Category Archives: MTV3

MTV:n Race Across the World Suomi -ohjelma vie kuusi paria elämänsä seikkailulle – tässä kilpailijat!

Race Across The World Suomi; S1; kilpailjat; ryhmäkuva Jutta ja Juha Larm, Juha ja Jalo Itkonen, Meeri Koutaniemi, Meiju Niskala, Michele Murphy Kaulanen, Jasmin Isomäki, Niko Saarinen, Outi Mykkänen, Ibrahim Manza, Abdirahman Keinaan, ernest lawson

MTV:llä lauantaina 16.3. alkavassa Race Across the World Suomi -ohjelmassa mitataan kuuden kilpailevan parin kekseliäisyyttä ja rohkeutta, sekä heidän keskinäisiä välejään ja suhdetta omaan itseensä. Ketkä onnistuvat löytämään tiensä halki Euroopan aina maaliin asti? Loppuuko joltain matkakassa, huumori tai voimat kesken kaiken? Tämä on seikkailu, jossa itse matka voi olla tärkeämpi kuin määränpää!

MTV:n lauantai-illoissa 16.3. alkava uutuusohjelma Race Across The World Suomi vie kuusi paria elämänsä seikkailulle Afrikan basaareista pohjolan toreille. Kisa alkaa Marokosta, josta Suomeen lentäisi kuudessa tunnissa, mutta parit taittavat tuhansien kilometrien matkan maata ja merta pitkin. Pareilla ei ole luottokortteja tai digilaitteita. Heillä on vain toisensa, kartta ja käteistä.

Maisemat ja maat vaihtuvat ja matkalle mahtuu haasteita, mutta myös uusia tuttavuuksia ja onnen hetkiä. Lentäminen on kielletty ja parit matkaavat Helsinkiin viiden eri kohteen kautta junalla, autolla, bussilla, laivalla – tai millä ikinä keksivätkään. Viimeiseksi kohteeseen saapunut pari on aina vaarassa pudota kilpailusta pois. Kilpailu mittaa niin parien kekseliäisyyttä ja rohkeutta kuin heidän keskinäisiä välejään ja suhdetta omaan itseensä. Koetuksella ovat myös kilpailijoiden kyky kohdata pelottomasti uusia ihmisiä ja heittäytyä heidän apunsa varaan. Ennen kaikkea matka mittaa kunkin parin ja yksilön fyysistä ja henkistä suorituskykyä ja tämä on kilpailun keskeisin haaste sekä palkinto. Ketkä ikinä ovatkaan vahvimpia parina ja keksivät nerokkaimmat ratkaisut matkan taittamiseksi nopeimmin, ylittävät myös maaliviivan ensimmäisinä ja voittavat.

Marrakeshin pääaukiolla voi lähdön hetkellä tuntea jännityksen, kun juontaja Ernest Lawson lähettää parit elämänsä matkalle. Edessä siintää tuhansien kilometrien kilpailureitti, vapaus ja uudet kokemukset.  Ketkä onnistuvat löytämään tiensä halki Euroopan aina maaliin asti? Loppuuko joltain parilta matkakassa, huumori tai voimat kesken kaiken?

Tämä on seikkailu, jossa itse matka voi olla tärkeämpi kuin määränpää!

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi (36) ja taiteilija-kirjailija Meiju Niskala (46)
Maailmanmatkaaja Meeri Koutaniemi on pyytänyt matkakaverikseen taitelijaystävänsä Meiju Niskalan ja yhdessä he ovat päättäneet hypätä tuntemattomaan ilman mitään ennakkoluuloja. Ystävyyttä naisilla ei ole takana vielä montaa vuotta, mutta henkinen yhteys syntyi heti ensikohtaamisessa. Meeri ja Meiju lähtevät matkalle kilpailemaan, mutta ennen kaikkea he lähtevät unohtumattomalle seikkailulle, jossa leikkisyydellä ei ole rajoja. Eniten ystävykset odottavat matkalta uusia kohtaamisia ja läsnäoloa.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi (36) ja taiteilija-kirjailija Meiju Niskala (46)
Maailmanmatkaaja Meeri Koutaniemi on pyytänyt matkakaverikseen taitelijaystävänsä Meiju Niskalan ja yhdessä he ovat päättäneet hypätä tuntemattomaan ilman mitään ennakkoluuloja. Ystävyyttä naisilla ei ole takana vielä montaa vuotta, mutta henkinen yhteys syntyi heti ensikohtaamisessa. Meeri ja Meiju lähtevät matkalle kilpailemaan, mutta ennen kaikkea he lähtevät unohtumattomalle seikkailulle, jossa leikkisyydellä ei ole rajoja. Eniten ystävykset odottavat matkalta uusia kohtaamisia ja läsnäoloa.

Hyvinvointiyrittäjät Jutta (50) ja Juha Larm (45)
Jutta
 ja Juha Larm elävät hektistä arkea, johon kuuluu monimuotoinen yritystoiminta ja somevaikuttaminen. Puhelin piippaa ja soi kaikkialla ja pidemmän aikaa on ollut tunne, että olisi hyvä hypätä oravanpyörästä pois. Pariskunta on aina tavoitettavissa, lomallakin. Lomamatkoilla suunnataan yleensä luksuskohteisiin, mutta nyt on aika ottaa etäisyyttä omaan elämään ja laskeutua junakiskojen ja valtateiden vietäväksi. Vaikka pariskunta opettaa muille mielenrauhaa, onnistuuko se heiltä itseltään matkan eri vaiheissa?

Kirjailija Juha Itkonen (48) ja poika Jalo Itkonen (18)
Kirjailija Juha Itkonen lähtee matkalle 18-vuotiaan poikansa Jalon kanssa. Isä ja poika luovat yhteisiä muistoja Jalon aikuistumisen kynnyksellä ja samalla tulee testattua keskinäistä dynamiikkaa. Oma lapsi on aikuistumassa ja isän on osattava antaa tilaa nuorelle miehelle. Jalo rakastaa karttoja ja julkisen liikenteen aikatauluja ja nähtäväksi jää, onko tästä taidosta hyötyä matkalla, jossa digilaitteita ei saa käyttää. Kilpailuhenkisyys on vahva piirre molemmissa ja välillä onkin syytä vetää happea.

Yrittäjä Michele Murphy-Kaulanen (43) ja tytär Jasmin Isomäki (23)
Michele
 Murphy-Kaulanen on kolmen tyttären äiti ja kiireinen yrittäjä, jolla on aina sata lasissa mitä tahansa hän päättää tehdä. Koko Kaulasen perhe asuu nykyään Lapissa, mutta vanhin tytär Jasmin Isomäki muistaa edelleen ajan, kun vanhempien eron jälkeen oli aina ikävä äitiä. Nyt Jasminillakin on oma kihlattu ja koti Kittilässä. Äiti ja tytär kohtaavat arjessa usein, mutta ympärillä on aina paljon muuta melua ja ihmisiä. Tämä matka on äidin ja tyttären yhteinen seikkailu, jonka aikana molemmat haluavat tutustua toisiinsa tasavertaisina aikuisina naisina ja nähdä voiko toisesta oppia vielä jotain uutta.

Juontaja Niko Saarinen (37) ja äiti Outi Mykkänen (59)
Juontaja Niko Saarinen elää hektistä elämää eikä kerkeä nähdä omaa äitiään niin usein kuin haluaisi. Niko ja hänen äitinsä Outi Mykkänen ovat aina olleet todella läheisiä ja Niko on havahtunut siihen, että äidin kanssa pitäisi viettää enemmän aikaa. Outin muuton jälkeen molemmat ikävöivät toisiaan ja etäisyys heidän välillään on kasvanut. Niko lähtee matkalle Outin kanssa, koska haluaa mahdollistaa heille yhteisen unohtumattoman seikkailun. Välillä usko omiin kartanluku- ja kielitaitoihin on koetuksella, mutta tämän kaksikon huumori pelastaa tiukatkin tilanteet.

