Category Archives: HBO Nordic

TOUKOKUUN 10 KATSOTUINTA SARJAA HBO NORDICILLA

main-top-10-may.160336
Toukokuussa HBO Nordicilla seurattiin juuri alkaneita uutuussarjoja sekä suosikkisarjojen uusimpia kausia. Nämä kymmenen sarjaa olivat toukokuun katsotuimmat:

1: Westworld
2: Killing Eve
3: Billions
4: The Great
5: Mrs. America
6: Penny Dreadful: City of Angels
7: I Know This Much is True
8: Game of Thrones
9: Rick and Morty
10: The Good Fight

Winona Ryderin tähdittämä HBO-minisarja THE PLOT AGAINST AMERICA ensi-illassa 17.3. HBO Nordicilla

main-The-Plot-Against-America.135626

Philip Rothin samannimiseen kirjaan perustuva 6-osainen minisarja The Plot Against America saa ensi-iltansa HBO Nordicilla 17.3. alkaen. Sarjan pääosissa nähdään muun muassa Winona Ryder ja John Turturro.

Uutuussarja tarkastelee Amerikan kuvitteellista, vaihtoehtoista historiaa New Jerseyssä asustavan työväenluokkaisen juutalaisperheen näkökulmasta, kun he seuraavat muukalaisvihamielisen lentäjäsankari Charles Lindberghin poliittista nousua maansa presidentiksi ja kansakunnan kääntymistä kohti fasismia.

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva sarja alkaa vuoden 1940 presidentinvaaleista, kun istuvan presidentti Franklin Rooseveltin haastaakin yllättäen poliittisten piirien ulkopuolelta tuleva ehdokas. Charles Lindbergh on saavuttanut suuren kansansuosion tarunhohtoisella yksinlennollaan Atlantin yli 13 vuotta aikaisemmin, ja moni amerikkalainen pitää häntä yhtenä maan suurimmista sankareista.

Vaalit muuttuvat juutalaisväestön kannalta ahdistaviksi, kun selviää, että Lindbergh näkee Amerikan juutalaiset sodanlietsojina ja maanpettureina. Juutalaisvastaisuus ja muukalaisviha alkavat levitä kansalaisten keskuudessa. Muuttunut ilmapiiri ja Lindberghin vaalikampanja mullistavat New Jerseyssä asuvan Levinin perheen elämän.

Sarjaa tähdittävät muun muassa Winona Ryder (HBO:n Show Me a Hero), Zoe Kazan (HBO:n The Deuce), Morgan Spector (HBO:n Boardwalk Empire ja tulossa oleva The Gilded Age), Anthony Boyle (Dome Karukosken ohjaama Tolkien), Azhy RobertsonCaleb Malis ja John Turturro (HBO:n The Night Of).

The Plot Against America -tv-sarjan ovat luoneet David Simon (mm. HBO-sarjat The WireTreme ja The Deuce) ja Ed Burns (HBO-sarjat The Wire ja Generation Kill). Vastaavina tuottajina heidän ohellaan toimivat Nina K. Noble, Joe Roth, Megan Ellison, Sue Naegle, Susan Goldberg ja Jeff Kirschenbaum sekä Philip Roth ja Dennis Stratton.

The Plot Against America (6×60 min) ensi-illassa 17.3. alkaen HBO Nordicilla.

HBO Europe tuottaa uuden pohjoismaisen Utmark-alkuperäissarjan

utmark-mainforPR.114922

Norjalaissarjan on luonut ja kirjoittanut Kim Fupz Aakeson, ohjauksesta vastaa Dagur Kári

HBO Europe jatkaa pohjoismaisten sarjojen tuotantoaan uudella 8-osaisella norjalaissarjalla Utmark. Tulevan sarjan on luonut ja kirjoittanut Kim Fupz Aakeson ja sen ohjauksesta vastaa Dagur Kári.

Omintakeinen draamakomedia sijoittuu pieneen ja syrjäiseen norjalaiskaupunkiin. HBO Europen alkuperäistuotantona tehtävän sarjan tuottavat Paradoxin Finn Gjerdrum ja Stein Kvae.

Lammas makaa raadeltuna, koirat juoksevat vapaina, vaimo jättää miehensä – tästä alkaa koston kierre, johon sotkeutuu koko kaupunki.

