ohjelma tulee varmasti jakamaan mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Ohjelma on radikaali, kuten minäkin, mutta keskiössä ylitse kaiken on Kristuksen sovitustyö ja rakkaus.”

Jippu nimeää heikkoudekseen liian avoimuuden, myös median suuntaan. Uuden radio-ohjelman äärellä hän ei silti aio tarkistaa linjaansa.

”Kaikki mitä minusta on kirjoitettu, on totta. Se on minun suustani tullut ja kannan siitä vastuun. Media ei ole minua lyönyt. Olen lyönyt itse itseäni – ja myös elämä. Tarinat ovat sitten olleet sen mukaisia. ”

”Pistän itseni nyt täysin peliin, koska kutsumukseni vaatii sen. Haluan tavoittaa niin monta ihmistä kuin mahdollista lohdun ja rakkauden piiriin. Nyt annan sitten ne viimeisetkin, mitä en ole aiemmin julkisuudessa puhunut.”

Radio on Jipulle uusi aluevaltaus. Tekijä sanoo suhtautuvansa avaukseen nöyrin mielin.

”En lähde toimittajaksi vaan keskustelijaksi – ihan vaan Jippuna liikenteeseen.”

Radiossa Jipun keskustelukumppaneina tavataan vieraita, joiden kanssa hän on kokenut tai oppinut elämästä jotain erityistä – hyvässä tai pahassa. Rainer Frimanin kanssa toteutettavan avausjakson jälkeen Jipun vieraaksi saapuu sijoitusperheessä varttuneen Jipun biologinen äiti Mervi Korkeala, joka ei ollut tavannut tytärtään yhteentoista vuoteen.

”Lähtökohtaisesti valitsen vieraiksi ihmisiä, jotka ovat kulkeneet minun rinnallani tai joiden rinnalla minä olen kulkenut läpi erilaisten helvettien tai elämänvaiheiden.”

Jippu ja parhaillaan teologian opintoja suorittava Rainer Friman ovat äänessä Ihmisen ääni -sarjassa vuoroviikoin.

”Muutaman sanan Rainerin kanssa vaihdettuani tajusin, että olen kohdannut sielunystävän, joka on voimakas ja vahva puheissaan ja silti säilyttänyt vahvan inhimillisyyden.”

 

Ihmisen ääni kuullaan Radio Deissä helmikuun alusta alkaen keskiviikkoisin kello 16 ja uusintana tiistaisin kello 22

 

Lisätiedot:  www.radiodei.fi, www.facebook.com/RadioDei