Somevaikuttajat Ibrahim Manza (22) ja Abdirahman Keinaan (21), MolyBros
Somevaikuttajapari MolyBros, eli lapsuudenystävät Iba ja Keinaan (Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan) lähtevät itsevarmasti matkaan kohti elämänsä seikkailua. Aluksi elämä ilman puhelinta ja nettiä tuntuu oudolta, mutta matkan ja kilpailun huuma ottaa heistä pian vallan. Nuoret miehet onnistuvat hurmaamaan paikalliset ihmiset karsimallaan ja saavat yllättäviltä tahoilta apuja matkan varrella. Vaikka kyseessä onkin kilpailu, tärkeintä elämässä on kuitenkin muistaa ottaa myös chillisti.

#raceacrosstheworldsuomi

Race Across the World Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 16.3. klo 21.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Race Across the World Suomi -ohjelman MTV:lle tuottaa Moskito Television.

Koko Suomi leipoo saa uuden juontajan! ”Leipominen ja ruuanlaitto ovat DNA:ssani”

Veronica Verhon kesä on pullantuoksuinen, kun hän aloittaa Koko Suomi leipoo -juontajana. Kuva: Aino Haili.

Hurmaava Veronica Verho hyppää Koko Suomi leipoo -ohjelman juontajaksi rakastetun leivontakisan 10. tuotantokaudella. Haku ohjelmaan on vielä hetken auki. 

On aika kostuttaa kakkupohjat, pistää hyytelöt hyllymään ja pyöräyttää marsipaanit mielikuvituksellisille mutkille, kun sokerintuoksuinen kansansuosikki Koko Suomi leipoo täyttää pyöreitä.

Ohjelman kymmenes kausi tarjoilee herkkusuille jotakin uutta, jotakin vanhaa ja ehkä jopa sinistä tai lainattua. Teltan liesien äärelle valitaan jälleen kaksitoista maan parhaimmistoon kuuluvaa kotileipuria, jotka kilpailevat viikoittain tähtileipurin tittelistä ja tittelin kylkiäisenä ansaittavasta keltaisesta essusta. Essun mukanaan tuomat edut takaavat juhlakaudella entistä makoisampia yllätyksiä ja herkullisempia käänteitä.

Luvassa on siis jälleen leivonnan iloa ja suuria tunteita, ja kirsikaksi kakun päälle hyppää juhlahumua nostattamaan uusi juontaja Veronica Verho!

“Olen koko lapsuuteni ollut kädet jauhoissa. Ensimmäiset muistoni isoäitini kanssa liittyvät korvapuusteihin, juustokakkuihin ja marjakiisseleihin, mikä on fantastista! Voi melkeinpä todeta, että leipominen ja ruuanlaitto ovat DNA:ssani. Siksi on enemmän kuin ilo toimia uutena Koko Suomi leipoo -juontajana. Mikä olisikaan parempaa, kuin viettää kesä upeiden ihmisten kanssa saman intohimon äärellä? Odotan uutta kautta innoissani”, Veronica riemuitsee.

Haku ohjelman uudelle kaudelle

Haku ohjelmaan on yhä auki, ja nyt on viimeinen hetki hakea mukaan Suomen rakastetuimpaan leivontakisaan. Leivonnan parissa elämänsä kesää viettämään kaipaavat voivat täyttää hakemuksen täällä.

Leipomiskisan kymmenes tuotantokausi nähdään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

 Facebook, Instagram, TikTok ja X:
@mtv3suomi @mtvkatsomo
#kokosuomileipoo

Ohjelman MTV:lle tuottaa Warner Bros. International Television Production Finland Oy

MTV lähettää tänään ensimmäiset Seitsemän ja Kymmenen Uutiset uusista studioista

MTV lähettää tänään ensimmäiset Seitsemän ja Kymmenen Uutiset täysin uusista studioista Vallilan Pöllölaaksosta. Samalla uudistuvat MTV Uutisten tunnukset ja visuaaliset elementit. Huomenta Suomi ja Viiden Jälkeen -ohjelmat lähetetään uusista studioista huomenna torstaina 12.1.

MTV:n muutto Ilmalasta uuteen Pöllölaaksoon Vallillaan on edennyt siihen pisteeseen, että lähetystoiminta uusista tiloista voidaan aloittaa. Muuton myötä uudistuivat niin studiot, visuaaliset elementit kuin lähetystekniikkakin. Euroopan moderneimpiin kuuluva studiotekniikka näyttöineen ja valaistuksineen mahdollistaa katsojien palvelemisen visuaalisesti näyttävällä uutisoinnilla ja mm. AR-teknologian (lisätty todellisuus) hyödyntämisen uutislähetyksissä.

Ensimmäiset uudet Seitsemän ja Kymmenen Uutiset nähdään tänään

Ensimmäiset Seitsemän ja Kymmenen Uutiset uudesta Pöllölaaksosta Vallilasta nähdään tänään 11.1. Uutisissa jatkavat tutut uutisankkurit, mutta studio ja tekniikka ovat uudistuneet kokonaan. Samalla uutisten tunnus muuttuu ja visuaalinen ilme päivittyy. MTV Uutisten Live-lähetykset ovat käynnistyneet uudesta studiosta jo eilen ja lähetykset sujuivat hyvin.

”Uusien tilojen ja uuden teknologian käyttöönotto on aina jännittävää ja haastavaakin. Olemme erittäin ylpeitä uusista näyttävistä uutisstudioistamme ja innoissamme, että pääsemme nyt näyttämään uudistukset kaikille suomalaisille. Haluamme tarjota edelleen parasta uutispalvelua ja nyt visuaalisesti entistä näyttävämmin”, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo.

Huomenta Suomi ja Viiden jälkeen nähdään uusilta studioilta huomenna torstaina 12.1.

MTV:n ajankohtaisohjelmat Huomenta Suomi ja Viiden jälkeen aloittavat uusissa studioissa torstaina 12.1. Jatkossa Huomenta Suomi nähdään arkisin puoli tuntia pidempänä ja 14.1. käynnistyvät myös uudet viikonlopun Huomenta Suomi -lähetykset. Viikonlopun vaihtuvina juontajina nähdään Lorenz ja Niina BackmanIra HammermannJoanna KuvajaAki Linnanahde ja Antero Mertaranta.

MTV Uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat katsottavissa MTV3:lla ja MTV Katsomossa. MTV Uutiset Live on katsottavissa MTV Katsomossa ja mtvuutiset.fi -sivustolla.

Monte Carlon ralli avaa urheilun uuden studion torstaina 19.1.

Ensimmäisenä lähetyksenä uudesta Pöllölaaksosta kuultiin torstaina 5.1. Ruotsin SHL-jääkiekkoliigan suomenkieliset selostukset C Moressa. Uuden studion katsojat pääsevät näkemään, kun MM-rallikausi starttaa Monte Carlosta. MTV3-kanavalla seurataan suorana kauden ensimmäistä erikoiskoetta torstaina 19. tammikuuta kello 21 alkaen sekä sunnuntaina Monte Carlon MM-rallin huipentavaa Power Stagea studio-osuuksien kera kello 12.30 alkaen. Kaikki MM-rallin tapahtumat lähetetään suorana C Moressa.