Korruptoitunut poliisi, alkoholisoitunut lammasfarmari, luontoa rakastava viinatrokari, Jumalaa vihaava pastori, sureva parittaja… Eristäytyneessä pohjoisessa sijaitsevassa kaupungissa kaikki tuntevat toisensa. Eräänä päivänä paikkakunnalle saapuu toiveikas koulunopettaja uuden alun toivossa. Mutta olosuhteet uudella kotipaikkakunnalla ovat outoja ja villejä, eivätkä ulkopuoliset aina pärjää siellä.

Sarjan ohjaava Dagur Kári kehuu kertomusta: “Ei tarvinnut lukea kuin viisi ensimmäistä riviä, jotta Kim Fupzin omintakeisuus ja ainutlaatuinen mielikuvitus kävi selväksi. Utmark-sarjassa on jatkuvaa vuorovaikutusta huumorin ja tuskan, mauttomuuden ja runollisuuden sekä tyylikkyyden ja omintakeisuuden välillä. Ohjaajana tutkin alinomaa näiden vuorovaikutusta ja vastakohtia, joten tämä projekti tuntuu kuin kunniajuoksulta”.

HBO Nordicin alkuperäisohjelmien tuotannosta vastaava Hanne Palmquist jatkaa: “Kim Fupz on luonut joukon epätäydellisiä, mutta upeita hahmoja, jotka elävät syrjäseudulla, jossa sivilisaatio on pikemminkin valinta kuin itsestäänselvyys. Utmark on rohkea sekä paikoitellen todella hupaisa sarja, mutta inhimillinen alusta loppuun. Olemme innoissaan päästessämme yhteistyöhön pohjoismaisten huippujen, tanskalaiskirjoittaja Kim Fupz Aakesonin, islantilaisohjaaja Dagur Kárin ja norjalaisen Paradox-tiimin, kanssa ja saadessamme luoda tämän upean sarjamaailman”.

Kim Fupz Aakeson on palkittu tanskalainen käsikirjoittaja ja kirjailija. Hänen käsikirjoituksiaan on monissa pohjoismaisissa ja kansainvälisissä elokuvissa, kuten Perfect Sense, Syytetty, Kylmä kosto ja Den man älskar. Hän on kirjoittanut myös yli 100 kirjaa aina sarjakuvista ja lasten- ja nuortenkirjoista lyhytkertomuksiin ja romaaneihin, joita on myös käännetty useille kielille. Utmark on hänen toinen tv-sarjansa.

Utmark-sarjan kaikki kahdeksan jaksoa ohjaava Dagur Kári on palkittu islantilaisohjaaja, jonka yli 30 maassa julkaistu esikoiselokuva Noi albiino – kylmyyden vanki on kerännyt yli 20 alan palkintoa ympäri maailmaa. Hänen toinen elokuvansa, Dark Horse, oli mukana Cannesin filmifestivaalien virallisessa valikoimassa. Sen jälkeen hän on tehnyt mm. Brian Coxin ja Paul Danon tähdittämän Hyvä sydän ja Virgin Mountain -elokuvat, joista jälkimmäinen on hänen tuorein elokuvansa ja se palkittiin kolmessa eri kategoriassa Tribecan elokuvajuhlilla.

Utmark-sarjan kuvaukset alkavat Norjassa tänä kesänä. HBO Europen vastaavina tuottajina toimivat Hanne Palmquist, Steve Matthews ja Antony Root. Sarja saa ensi-iltansa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana kaikissa HBO Europen maissa.

Utmark jatkaa HBO Europen pohjoismaisten sarjojen tarjontaa. Ensimmäinen pohjoismainen sarja, Lukas Moodyssonin luoma Gösta sai ensi-iltansa 1.7. Seuraavaksi on vuorossa Krista Kososen tähdittämä ja Anne Bjørnstadin ja Eilif Skodvinin (Lilyhammer) luoma Beforeigners, joka tulee ensi-iltaan 21.8. alkaen. Parhaillaan tuotannossa on Frederik Backmanin Kiekkokaupunki-kirjaan perustuva ja Peter Grönlundin ohjaama Björnstad.

Lena Dunhamin uutuuskomedia Camping ensi-illassa 15.10. alkaen HBO Nordicilla

camping-main.145400

CAMPING ENSI-ILLASSA 15.10. ALKAEN

Uutuuskomedia Lena Dunhamilta, Jenni Konnerilta ja John Riggiltä

HBO:n uusi komediasarja Camping tulee ensi-iltaan 15. lokakuuta alkaen HBO Nordicilla. Sarjan pääosissa nähdään Jennifer Garner (Alias) ja David Tennant (Doctor Who, Broadchurch), ja sen ovat luoneet ja tuottaneet Girls*-sarjan takaa löytyvät Lena Dunham ja Jenni Konner yhdessä John Riggin (30 Rock*, The Comeback*) kanssa.

