Category Archives: Helmiradio

Maailman ensimmäinen koirien juontama radioshow starttaa Helmiradiossa

81ee5d95159d9639_800x800ar

Helmiradio ja Hau-Hau Champion tekevät historiaa, kun maailman ensimmäinen koirien juontama radioshow saa tänään ensi-iltansa Helmiradion taajuuksilla.

Keskiviikkoisin ja perjantaisin kannattaa radion äärelle asettua paitsi ihmisen, myös ihmisen parhaan ystävän. Helmiradion taajuuksilla käynnistyy nimittäin Hauvantai Night Fever, maailman ensimmäinen koirien juontama radioshow. Ainutlaatuisen ohjelman riehakkaasta menosta vastaa DJ-kaksikko Herra Servo ja Beibi-Einar sekä heidän karvaiset kaverinsa.

“Hauvantai Night Fever sopii loistavasti Helmiradioon – lupaamme kuulijoille hyvää fiilistä, ja jos jossain, niin tässä ohjelmassa sitä riittää. Olemme iloisia, että saamme tilaisuuden tuoda radioon täysin ainutlaatuisen radioshow’n yhdessä Hau-Hau Championin kanssa”, Helmiradion ohjelmapäällikkö Satu Risteli kertoo.

Musiikki tekee koirille hyvää

Hauvantai Night Fever tarjoaa hyväntuulista tunnelmaa ja rentouttavan yhteisen tuokion lemmikille ja sen omistajalle. Useiden tieteellisten tutkimusten avulla on nimittäin todettu, että musiikilla on rauhoittava vaikutus koiriin.

“Tutkimukset ovat osoittaneet, että useimmat koirat pitävät erityisesti soft rockista ja reggae-musiikista. Mutta aivan kuten ihmisillä, myös koirilla on eroja musiikkimaun suhteen. Mikä siis olisikaan parempi ratkaisu tähän haasteeseen kuin tarjota kokonainen ohjelma täynnä koirakaverien kelpuuttamaa monipuolista musiikkia ja iloista tunnelmaa”, Hau-Hau Championin Brand Manager Camilla Ahlsved sanoo.

Uusi radio-ohjelma on erilainen tapa edesauttaa nelijalkaisten ystävien hyvinvointia sekä tuoda lemmikki ja omistaja yhteen kiireisen arjen keskellä.

“Musiikki tekee koirille hyvää, mutta vielä tärkeämpää on tietenkin omistajan läsnäolo ja yhdessä koiran kanssa touhuaminen. Hauvantai Night Fever tarjoaa sekä rentouttavaa musiikkia että juontoja, jotka saavat koirat innostumaan”, Ahlsved kertoo.

Uutta ja ainutlaatuista sisältöä

Ohjelmakonsepti on uudenlainen kokemus sekä kuulijoille että ohjelman toteuttaneille Helmiradion ja Hau-Hau Championin ihmisille. Ajatus syntyi halusta tehdä yllättävää ja ainutlaatuista sisältöä, jonka keskiössä ovat koirat.

“Ohjelman musiikki jatkaa Helmiradion tuttua linjaa eli kuulijat pääsevät nauttimaan 70- ja 80-lukujen parhaista klassikkohiteistä. Mutta kun koirat vastaavat ohjelman juonnoista, tiedossa on takuuvarmasti jotain täysin uutta ja ennen kokematonta”, Risteli lupaa.

Hauvantai Night Fever Helmiradiossa 2.5. alkaen keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 18.00. Ohjelma on kuultavissa myös suoratoistopalvelu Suplassa.

Ile Jokinen palaa eetteriin – juontaa Helmiradion iltapäivälähetyksiä

8a1c36c14da1fbed_800x800ar

Nelonen Median ja Mediatakojien yhteinen uusi valtakunnallinen radiokanava Helmiradio aloitti lähetyksensä toukokuun alussa, ja tiistaina 31.5. ääneen pääsevät kanavan juontajat. Aamulähetystä juontaa tuttu pari Ellen Jokikunnas ja Ari Hursti, päivisin äänessä on Petra Kalliomaa ja iltapäiväjuontajaksi radiostudioon palaa Ile Jokinen.

Ile Jokisen tuttuakin tutumpaa ääntä kuulee taas radioaalloilla, kun Nelonen Median ja Mediatakojien yhteinen valtakunnallinen radiokanava aloittaa juonnetut lähetykset tiistaina 31.5. Yksi Suomen kaikkien aikojen kuunnelluimmista radioäänistä on äänessä Helmiradion iltapäivissä klo 14 alkaen.

Yli kaksikymmentä vuotta radiotyötä tehnyt Ile Jokinen on innoissaan uudesta aikuisille suunnatusta radiokanavasta ja juontajan pestistään.

”Aivan mahtavaa päästä taas radiostudioon. Tuskin maltan odottaa, että tämä huippuporukka kokoontuu tekemään uutta kanavaa yhdessä kuuntelijoiden kanssa. Helmiradion musiikkiakin voin rinta rottingilla ylistää – se todella erottuu edukseen kaikista muista kanavista”, hän sanoo.

Helmiradion muut juontajat ovat Ellen Jokikunnas , Ari Hursti ja Petra Kalliomaa . Tuttu juontajapari Ellen ja Ari juontaa aamulähetystä klo 7–11, Petra päivää klo 11–14 ja Ile on äänessä iltapäivisin klo 14–18.

”On uskomattoman hienoa, että Helmiradioon on saatu juontajiksi näin rautaiset ja sanavalmiit ammattilaiset. Pääsemme yhdessä rakentamaan Suomeen uuden radiokanavan, jonka seurassa aikuiset varmasti viihtyvät”, Helmiradion ohjelmapäällikkö Satu Risteli iloitsee.

Helmiradio on aikuisten hittikanava. Tunnettujen ja ammattitaitoisten juontajien lisäksi myös musiikki on kanavalla suuressa roolissa, ja kanavaa rakennetaan yhdessä kuuntelijoiden kanssa.

Nelonen Median ja Mediatakojien yhteinen radiokanava on osoitus ennakkoluulottomasta yhteistyöstä, jossa yhdistyvät Suomen paras radio-osaaminen sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Lähetykset tehdään pääosin Sanomatalon radiostudiosta, mutta kanavalla kuullaan myös paikallisia ja alueellisia ohjelmia.

Valtakunnallisen ja pääkaupunkiseudun mainonnan myy Sanoma Media Finlandin mediamyynti, kun taas muusta paikallisesta mainonnasta vastaa Mediatakojat.

Helmiradion löydät Suplasta, osoitteesta helmiradio.fi ja taajuuksilta

Helsinki 88,6 MHz,

Hyvinkää 89,4 MHz

Hämeenlinna 95,2 Mhz

Iisalmi 102,5 Mhz

Jyväskylä 107,8 Mhz (30.5. alkaen)

Kuopio 92,0 Mhz

Lappeenranta 97,4 Mhz

Oulu 101,0 Mhz

Pori 101,0 Mhz (30.5. alkaen)

Savonlinna 93,6 Mhz

Seinäjoki 101,8 Mhz Vaasa 91,2 Mhz

Tampere (Ylöjärvi) 94,1 Mhz

Muut taajuudet tarkentuvat lähiaikoina.