Urheilua on luvassa paljon jatkossakin, pelkästään tammikuussa uusilta studioilta nähdään myös mm. Liigaa ja NFL:ää. Myös urheilustudioissa pystytään hyödyntämään modernia tekniikkaa suurista näytöistä uudenlaisiin valaistusmahdollisuuksiin.

MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä tulevat viikonlopun uudet juontajat

Kuvassa: Antero Mertaranta, Ira Hammermann, Joanna Kuvaja ja Aki Linnanahde aloittavat uudistuneen Huomenta Suomi -ohjelman viikonlopun juontajina Kuvat: Onni Ojala / MTV Oy

MTV Oy on panostanut viime vuodet MTV Uutisten sekä uutis- ja ajankohtaisohjelmiensa kehitykseen. Nyt MTV:n aamuohjelma uudistuu: vahvasti mieliin painunut Huomenta Suomi palaa. Uuden vuoden alkaessa ajankohtaisohjelmasta voi nauttia arkisin ja viikonloppuisin. Viikonlopuissa nähdään uudet juontajat. 

MTV Oy haluaa olla merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja – herättää ja ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua. Tässä tehtävässä MTV Uutisilla on keskeinen rooli: MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmat tavoittavat viikossa parhaimmillaan 3,5 miljoonaa suomalaista, ja MTVuutiset.fi 2 miljoonaa suomalaista*. MTV panostaakin MTV Uutisten sekä uutis- ja ajankohtaisohjelmasisältöjensä kehitykseen tavoitteenaan tarjota parasta mahdollista uutispalvelua MTV Katsomossa, tv:ssä, MTVuutiset.fi:ssä ja MTV Uutiset -sovelluksessa.

MTV Uutisaamu uudistuu – Huomenta Suomi palaa

Huomenta Suomi oli alkaessaan 80-luvun lopulla yksi ensimmäisistä Pohjoismaisista aamu-tv-ohjelmista. Nyt MTV tuo suomalaisten aamuissa vahvasti läsnä olleen ohjelman takaisin:

“Olemme kuluneen vuoden aikana tutkineet MTV Uutisten brändiä, katsojien toiveita ja uutiskulutusta – jopa yli 66 % kyselytutkimuksemme vastaajista toivoi tutun Huomenta Suomi -uutisohjelmanimen paluuta. Tuomme mielellämme ikonisen ohjelmanimen takaisin samalla kun uudistamme aamuohjelman sisältöä katsojien toiveita kuunnellen“, kertoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Uuden vuoden alkaessa Huomenta Suomi jakaa tietoa ja nostaa ajankohtaiset aiheet keskusteluun sekä arkisin että viikonloppuisin.

“Uutiset, ajankohtaiset aiheet ja sää ovat edelleen aamuohjelman ydintä. Arkisin haluamme tarjota heti aamusta katsojille tietoa, mitä on tapahtunut yön aikana, varmistaa merkittävimpien uutisten esiin nostamisen ja avata alkavaa uutispäivää. Tuomme myös terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät aiheet yhä isommin esiin sekä kulttuuri- ja viihdeaiheet yhä vahvemmin käsittelyyn. Käsittelemme ajankohtaisia teemoja ja trendejä kiinnostavia vieraita haastattelemalla ja osallistamme katsojat uusin tavoin lähetyksiin”, kertoo Huomenta Suomen vastaava tuottaja Jouni Sipilä MTV:ltä.

“Viikonloppuisin käsittelemme eri aiheita hieman kevyemmällä otteella tuoden keskustelunaiheita aamukahvipöytiin ja taustoitamme viikon uutistapahtumia. Nostamme esiin ideoita vapaa-ajan viettoon, annamme vinkkejä esimerkiksi kuntoiluun ja ruoan laittoon, esittelemme viikonlopun ulkoilusäät ja vierailemme tapahtumissa. Viihteen ja kulttuurialan vieraat ovat mukana arkea pidempien haastatteluiden merkeissä”, jatkaa Huomenta Suomen viikonloppujen uutena tuottajana aloittava Kristoffer Ignatius.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla:  
arkisin: ma 9.1. alkaen klo 6.25 
lauantaisin ja sunnuntaisin: la 14.1. alkaen klo 8.55 

Lähteet:  
Finnpanel TV-mittaritutkimus ja TotalTV-mittaus (3+ vuotiaat). 
FIAM (Finnish Internet Audience Measurement). 

Ihastuttava Kesäterassi tulee taas – kesän kuumin suosikkiohjelma MTV:n arki-illoissa 4.7. alkaen

Tänäkin kesänä päästään nauttimaan mielenkiintoisista keskusteluista ja aidosta kesätunnelmasta, kun katsojien suosikki Kesäterassi palaa MTV:n arki-iltohin 4.7. alkaen. Allas Sea Poolin terassille kipuavat tuttuun tapaan juontajat Tuija Pehkonen, Lorenz Backman sekä Antero Mertaranta.

Lämminhenkinen Kesäterassi-keskusteluohjelma tuo MTV Katsomoon ja MTV3-kanavalle 4.7. alkaen kesän kiinnostavimmat vieraat ja puheenaiheet. Ohjelmaa esitetään arki-iltaisin maanantaista perjantaihin klo 19.30 alkaen viiden viikon ajan.

Kesäterassin juontavat tuttuun tapaan Lorenz Backman ja Tuija Pehkonen sekä viime kaudelta asti uutena kasvona Kesäterassilla ollut Antero Mertaranta. He näkyvät kanavalla vuoroviikoin.

Luvassa on tälläkin kaudella äärimmäisen mielenkiintoinen ja monipuolinen vieraskattaus, kun Allas Sea Poolin terassille haastateltavaksi saapuvat muun muassa Elina Gustafsson ja Ansku Bergström, Petteri Orpo, Helena Puolakka, Ernest Lawson, Lenita Airisto, Tuomas Kyrö, ChisuJoalin Loukamaa, Marko Björs, Sami Hyypiä, Elina Koivisto sekä monia muita.

Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman ovat iloisia siitä, kun Kesäterassi jatkuu – jo kuudetta kesää peräkkäin.

”Tänä vuonna tasapainotellaan viihteen kiinnostavien ilmiöiden ja tärkeiden yhteiskunnallisten teemojen kuten ilmaston ja politiikan välillä. Joka kesä tuntuu siltä kuin tulisi kotiin, kun nähdään porukalla talven jälkeen”, Pehkonen kertoo.

”Rakastan ihmisiä ja tarinoita. Parhaat hetket ovat usein sellaisia, kun juontokortit unohtuvat ja luodaan yhteinen hetki vieraiden kanssa. Samalla heistä paljastuu ehkä katsojillekin sellainen puoli, jota he eivät ole nähneet aiemmin”, Backman toteaa.

Myös Antero Mertaranta, joka ei halua profiloitua vain urheiluselostajaksi, lähtee erinomaisella fiiliksellä uuteen kauteen.

”Minusta on inspiroivaa tavata ihmisiä myös muilta elämänalueilta kuin urheilusta. Olen kiinnostunut yhteiskunnan ilmiöistä laajasti ja tämä näkyy myös vierasvalinnoissa”, Mertaranta painottaa.

#kesäterassi

Kesäterassi maksutta MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin 4.7. klo 19.30 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Ohjelman tuottaa MTV Oy.

Historiallinen MM-kulta toi suomalaiset ennätyksellisellä tavalla tv:n äärelle – yli 3 miljoonaa suomalaista seurasi huimaa finaalia

Kuva: Onni Ojala

Suomalaiset pidättivät hengitystään, kun Leijonat otti sunnuntai-iltana historiallisen MM-mitalin ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Huikeaa trilleriä seurasi jopa yli 3 miljoonaa suomalaista.