Sarja perustuu Julia Davisin luomaan samannimiseen brittisarjaan ja siinä seurataan joukkoa vanhoja ystäviä, jotka lähtevät juhlimaan syntymäpäivää Bear Lake -leirintäalueelle. Retken aikana tunteet kipinöivät ja piilevät jännitteet (seksuaaliset ja muutkin) nousevat pintaan. Luvassa on siis muistoja, jotka kaikki haluavat unohtaa.

Pääosissa nähtävien Garnerin ja Tennantin lisäksi sarjaa tähdittävät Juliette Lewis (Syntyneet tappajiksi, Cape Fear), Arturo del Puerto (Fear the Walking Dead), Ione Skye (Lemmenpeli), Janicza Bravo (ohjannut jaksot mm. HBO-sarjoihin Here and Now* ja Divorce*) ja Brett Gelman (Stranger Things).

Kathryn McSorley-Jodell (Jennifer Garner) on kontrolloiva äiti, jonka elämä ei ole niin hilpeää kuin voisi kuvitella. Hän hoitaa tulevan viikonloppureissun järjestelyt rautaisella otteella, kunnes kohtaa naisen, joka romuttaa kaikki hänen hyvät suunnitelmansa. Walt (David Tennant) on tottelevainen aviomies ja rakastava isä, mutta pinnan alla orastaa pikkuhiljaa kasvava tyytymättömyys.

Jandice (Julie Lewis) on monilahjakkuus: DJ, reiki-parantaja ja tilintarkastaja. Hänen elämänsä saattaa näyttää täydelliseltä, mutta totuus on toista. Jandice on juuri eronnut miehestään Miguelista (Arturo del Puerto) ja keski-iän kriisiään hän yrittää helpottaa nuorekkailla vaatteilla ja oudoilla elämänvalinnoilla. Arka ja pelokas Carleen (Ione Skye), joka on aina elänyt siskonsa Kathrynin varjossa, turvautuu kummallisiin asioihin yksinäisten päiviensä iloksi – kuten virkkaamiseen.

Nina-Joy (Janicza Bravo) on ystävä, jonka puoleen voi kääntyä kaikessa – oli kyse sitten parhaasta hierojasta, farkuista tai kaurapuurosta. Hänen ja Kathrynin välille syntyneestä luottamussäröstä aiheutuva jännitys uhkaa kuitenkin romuttaa viikonlopun retkeilysuunnitelmat. Mutta myös Nina-Joyn uskollisen ja hassun aviomiehen Georgen (Brett Gelman), joka suhtautuu yhtä pakkomielteisesti niin ystäväänsä Waltiin kuin vaimoonsakin, pinnan alla kytee. Harry (Bidget Everett) on suulas, luontoa rakastava leirintäalueen kuningatar, jonka Nan-vaimoaan kohtaan tuntemalle intohimolle vetää vertoja ainoastaan hänen intohimonsa muita naisia ja asekokoelmaansa kohtaan.

“Nähtyämme Julia Davisin hulvattoman brittisarjan tiesimme tämän olevan hauskin juttu kirjoittajille ja näyttelijöille”, kertovat Lena Dunham ja Jenni Konner. ”Olemme niin innoissamme näyttelijäkaartistamme. Olemme niin innoissamme tästä tarinasta. Olemme niin innoissamme, jos et tämän jälkeen halua enää koskaan mennä retkelle.”

Camping-sarjan ovat kirjoittaneet Casual Romancelle vastaavina tuottajina toimivat Lena Dunham ja Jenni Konner yhdessä John Riggin kanssa. Vastaavina tuottajina toimivat myös Ilene S. Landers, Tom Lassally ja Adam Countee yhdessä Hush Hon Julia Davisin ja Baby Cow Productionsin Christine Langanin kanssa. Sarjan avausjakson on ohjannut Jenni Konner.

*-merkityt ohjelmat saatavilla HBO Nordicilla.

CAMPING (8 x 30 min) ensi-illassa 15.10. alkaen vain HBO Nordicilla.

