Category Archives: Yle Puhe

Yle Puheella muistellaan Perttu Häkkistä viikonloppuna 17. – 19.8.

f7838d49301f991e13201ae2bb4b2957

Rakastettu toimittaja Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8.2018 tapaturmaisesti. Perttu teki monipuolisen uransa aikana yli 200 nimeään kantavaa ohjelmaa Yle Puheelle. Yle Puhe esittää tulevana viikonloppuna pe 17. – su 19.8. näistä 11 jaksoa. Lauantaina kuullaan klo 10 alkaen Lappi- ja Kainuu-trilogiat. Sunnuntaina kuullaan viisi jaksoa ohjelmasarjan eri kausilta.

Perjantaina klo 14 Nosto-ohjelmassa muistellaan Perttua ja hänen uraansa. Suvi Puukankaan vetämässä ohjelmassa vieraina Pertun työpari Panu Hietaneva, Perttu Häkkinen -ohjelman pitkäaikainen tuottaja Heidi Laaksonen sekä toimittajat Pekka Laine ja Ilkka Mattila.

Kaikki Perttu Häkkisen ohjelmat ovat kuunneltavissa Yle Areenassa.

Pe 17.8. klo 14 -15 Nosto: Perttu Häkkisen muistelulähetys
La 18.8. klo 10 – 16 Perttu Häkkisen Lappi-trilogia & Perttu Häkkisen Kainuu-trilogia
Su 19.8. klo 10 – 15 Viisi jaksoa eri kausilta

Yle Puhe Areenassa

Yle Puhe uudistaa profiiliaan olympialaisten jälkeen – luvassa uusia ohjelmia ja maltillisesti musiikkia

2018-02-21 13_39_11-Yle Puhe - Google-haku
Yle Puhe tarjoaa kuuntelijoilleen merkittävää tietoa ja avaa kiinnostavia näkökulmia yhteiskuntaan ja maailmaan. Uudistunut, entistäkin ajankohtaisempi kanava pitää sisällään joukon uusia ohjelmia sekä maltillisesti musiikkia.
Uusi Yle Puhe aloittaa maanantaina 26.2. Kanava tarjoaa jatkossakin muun muassa ajankohtais- ja asiaohjelmia, syventäviä henkilökuvia, lasten luentoja ja urheiluelämyksiä.
Puheen Aamussa taustoitetaan jatkossa uutistapahtumia läpi lähetyksen, kun tiimiin liittyvät uutistoimittajiksi Yle Uutisten Monna Tervo ja Jan Fredriksson. Yle Puheessa aloittavat mm. maanantaisin kuultavat Halme ja Saarinen – Diginen iltapäivä ja Ruben Stiller omassa ohjelmassaan sekä torstaisin lähetettävä Radio Stadion.
Jatkossa kanavalla kuullaan myös musiikkia, pääosin ohjelmissa Puheen Aamu, Akti, Keskipäivän klassikko ja Nosto. Musiikin tarkoituksena on tarjota pieniä hengähdystaukoja laadukkaan ja asiapitoisen puheen lomaan. Musiikki keventää niitä hetkiä, jotka ovat vähemmän keskittyneen kuuntelun aikaa, kuten aamua ja iltapäivää.
“Uusi Yle Puhe on pelottomien persoonien, punnitun puheen sekä tunteita ja muistoja herättävän musiikin koti. Kanavan musiikkilinja on lempeän vaihtoehtoinen ja se tarjoaa uusia elämyksiä. Tämä on musiikkia heille, joita ei tällä hetkellä palvella ainakaan liikaa Suomen hienolla radiokentällä”, kertoo Yle Puheen ohjelmapäällikkö Olli Junes.
Tavoitteena on, että kolmasosa kanavan musiikista on kotimaista.
“Yle Puheella on ollut tiukka linja musiikin suhteen, vaikka musiikin soittaminen puhekanavalla ei ole maailmalla mitenkään harvinaista. Uskon, että keventämällä linjaa hieman pystymme tarjoamaan entistä mielenkiintoisempia ja laadukkaampia asiasisältöjä kanavan kuuntelijoille. Maltillinen musiikkiprosentti ja mietitty musiikkiprofiili rytmittävät hyvin kanavan tiettyjä ohjelmia ja parantavat kuuntelukokemusta entisestään”, sanoo Olli Junes.
Kanavan pääasiallinen kohderyhmä on 30–44-vuotiaat, ja heitä halutaan palvella jatkossa entistä paremmin

Ali ja Husu päättyy ja elokuun lopulla alkaa Mahadura & Özberkan

6

Mahadura & Özberkan Yle Puheella torstaisin 25.8.2016 alkaen klo 13.00.

Vuodesta 2013 Yle Puheen ohjelmistossa ollut Ali ja Husu päättyy kesäkuun alussa, kun Ali Jahangiri ja Abdirahim Husu Hussein haluavat siirtyä eteenpäin seuraaviin tehtäviin. Viimeinen Ali ja Husu kuullaan torstaina 2.6.2016.

Ali ja Husu -ohjelma on tehnyt reilut kolme vuotta pioneerityötä uudenlaisen maahanmuuttokeskustelun avaajana. Ohjelma on alusta alkaen seurannut Suomen maahanmuuttopolitiikan vivahteikkaita vaiheita ja ottanut osaa keskusteluun omalla räväkällä tyylillään – ja samalla myös herättänyt voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Tärkeää ohjelmaa ja sen tekijöitä on ilo kiittää monista hulvattomista nauruista, näkökulmien avaamisesta sekä itsensä likoonlaittamisesta!

Ali Jahangiri jatkaa heti kesäkuussa Yle Puheella omassa Ali Show’ssaan ja elokuun lopulla alkavan uuden ohjelman tuottajana. Maahanmuutosta ja moninaisuudesta puhuminen ei Yle Puheella nimittäin lopu.

Uusi nuorten naisten vetämä ohjelma aloittaa elokuun lopulla. Ohjelman juontavat Susani Mahadura sekä Yagmur Özberkan ja tuottajana toimii Ali Jahangiri. Mahadura & Özberkan kuullaan torstaisin 25.8.2016 alkaen klo 13.00.

Mahadura & Özberkan päivittää Suomen moninaisuutta vuodelle 2016. Ohjelman vetäjät pohtivat mm. mitä erilainen naiseus on ja miten se näkyy tämän päivän Suomessa. Lisäksi peilataan yhteiskuntaa oman identiteetin kautta ja keskustellaan studiovieraiden kanssa ilmiöistä ja ihmisistä, jotka omalta osaltaan vaikuttavat moninaiseen Suomeen sekä hyvässä että pahassa.

Esille nostetaan myös yhteisöihin ja toiseuteen liittyviä kysymyksiä sekä asioita, ja ennen kaikkea tarinoita, suorasukaisesti, pelkäämättä ja nauramalla lempeästi – ihan kaikille.

Suomalaisten nuorten naisten, Susanin ja Yagmurin juuret ovat muualla maailmalla. Susani on perimältään puoliksi srilankalainen ja Yagmur on muuttanut Suomeen Turkista 5-vuotiaana – ja toisaalta: Susani on Mikkelistä ja Yagmur Turusta – ihan näkökulmasta riippuen.

Ja näkökulmasta riippumatta: me kaikki elämme Suomessa, oli tausta, ihonväri tai murre mikä tahansa.