Sunnuntai-iltana pelattu MM-turnauksen finaaliottelu tarjosi kiekkokansalle ansaitun loppuhuipennuksen: Suomi on uusi jääkiekon maailmanmestari. Suomalaiset elivät mukana pelin käänteissä niin Nokia Arenalla kuin kotikatsomoissakin.

Suomi-Kanada -finaalia seurasi tv:stä sunnuntai-iltana huimat kolme miljoonaa (3,03 milj.) suomalaista. Keskikatsojamäärä MTV3 ja C More Sport 1 -kanavilla oli yhteensä 2,35 miljoonaa ja ottelu on kirkkaasti vuoden katsotuin ohjelma.

Ottelu nousee myös kaikkien aikojen toiseksi katsotuimmaksi jääkiekon MM-otteluksi Suomessa. Ainoastaan vuonna 2019 niin ikään Kanadaa vastaan pelattu ja kultajuhliin päättynyt ottelu on kerännyt hieman suuremman yleisön. Sen keskikatsojamäärä oli  2,4 miljoonaa.

Parhaimmillaan sunnuntain ottelun keskikatsojamäärä nousi jopa lähes 2,6 miljoonaan ja katseluosuus yli 90 %:n, kun suomalaiset jännittivät ottelun ratkaisuhetkiä klo 22:15-22:45 välillä.

MTV:n kaupallinen katseluosuus (A15-64 prime time) nousi finaaliviikolla ennätyskorkeaksi, yli 70 %:iin. MTV3:n katseluosuus koko väestössä oli korkein sitten vuoden 2005.

“Jääkiekon MM-kotikisat huipentuivat eilen loistavan Leijona-joukkueen voitonjuhliin. Koko turnauksen ajan suomalaiset ovat sankoin joukoin kannustaneet omiaan niin Tampereen kisapaikalla kuin kotikatsomoissakin.  Ennätykselliset katsojaluvut kertovat, että suomalaiset ovat todellista kiekkokansaa. Nyt on aika juhlia Leijonien historiallista voittoa ja on hienoa, että kotikisahuumasta päästään nauttimaan myös ensi vuonna.” MTV:n Channels & Digital Consumption -yksikön johtaja Iina Eloranta sanoo.

Leijonien kultajuhlat suorana MTV:n kanavilta ja C Moressa klo 17.30 alkaen

Kotikisojen historiallista maailmanmestaruutta juhlistetaan tänään Tampereella. MTV3, mtv-palvelu ja C More välittävät kultajuhlien tunnelmat suorassa kolmituntisessa lähetyksessä kello 17.30 alkaen.

Juhlan tapahtumat välitetään kattavasti myös kotikatsomoihin. Suora lähetys on katsottavissa MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilta, mtv-palvelusta ja C More -suoratoistopalvelusta. Lähetys alkaa jo puoli tuntia ennen varsinaista juhlaa, kello 17.30. Lisäksi MTV Uutiset Live seuraa juhlapäivän tunnelmia jo iltapäivästä saakka. MTV Uutiset Liven löydät mtv-palvelusta (mtv.fi & sovellus) sekä mtvuutiset.fi:stä. Kultajuhlista esitetään illan Tulosruudun jälkeen vielä puolituntinen kooste klo 22.35 alkaen.

Paikalla Kultajuhlissa on myös C Moren studio, missä Teemu Niikko sekä asiantuntijat Karri Kivi ja Petri Kontiola palaavat vielä MM-kisojen vaiheisiin ja Leijonien huippuhetkiin.

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, keskikatsojamäärä = minuuttiyleisöjen keskiarvo, *seurasi (tavoitti)= vähintään 3 min. yhtäjaksoista katselua.

Leijonien kultajuhlat suorana MTV:n kanavilta ja C Moresta klo 17.30 alkaen

Kotikisojen historiallista maailmanmestaruutta juhlistetaan tänään Tampereella. MTV3, mtv-palvelu ja C More välittävät kultajuhlien tunnelmat suorassa kolmituntisessa lähetyksessä klo 17.30 alkaen.

Kiekon kodissa Tampereella juhlitaan tänään tuoreita maailmanmestareita. Kansanjuhla järjestetään Hakametsän jäähallin ympäristössä klo 18.00 – 20.00. Ennen kuin lavalla nähdään tuoreet MM-kultaleijonat, on luvassa mm. Suomen eturivin artisteja kuten JVG, Vesala ja Haloo Helsinki.

Juhlan tapahtumat välitetään kattavasti myös kotikatsomoihin. Suora lähetys on katsottavissa MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilta, mtv-palvelusta ja C More -suoratoistopalvelusta. Lähetys alkaa jo puoli tuntia ennen varsinaista juhlaa, klo 17.30. Lisäksi MTV Uutiset Live seuraa juhlapäivän tunnelmia jo iltapäivästä saakka. MTV Uutiset Liven löydät mtv-palvelusta (mtv.fi & sovellus) sekä mtvuutiset.fi:stä. Kultajuhlista esitetään illan Tulosruudun jälkeen vielä puolituntinen kooste klo 22.35 alkaen.

Paikalla Kultajuhlissa on myös C Moren studio, missä Teemu Niikko sekä asiantuntijat Karri Kivi ja Petri Kontiola palaavat vielä MM-kisojen vaiheisiin ja Leijonien huippuhetkiin.

MTV3-kanavan ohjelmistossa muutoksia

Kansanjuhlan vuoksi MTV3-kanavan ohjelmisto muuttuu. Viiden jälkeen -ohjelma on poikkeuksellisesti vain puolen tunnin mittainen klo 17.00 – 17.30. Emmerdale jää pois tämän illan tv-ohjelmistosta, mutta jakso julkaistaan mtv-palvelussa ja C Moressa klo 18.30. Jakso esitetään myös MTV3-kanavalla huomisaamuna, ti 31.5. klo 9.30.

Seitsemän Uutiset ja Sää esitetään poikkeuksellisesti vain mtv-palvelussa. Alkuillan Tulosruutu jää pois ohjelmistosta. Salatut Elämät esitetään MTV3-kanavalla heti Leijonien kultajuhlien jälkeen klo 20.30 ja jo klo 20.00 AVA:lla. Suomen kaunein koti: kesämökit esittään AVAlla klo 21 sekä mtv-palvelussa ja C Moressa. MTV3-kanavalla ohjelma nähdään huomenna tiistaina klo 21.

MTV3-kanavan ohjelmisto maanantaina 30.5.

17.00  Viiden jälkeen

17.30  Leijonien kultajuhlat

20.30  Salatut Elämät

21.00  Suomen surkein kuski

22.00  Kymmenen Uutiset

22.20  Sää

22.25  Tulosruutu

22.35  Leijonien kultajuhlat: kooste

Leijonien murskavoitto USA:ta vastaan keräsi television äärelle yli 2,3 miljoonaa suomalaista

Suomi otti maanantaina komean voiton Yhdysvalloista ja kaatoi vastustajan 4-1 maalein. Jännittävää ottelua seurasi yli 2,3 miljoonaa suomalaista. Keskikatsojamäärässä se nousi alkuvuoden kolmanneksi katsotuimmaksi ohjelmaksi.

Kylmähermoiset Leijonat nappasivat 4-1 voiton Yhdysvalloista värikkäässä ottelussa maanantai-iltana. Tapahtumarikas ottelu eteni vahvasti Leijonien komennossa ja Leijonat jatkaa voittokulkuaan kotiyleisönsä edessä.

Suomi-Yhdysvallat -ottelua seurasi* tv:stä maanantaina yli 2,3 miljoonaa suomalaista. Keskikatsojamäärä MTV3 ja C More Sport 1 -kanavilla oli yhteensä 1,5 miljoonaa. Yli 70% tv:n katsojista katsoi voitokasta ottelua (katseluosuus).