Krista Kososen tähdittämän Beforeigners-sarjan kuvaukset ovat alkaneet

bff2.155026

BEFOREIGNERS-SARJAN KUVAUKSET OVAT ALKANEET

HBO Nordicin alkuperäissarjan koko näyttelijäkaarti julkistettu

Krista Kososen tähdittämän Beforeigners-sarjan kuvaukset ovat nyt käynnistyneet Oslossa. Anne Bjørnstadin ja Eilif Skodvin (Lilyhammer) luoman sarjan ohjaajana toimii palkittu elokuvantekijä Jens Lien (Jonny Vang, The Bothersome Man). Sarjan tuottaa HBO Nordicille Endemol Shine Groupiin kuuluva Rubicon TV.

Sarjan pääosissa Lars Haalandina ja Alfhildrina nähtävien Nicolai Cleve Brochin (Mustamaalattu, Max Manus) ja Krista Kososen (Blade Runner 2049, Puhdistus, Putous) lisäksi näyttelijäkaartiin kuuluvat Alfhildrsin Urd-nimistä ystävää esittävä Ágústa Eva Erlendsdottir (Bjarnfreðarson), poliisipäällikkö Harald Erikseninä nähtävä Stig Amdam (Miehitetty, Mustamaalattu) ja Larsin ex-vaimon uutta kumppania Gregersiä esittävä Kyrre Haugen Sydness (Headhunters, Lilyhammer) sekä Tommyä esittävä Stig Henrik Hoff (The Thing, Into the White), Navnia esittävä Oddgeir Thune (Miehitetty) ja Adaa esittävä Eili Harboe (Thelma) sekä Larsin ja Alfhildrin Wenche-nimistä kollegaa esittävä Ragnhild Gudbrandsen (Miehitetty).

Ympäri maailmaa alkaa tapahtua ennennäkemättömiä ilmiöitä, joista voimakkaiden, merellä tapahtuvien valonvälähdysten myötä ilmestyy ihmisiä menneisyydestä. Kukaan ei ymmärrä miten tämä voi olla mahdollista, eikä menneestä tulleilla ”beforeignereiksi” kutsutuilla ihmisillä itsellään ole tapahtuneesta muistikuvaa. Vain yksi asia on varmaa: heitä tulee lisää eikä paluuta entiseen ole.

Muutamaa vuotta myöhemmin loppuun palanut poliisi Lars Haaland (Cleve Broch) saa osana poliisilaitoksen sopeuttamisohjelmaa parikseen viikinkiajalta ilmestyneen Alfhildr Enginnsdottirin (Kosonen). Tutkiessaan naisen murhaa, jolla on kivikautisia tatuointeja, he tekevät odottamattomia löytöjä.

Vuonna 2019 ensi-iltaan tulevaa Beforeigners-sarjaa (6 x 45 min) kuvataan Norjassa Oslon alueella sekä osittain myös Liettuassa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat HBO Europen Hanne Palmquist, Steve Matthews ja Antony Root.

Beforeigners saa ensi-iltansa Pohjoismaissa HBO Nordicilla ja Euroopassa kaikilla HBO-kanavilla.

HBO Nordicille tulossa Krista Kososen tähdittämä norjalainen alkuperäissarja Beforeigners

BEFOREIGNERS-2.114555

Pääosissa Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen

Lähitulevaisuuteen sijoittuva satiirinen scifi-sarja Beforeigners on tulossa HBO Nordicille. Sarjan ovat luoneet Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin (Lilyhammer) ja sen ohjaa arvostettu norjalaisohjaaja Jens Lien. Uutuussarjan pääosissa nähdään Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen.

HBO Nordic on sopinut ensimmäisen norjalaisen alkuperäisohjelman tuotannosta. Beforeigners-nimisen sarjan ovat luoneet Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin, jotka ovat luoneet ja käsikirjoittaneet myös menestyssarjan Lilyhammer. Sarjan pääosissa nähdään Nicolai Cleve Broch (Mustamaalattu, Max Manus) ja Krista Kosonen (Putous, Puhdistus, Blade Runner 2049).

Beforeigners-sarja on HBO Europeen kuuluvan HBO Nordicin toinen alkuperäistuotanto. Ensimmäisen alkuperäistuotannon Göstan kuvaukset ovat hiljattain päättyneet Ruotsissa.

Ympäri maailmaa alkaa tapahtua ennennäkemättömiä ilmiöitä, joista voimakkaiden valonvälähdysten myötä ilmestyy ihmisiä menneisyydestä: kiviajalta, viikinkien aikakaudelta ja 1800-luvun lopulta. Kukaan ei ymmärrä miten tämä voi olla mahdollista, eikä menneestä tulleilla ”beforeignereiksi” kutsutuilla ihmisillä itsellään ole tapahtuneesta mitään muistikuvaa. Vain yksi asia on varmaa: heitä tulee lisää eikä paluuta entiseen ole.