“Turnaus on lähtenyt Leijonilta väkevästi käyntiin ja kiekkokansaa kerääntyy yhä enemmän ruutujen ääreen, niin MTV3-kanavalla kuin C Moressakin. MTV3:n lähetykset ja uutispalvelu sekä C Moren kaiken kattava kokonaisuus on yhtälö, mikä palvelee nälkäisimpiäkin Leijona-faneja”,  MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kertoo.

Suomi kohtaa Ruotsin keskiviikkona

Tiistaina Suomella on edessään välipäivä, mutta C Moressa MM-kiekkoa on luvassa neljän ottelun verran. Illan Ruotsi-Iso-Britannia -otteluun tartutaan myös ottelustudion kera. Leijonat palaa Nokia Arenan kaukaloon jälleen keskiviikkona, jolloin luvassa on taatusti kiihkeä kohtaaminen Ruotsin kanssa. Edellisen kerran Suomi ja Ruotsi ovat olleet samassa MM-kisojen alkulohkossa 17 vuotta sitten. Virittäytyminen otteluun käynnistyy C Moressa suoralla MM-etkot -lähetyksellä kisatorilta jo klo 19.00. MTV3-kanavan lähetys käynnistyy klo 20.00. Ottelu käynnistyy klo 20.20.

MM-kisojen tiistain ohjelma ja Suomen ottelut

ti 17.5. klo 16.15 Tshekki – Itävalta, C More
ti 17.5. klo 16.15 Italia – Tanska, C More Sprt 2
ti 17.5. klo 20.00 Ruotsi – Iso-Britannia, C More Sport 1
ti 17.5. klo 20.15 Sveitsi – Kazakstan, C More Sport 2

ke 18.5. klo 19.00 C More Sport 1 ja klo 20.00 MTV3, Suomi – Ruotsi
pe 20.5. klo 15.30 C More Sport 1 ja klo 16.00 MTV3, Iso-Britannia – Suomi
la 21.5. klo 15.30 C More Sport 1 ja klo 16.00 MTV3, Itävalta – Suomi
ti 24.5. klo 19.30 C More Sport 1 ja klo 20.00 MTV3, Suomi – Tšekki
to 26.5. Puolivälierät
la 28.5. Välierät
su 29.5. Mitalipelit

MTV3 esittää kaikki Suomen ottelut sekä mitalipelit. C More esittää kaikki 64 ottelua, 30 ottelustudiota, aamuohjelmia ja MM-etkot suorana lähetyksenä läpi turnauksen. Otteluiden huippuhetket, maalikoosteet ja kisatunnelmat myös mtv-palvelussa tai MTV Uutiset LIVEssä.

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, keskikatsojamäärä = minuuttiyleisöjen keskiarvo, *seurasi (tavoitti)= vähintään 3 min. yhtäjaksoista katselua.

 

Bamboleyo! Putouksen 14. kausi huipentui Mikko Töyssyn Kaisla Sose -sketsihahmon voittoon!

Kaisla Sose, Kuva: Oona Saloranta/MTV

Putouksen 14. tuotantokausi huipentui tänään lauantaina suorassa lähetyksessä Mikko Töyssyn Kaisla Sose -sketsihahmon voittoon. 

Putouksen sketsihahmokilpailun finaalissa kisasivat Aku Sipolan Hannu Gandhi ja Mikko Töyssyn Kaisla Sose. Voittajaksi äänestettiin suorassa lähetyksessä Kaisla Sose, joka on kaikkien aikojen 14. sketsihahmokisan voittaja. Mikko Töyssy on voittanut sketsihahmokilpailun jo kerran aiemmin Urmas Viilunk -hahmollaan.

“Tunnelmat on nyt oikein hyvät. Vähän väsyttää ja veikkaan, että huomenna väsyttää vielä enemmän”, näyttelijä Mikko Töyssy kertoo.

Kaisla Sose -sketsihahmolla oli selvät suunnitelmat voiton selvittyä.

“Aion ottaa samoin tein lennon kohti Espanjan aurinkoa! Siellä lepää sekä keho, että mieli. Bamboleyo!!”, hän kertoi.

Putouksen kokoonpanossa nähtiin sketsihahmofinalistien lisäksi aiemmilta kausilta tutut Pilvi Hämäläinen ja Maaria Nuoranne sekä uusina näyttelijöinä Putouksen lavan haltuun ottaneet Pihla MaalismaaAapo Oranen ja Jyri Ojansivu. Juontajana toimi Christoffer Strandberg, ohjaajana Mikko Penttilä.

Putous on pitänyt paikkansa yhtenä suosituimmista viihdeohjelmista. Ennen finaalia Putouksen 14. tuotantokautta oli seurannut yhteensä kolme miljoonaa suomalaista. Kaikki jaksot ovat tavoittaneet yli miljoona katsojaa, paras jakso 1,7 miljoonaa. Putouksen HybridiTV-palvelua avattiin kauden aikana yli puoli miljoonaa kertaa ja se tavoitti noin 250 000 silmäparia.

OHJELMASIVUT: mtv.fi/putous 

#putous

Facebook: @Putous
Instagram: @mtvputous
Twitter: @MTVPutous
YouTube: mtvputous
Tiktok: @putousvirallinen

Putouksen MTV:lle tuotti Yellow Film & TV.

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus ja TotalTV-mittaus, tavoittavuus = vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoista katselua.

Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa -syksyn 2021 tanssiparit! Tanssikupla-ohjelmassa päästään seuraamaan, mitä tanssikisan kulisseissa tapahtuu

Rakastetut tuomarit Jorma UotinenHelena Ahti-Hallberg ja Jukka Haapalainen tuskin malttavat odottaa, että pääsevät näkemään ja kokemaan uusien tanssiparien taidonnäytteet parketilla. Kuva: MTV3

Tanssin taikaa on luvassa jo 14. kerran, kun uudet tähtiparit paljastavat Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa koko Suomen kansalle kykynsä heittäytyä tanssinumeroihin. Ohjelma starttaa MTV3-kanavalla su 29.8. esittelyjaksolla ja su 5.9. alkaen päästään kaksituntisten livelähetysten pyörteisiin. Ma 30.8. alkaen kahdesti viikossa mtv-palvelun Tanssikupla-ohjelmassa seurataan, mitä ohjelman kulisseissa tapahtuu.

Suomen suurin ja kaunein viihdeohjelma Tanssii Tähtien Kanssa tavoitti viime kaudella keskimäärin 1,64 miljoonaa katsojaa jokaisella jaksollaan, ja supersuosikki palkittiin Kultaisella Venlalla. Viihteen megaottelija palaa jälleen valaisemaan suomalaisten syysiltoja ja sarjan 14. kaudella 12 eri aloilta tuttua tähteä on valmiina heittäytymään tanssin pyörteisiin ja ylittämään itsensä monin eri tavoin.

Luvassa on taatusti yllättäviä tähtioppilaita sekä mieleenpainuvia käänteitä, kun tanssiparit ottavat haltuun uuden koreografian ja tanssilajin viikko toisensa jälkeen. Rakastetut tuomarit Jorma UotinenHelena Ahti-Hallberg ja Jukka Haapalainen tuskin malttavat odottaa, että pääsevät näkemään ja kokemaan uusien tanssiparien taidonnäytteet parketilla. Ohjelman juontavat tietenkin Suomen suosituimmat juontajat Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi, jotka juhlivat nyt 10. kauttaan TTK-juontajina. Myös Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -jakso nähdään tulevana syksynä, sunnuntaina 31.10. Illan aikana kerätään tuttuun tapaan varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle. Unohtumattomien iltojen sulosävelistä vastaa tietysti Sami Pitkämön orkesteri solisteinaan Antti Koivula ja Johanna Försti.

Tulevan TTK-kauden täydentää kahdesti viikossa mtv-palvelussa esitettävä Tanssikuplajoka päästää katsojat näkemään 27 jakson ajan läheltä, mitä kaikkea suositun tanssikisan kulisseissa tapahtuu. Kamera seuraa tanssijoita niin live-lähetyspäivinä kuin tanssiharjoituksissa sekä näyttää vilauksen tanssijoiden arjesta ja elämästä tanssisyksyn aikana. Luvassa on jännitystä, tunteita ja kulissien takaista elämää, jota katsojat eivät ole tätä ennen päässeet näkemään.

JENNI POIKELUS JA SAMI HELENIUS
Radiotoimittaja Jenni Poikelus suuntaa TTK-parketille odottavin fiiliksin. Puhetyön superammattilainen on tyytyväinen, että kerrankin hänen ei tarvitse miettiä, mitä tulee sanoneeksi suorassa lähetyksessä.
“TTK-parketilla suoritus perustuu vitsien sijaan keholla ilmaisuun ja fysiikkaan. Se on todella piristävää”, Jenni iloitsee.
Sanaseppänä ja hauskuuttajana tunnettu juontaja pitää vahvuuksinaan TTK-kisassa rytmitajua ja liukkaita lanteita, mutta lajin rankkuus jännittää. Luvassa onkin äärikokemus niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta Jenni on valmis tekemään paljon töitä onnistumisten eteen.
“Aluksi ajattelin, että mulle riittää, jos opin vain jotain. Mutta nythän mä haluan voittaa sen koko homman”, hän ilmoittaa.
Suunnitelma sopii myös Jennin tanssiopettajalle, viime kauden voittajalle Sami Heleniukselle.
“Jenni on upea! Huumorintajun lisäksi hänestä huokuu into ja ilo tulevia treenejä kohtaan. Sillä asenteella mennään parhaimmillaan pitkälle”, Sami kiittelee.

KARI KANALA JA CLAUDIA KETONEN
Kirkkoherralla, papilla ja Ensitreffit Alttarilla -ohjelmasta tutulla rakkauden asiantuntijalla Kari Kanalalla ei juuri ole tanssikokemusta – ellei vuosia sitten vaimon kanssa aloitettua paritanssikurssia lasketa. Homma tyssäsi lyhyeen, sillä askelten ’hierominen ja hinkkaus’ eli ollut Karin juttu. Mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Kun kutsu askelten hinkkaamisen ja hieromisen intensiivikurssille eli TTK-parketille tuli, oli tilaisuudelle mahdotonta sanoa ei.
“Tämä on uskomaton mahdollisuus oppia uutta. Kioskikauppiaan poikana olen tottunut kysymään, mitä saisi olla, ja syksyllä kysellään sitten, saisko olla cha cha cha’ta vai tangoa”, Kari toteaa.
Intohimoisena jalkapallofanina ja -harrastajana Kari hakee vertailukohtaa tanssiin rakkaasta lajistaan. Vahvuuksinaan hän pitää joukkuehenkeä, ja pallopelin nopeudesta saattaa olla jotain hyötyä. Haasteita taas saattaa tuottaa yksi tuttu vaiva.
“Varo Kanki-Kaikkonen, täältä tulee Kankee Kanala!”, hän nauraa.
Karin tanssiopettaja Claudia Ketonen on innoissaan oppilaastaan.
“Kari on avoin, lämminhenkinen ihminen, joka on innokas oppimaan uutta. Olemme mukana innolla, sinnikkyydellä ja tunteella, huumoria unohtamatta”, Claudia toteaa.

KITI KOKKONEN JA MARKO KERÄNEN
Suomalaisten rakastama pitkän linjan näyttelijä ja komedienne Kiti Kokkonen on nähty tamppaamassa lattioita ennenkin – nimittäin yökerhojen tanssilattioita! Nuorena Kiti oli ystäviensä kanssa intohimoinen bailaaja, joka rakasti käydä viikonloppuisin tanssimassa aina teknoreivejä myöten. Aikuisiällä tanssiminen on jäänyt, mutta kaipuu heilumisen ja hytkymisen pariin on elänyt vahvana.
“Tanssiessa tuntee suurta vapautta, on vain se syke ja rytmi kehossa. Elämässä ylipäätään kaikessa on kyse rytmistä”, Kiti toteaa.
Kiti kuvailee itseään ihmisenä ristiriitaiseksi tai paremminkin ’rytmiltään vaihtelevaksi’ – niin henkisesti kuin fyysisesti. Toisena hetkenä Kiti voi olla hyvinkin tehokas ja yht’äkkiä hetkeä myöhemmin maata täysin joutilaana. TTK:ssa Kitille jännittävintä onkin astella estradille omana itsenään.
“En itsekään tiedä, mitä minussa tanssin myötä herää; kuoriutuuko sieltä joku itkijänainen vai suorituskeskeinen perfektionisti vai mitä on luvassa”, hän nauraa.
Tulipa esiin itkijänainen tai jotain ihan muuta, on Kiti turvallisissa käsissä. Tanssiopettaja Marko Keränen on jo nimennyt kaksikon ’Pekka ja Pätkä’ -duoksi.
“Kiti on yllätyksiä täynnä oleva herkkä, sielukas ja hauska mimmi. Ihmiset tietävät Kitin komediennena, mutta hänessä on vakavampi puoli. On upeaa päästä näyttämään se ja leikitellä erilaisilla rooleilla hänen kanssaan”, Marko summaa.

MIKAEL GABRIEL JA TIIA ELG
Suomalaisen musaskenen supertähti Mikael Gabriel lähtee valloittamaan itselleen täysin uutta estradia, TTK-parkettia. Aiemmin tanssitaitoja on esitelty nuorena kollina lähinnä Malmin nuorisotalon diskossa, lajina break dance tai illan viimeiset hitaat. Mikael odottaa treenejä innolla, sillä urheilu on ollut vahvasti osa laulajan elämää ja harrastuksiin ovat kuuluneet niin jalkapallo, salibandy, paini kuin karate. Muutama vuosi sitten Mikael hurahti täysillä golfiin, jossa hän nykyään myös kilpailee. Voitonhimo löytyy miehestä sisäänrakennettuna ominaisuutena.
“Aina lähdetään voittamaan, en tee mitään häviäminen mielessä. Pitää katsoa, kuinka pitkälle se vie tässä kisassa”, Mikael toteaa.
Ennen kaikkea Mikael haluaa haastaa itsensä. Hän tiedostaa, että treenien lomassa ovet saattavat paukkua, jos tanssiopit eivät tunnu menevän päähän ja kroppaan halutulla tavalla ja tarpeeksi nopeasti. Suorat lähetykset eivät kuitenkaan aiheuta jännitystä – ainakaan vielä.
“Vahvuuksiani on esiintyjyys, homman naulaaminen juuri esityspäivänä. Ja hurjapäisyys”, hän ilmoittaa.
Tanssiopettaja Tiia Elgillä on todella hyvä tunne oppilaastaan.
“Kaikki ne ominaisuudet, jotka ovat tehneet Mikaelista ison artistina tekevät hänestä parhaimmillaan huipun myös tanssijana. Toivon, että opettajana pystyn valjastamaan nämä taidot parhaalla mahdollisella tavalla”, Tiia toteaa.

KRISTA SIEGFRIDS JA ANSSI HEIKKILÄ
Laulaja-lauluntekijä ja juontaja Krista Siegfrids on heittäytymässä TTK:n myötä unelmaprojektiinsa. Arki on pyörinyt pääosin kotona yhdeksän kuukauden ikäisen Lizzy-tyttären kanssa, mutta nyt Krista on pääsemässä lähes yhtä rakkaan tekemisen pariin.
“Mä rakastan tanssimista ja nyt saan tanssia joka päivä! En keksi parempaa”, Krista hihkuu.
Osallistumisen kisaan mahdollisti oma äiti, jota Krista kutsuu sankarikseen: syksyllä Lizzy pääsee nauttimaan isoäitinsä seurasta, ja Krista toteuttamaan unelmaansa. Kristalla on ennestään tanssi- ja voimistelutaustaa, mutta paritanssi on hänelle uusi aluevaltaus. Laulaja on innoissaan päästessään oppimaan jotain täysin uutta ja lisäksi hän haluaa rikkoa omia ennakkoluulojaan. Positiivisesta energiastaan tunnettu esiintyjä on tottunut estradeilla säteilemiseen, kovaan treenaamiseen ja laittamaan vauhdikkaan show’n pystyyn, mutta ajatus hitaammista tansseista jopa hieman jännittää. Haasteiden miettimiseen Krista ei yleensä käytä aikaa, mutta yksi juttu mietityttää.
“Olenhan mä aina ennen aina treenannut, mutta nyt en pitkään aikaan. Eli mun kunto ei oo ehkä kauheen hyvä”, hän kauhistelee nauraen.
Kristan asenne TTK:ssa on kuitenkin sama kuin elämässä yleensä: ikinä ei anneta periksi, vaan treenataan niin pitkään, että uusi asia sujuu. Tähtioppilaan asenne lämmittää tanssiopettaja Anssi Heikkilää.
“Krista on pirteä, valovoimainen ja tosi innoissaan. Kun motivaatio on noin kova, ei voi olla kuin tyytyväinen”, Anssi myhäilee.

AKI RIIHILAHTI JA KATRI MÄKINEN
Aikansa menestyneimpiin suomalaisiin jalkapalloilijoihin lukeutuva Aki Riihilahti rakastaa voittamista. Rakastava isä ei anna lastensa voittaa edes Afrikan tähdessä, ja pienenä isoveli pakotettiin pelaamaan mitä tahansa peliä niin pitkään, että Aki voitti.
“Teen mitä tahansa voittaakseni, niin myös TTK:ssa. Mutta aina reilulla pelillä”, Aki toteaa tarkoittaen sataprosenttisesti joka sanaa.
HJK:n toimitusjohtaja ja kansainvälisen tason jalkapallovaikuttaja tietääkin, miten unelmia saavutetaan. Tärkeintä on keskittyminen olennaiseen. Sama pätee myös tanssissa, vaikka laji on miehelle täysin uusi. Entinen ammattilaisurheilija osaakin nimetä vahvuutensa saman tien.
“Olen nopea oppimaan, minulla on hyvä rytmitaju ja ennen kaikkea olen valmis treenaamaan loputtoman paljon”, hän toteaa.
Tärkeää on, että homma ei saa mennä liian vakavaksi. Aki toteaakin, että tosikkoa miehestä ei saa millään. Suurimmaksi kannustimekseen Aki ilmoittaa omat lapsensa – he kun rakastavat katsoa ohjelmaa.
Tanssiopettaja Katri Mäkinen on erittäin tyytyväinen tähtioppilaaseensa, vaikka pari ei ole tanssinut vielä askeltakaan.
“Tuntuu, että kaksi samanlaista tyyppiä on nyt kohdannut toisensa. Kumpikin haluaa voittaa, treenata täysiä ja nauraa mahdollisimman paljon. Ja kaikista eniten kumpikin haluaa, että Aki oppii tanssimaan”, Katri summaa.

VIIVI HUUSKA JA MATTI PURO
Vangitsevista valokuvistaan, lukuisista musiikkivideoista sekä TV-sarjasta Kullannuput tunnettu ohjaaja-valokuvaaja Viivi Huuska painaa töitä kalenteri tukossa ulkomaita myöten. Kun kutsu TTK:hon tuli, valinta oli kuitenkin selvä.
“Tanssi on kuulunut elämääni aina. 16-vuotiaana tuli veivattua homobaarien taustatanssijana ja halusin jopa ammattitanssijaksi. Se adrenaliini, mitä etenkin esiintyminen tuo, sitä lähden hakemaan”, Viivi ilmoittaa.
Tanssivuosista on kuitenkin jo aikaa, eikä tekniikka kuulunut ikinä kiinnostuksen kohteisiin. Myös paritanssi on aivan uusi aluevaltaus. Rytmin ja liikkeen luominen yhdessä toisen ihmisen kanssa tuntuu Viivistä erittäin kiinnostavalta – onhan tanssi äärimmäisen intiimi asia. Viivi kuvaileekin itseään ihmisenä intensiiviseksi ja herkäksi.
“Olen tosi kiinnostunut ihmisistä ja tulen oikeastaan kaikkien kanssa toimeen, vaikka aluksi saatan olla porukassa hiljainen. Niin ja olen tosi kova kiroilemaan”, hän nauraa.
Viivi tunnetaan vahvoista visuaalisista maailmoista, joissa värien räiskettä tai outouden elementtejä ei turhaan säästellä. Samaan pyritään myös TTK-parketilla. Tanssiopettaja Matti Puron tavoitteena on saada Viivistä kuoriutumaan koko syksyn kohahduttavin tanssikuningatar.
“Viivi on räiskähtelevä ja pirskahteleva persoona. Hänellä on intoa sekä vahvat visiot, joka lupaa hyvää”, Matti kiittelee.

ERNEST LAWSON JA ANNIINA KOIVUNIEMI
Tv-sarjoista, Talent Suomen tuomaririvistöstä ja teatterin lavoilta tuttu näyttelijä, juontaja ja impromestari Ernest Lawson ei ole ikinä ollut yhdelläkään tanssitunnilla. Nollasta on kuitenkin hyvä ponnistaa. Aiempia TTK-kausia katsoessaan näyttelijä on nimenomaan seurannut ihaillen kilpailijoita, joiden kasvutarina ja taitojen karttuminen on ollut selvästi nähtävissä.
“Olen miettinyt, olisikohan minustakin siihen samaan. Ja nythän se nähdään”, Ernest iloitsee.
Vaikka tanssitaitoa ei ennestään ole, muita vahvuuksia löytyy. Rytmitajua mieheltä ei ainakaan puutu, sillä musikaalisen Ernestin pääinstrumentti on rummut. Mies uskoo taidon auttavan myös askelten löytämisessä. Kovin haaste sen sijaan liittyy latinalaistansseihin; villi vartalon vatkaus ja viettely ei miehen mukaan kuulu perusrepertuaariin. Oli kyseessä lattari- tai vakkaritanssi, toimintasuunnitelma täydellistä muistikatkosta varten on kuitenkin jo valmiina.
“Mä improvisoin, siinähän mä olen hyvä! Vedän siis jotain ja toivon, että Anniina tulee pelastamaan mut tilanteesta”, hän suunnittelee.
Tanssiopettaja Anniina Koivuniemen luotto oppilaaseensa on kova.
“Erkku on mukava, hauska ja kohtelias. Lisäksi hän vaikuttaa olevan tosi innoissaan kaikesta tulevasta, joka on tietysti kaikkein tärkeintä”, Anniina toteaa.

SITA SALMINEN JA ALEKSI SEPPÄNEN
Somevaikuttaja, kirjailija, vloggaaja ja podcastaaja Sita Salminen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa elämässään paljon. Pääseminen TTK-parketille on yksi rasti lisää toteutuneiden unelmien listaan.
“Odotan TTK:ssa ihan kaikkea tanssitreeneistä livelähetyksiin, tunteiden ilmaisemista tanssin kautta ja kuulumista TTK-kuplaan ja -perheeseen”, Sita iloitsee.
Nuorempana hiphop-tanssia harrastaneelle naiselle parin kanssa tanssiminen on täysin uusi kokemus. Sita on tottunut toimimaan työssään pääosin yksin ja pitämään näin langat omissa käsissään. Eniten jännittää vaativuus itseään kohtaan.
“Olen helposti liian ankara itselleni, vaikka yksi tärkeimmistä arvoistani on nimenomaan lempeys ja armollisuus itseä ja muita kohtaan”, hän miettii.
Itselleen tärkeiden arvojen esiintuominen on Sitalle tärkeää myös TTK-parketilla. Sita tunnetaan esimerkiksi tasa-arvon, ihmisoikeuksien, kehorauhan ja mielenterveysasioiden puolestapuhujana. Myös omien rovaniemeläis-thaimaalaisten juurien kunnioittaminen on naiselle sydämen asia. Hänen myötään televisiossa kuullaankin syksyllä satavarmasti myös pohjoisempaa murretta.
Sitan tanssiopettaja Aleksi Seppänen on vaikuttunut oppilaastaan.
“Minulla on oppilaastani tosi hyvä fiilis! Tuntuu kuin meillä olisi syntynyt vahva tiimihenki jo heti alusta saakka. En voisi keksiä parempaa lähtökohtaa”, Aleksi miettii.

WALTTERI TORIKKA JA KIA LEHMUSKOSKI
Ooppera- ja konserttilaulaja Waltteri Torikka ei malttaisi odottaa tanssien alkamista. Vuonna 2015 Tähdet, tähdet -ohjelman voiton myötä koko kansan suosikiksi pongahtanut herrasmies sanoo olevansa nyt täysin uuden edessä.
“Pelkällä keholla ilmaiseminen on minulle varmasti vaikeahko konsepti. Helpompi olisi vain soittaa suutaan”, Waltteri nauraa.
Oopperaa ei pidetä kovin humoristisena lajina, vaikkei tämä koko totuus olekaan. Läheiset kuitenkin tietävät Waltterin vallattomana persoonana, josta kertoo myös miehen tanssitausta.
“Vakiotanssiliikkeitäni ovat ’hyppynaru’, ’bussikuski’ sekä ’ostoskärryt’. Niin ja nuorempana tanssin hiphopia. Näillä näytöillä paritanssista ei siis ole juuri kokemusta”, hän virnuilee.
Huumori on miehelle tärkeää, mutta persoonapiirteitä nimettäessä Waltteri mainitsee herkkyyden sekä kunnianhimon. Samalla laulaja on varma siitä, että tanssi tulee avaamaan hänestä täysin uusia puolia – niin yleisölle kuin hänelle itselleen. Tanssiparketille suunnataankin täysin tosissaan, nöyränä ja uteliaana. Waltterin asenne saa kiitosta myös miehen tanssiopettajalta Kia Lehmuskoskelta.
“Waltteri on äärettömän innokas oppilas ja haluaa todella näyttää, mihin kaikkeen hän pystyy. Hän on erittäin karismaattinen ja lämminhenkinen ihminen. Meillä on jo nyt muodostunut vahva tiimihenki”, Kia kertoo.

KRISTO SALMINEN JA SAANA AKIOLA
Teatterista, lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista tunnettu, rakastettu näyttelijä Kristo Salminen pukee TTK:ssa tanssikengät jalkaansa ja ottaa selvää, onko hänestä parkettien partaveitseksi. Kristo on rakastanut aina liikkumista ja uuden oppimista. Nuoruuden lajikavalkadiin kuuluvat esimerkiksi nyrkkeily ja 5-ottelu, mutta taistelukoreografiksikin kouluttautunut näyttelijä ei ole koskaan tanssinut. Tästä huolimatta tanssi on kiinnostanut Kristoa aina. Häntä viehättää tunteen tai hetken ilmaiseminen muodossa, joka perustuu pelkkiin eleisiin ja liikkeisiin.
“Kuten Jorma Uotinen on sanonut: se, mitä ei voi sanoa, täytyy tanssia. Näyttelijänä se on minusta hirvittävän kiehtova ajatus”, Kristo miettii.
Ihmisenä Kristo kuvailee itseään ’tupla tai kuitti’ -tyyppiseksi hahmoksi – eli joko tehdään täysillä tai sitten ei tehdä mitään. Tanssin oppimisen suhteen vaihtoehtoja ei tosin vaikuta olevan: täysillä mennään, vaikka päin seinää. Kriston tanssiopettaja Saana Akiola on Kriston mentaliteetista mielissään.
“Kristo on huumorintajuinen ja hurmaava tyyppi. Ja mikä motivaatio! Se lupaa hyvää”, Saana myhäilee.

ELINA GUSTAFSSON JA ANSKU BERGSTRÖM
Nyrkkeilijä Elina Gustafssonin seurassa ei tule tylsää – oli kyseessä sitten ottelukehä tai TTK-parketti. Syksyllä 2020 menestyksekkään urheilu-uransa lopettanut luonnonvoima kuvaileekin itseään heti suorilta ’villieläimeksi, joka elää vaistollaan’.
“Olen seikkailija ja elämään heittäytyjä. Olen myös elämäntanssija! Toisin sanoen hypin ja heilun koko ajan, mutta minulla ei ole hajuakaan, osaanko oikeasti tanssia”, Elina nauraa.
Ilo pursuaakin ulos joka solusta. Vahvuutenaan TTK:ssa Elina pitää rytmitajua, joka on ensisijaisen tärkeää nyrkkeilyssä. Ammattiurheilijana myös kilpailuviettiä löytyy. Elina tietää kuitenkin, että liian kova voitontahto on pahimmillaan kahlitsevaa. Tärkeintä on vapaus ja nautinto – myös tanssissa.
Mahdolliset haasteet sen sijaan liittyvät ainakin jalkineisiin, sillä korkokenkiä ei urheilijan jalassa ole nähty juuri koskaan. Nähtäväksi jää, joutuuko Elina kohtaamaan suurimman kauhunsa korkojen muodossa. Elina on Suomen TTK-historian ensimmäinen same sex -kilpailija tanssiopettajanaan Ansku Bergström.
“Tämä on käsittämättömän suuri kunnia. Olen tehnyt paljon epäkiitollistakin duunia urheilun puolella seksuaalivähemmistöjen ja monimuotoisuuden esiintuomisen puolesta. Pidän tätä palkintona siitä”, Elina riemuitsee.
Ansku Bergström odottaa tulevaa opettajan pestiään ja parin yhteisiä tansseja innolla.
“Elina on sporttinen, iloinen ja todella energinen tyyppi. Luvassa on aikamoinen show”, Ansku summaa.

#mtvttk
facebook.com/TanssiiTahtienKanssa
twitter.com/MTV3TTK
instagram.com/tanssiitahtienkanssa
TikTok: mtvttk

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa su 29.8. klo 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus) nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset su 5.9. klo 19.30 alkaen. Tanssikupla mtv-palvelussa maanantaisin ja perjantaisin ma 30.8. alkaen. MTV:n Superviikoilla 23.8.–5.9. starttaa 15 huippuohjelmaa! Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman MTV:lle tuottaa Banijay Finland.

Lähde: Finnpanel Oy TotalTV-mittaus  (sis. TV ensiesitys ja uusinnat ja tallenne + muut päätelaitteet)

1 2 3 14