Muutamaa vuotta myöhemmin loppuun palanut poliisi Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) saa osana poliisilaitoksen sopeuttamisohjelmaa parikseen viikinkiajalta ilmestyneen Alfhildr Enginnsdottirin (Krista Kosonen). Tutkiessaan erään ”beforeignerin” murhaa he ajautuvat selvittämään laajemman mittakaavan salaliittoa arvoituksellisen massainvaasion takana.

Leikkisä ja hauska rikostarina Beforeigners on uusi alkuperäisohjelma kansainvälisen menestyssarja Lilyhammerin luojilta ja käsikirjoittajilta Anne Bjørnstadilta ja Eilif Skodvinilta.

”Tarinamme tutkii ajassa matkustaneiden pakolaisten vaikutuksia yhteiskuntaan. On ollut ilo kehittää Beforeigners-maailmaa yhteistyökumppanimme HBO:n kanssa. Odotamme kovasti, että saamme herättää tämän tarinan eloon yhdessä ohjaaja Jens Lienin kanssa.”

Sarjan ohjauksesta vastaa arvostettu elokuvantekijä Jens Lien, jonka ensimmäinen elokuva Jonny Vang palkittiin Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla vuonna 2003. Lukuisia kansainvälisiä elokuvapalkintoja voittanut Den brysomme mannen (The Bothersome Man) esiteltiin Cannesissa 2006 ja se nousi yhdeksi vuosikymmenensä merkittävämmäksi norjalaiselokuvaksi saaden runsaasti kehuja ja menestystä.

HBO:n vastaavina tuottajina toimivat Hanne Palmquist, Steve Matthews ja Antony Root.

HBO Nordicin alkuperäisohjelmien johtaja Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original Programming, kertoo:
“Beforeigners on todella omaperäinen ja viihdyttävä lähitulevaisuuteen ajoittuva satiiri, joka sijoittuu tunnistettavaan mutta muuttuneeseen yhteiskuntaan, jossa rinnakkaiselo on muuttanut pelin luonteen. Olen ylpeä, että saimme tämän ensimmäiseksi norjalaissarjaksemme – se on hauska, kulmikas ja ajatuksia herättävä – todellinen HBO-sarja.”

HBO Europen ohjelmista vastaava johtaja Antony Root, EVP Original Programming and Production, kommentoi tuotantoa:
“Beforeigners edustaa juuri sellaista ohjelmaa, joita haluamme tehdä: uskalias, fiksu, kirjoittajavetoinen ja erottautumiskykyinen. Se sopii täydellisesti HBO:lle. Olemme innoissamme saadessamme aloittaa työskentelyn Norjassa Annen ja Eilifin kanssa, sekä saadessamme sarjan osaksi monipuolista ja kasvavaa eurooppalaistuotantoamme.”

Beforeigners-sarja koostuu kuudesta 45-minuuttisesta jaksosta ja se on Rubicon TV:n tuotantoa. Sarja tulee ensi-iltaan yksinoikeudella HBO Nordicilla sekä kaikilla HBO Europen alueilla ja Yhdysvalloissa HBO GO ja HBO Now -palveluissa.

Jim Carreyn tähdittämä komediasarja Kidding ensi-illassa 10.9. alkaen HBO Nordicilla

kidding-main.130412

Jim Carrey ja ohjaaja Michel Gondry taas yhdessä

Golden Globe® -palkittu Jim Carrey nähdään Showtimen uudessa tummasävyisessä komediasarjassa Kidding 10.9. alkaen. Yli 20 vuoden tauon jälkeen televisiosarjan vakiokaartiin liittyvä Carrey yhdistää jälleen voimansa Oscar®-palkitun ohjaaja Michel Gondryn (Tahraton mieli) kanssa.

Sarjan tapahtumat keskittyvät Jeffin ympärille, joka tunnetaan paremmin Mr. Pickles’ Puppet Time -lastenohjelman hyväntahtoisena ja viisaana herra Picklesinä (Carrey) – tärkeänä roolimallina ja tukena monille lapsille sukupolvien ajan. Sadut ja nukkehahmot eivät kuitenkaan auta Jeffiä, kun hänen perheensä alkaa hajota nopeammin kuin hän ehtii pelastaa sitä. Samaan aikaan tässä hilpeässä, mutta sydäntä särkevässä tarinassa hyväsydämisen miehen mielenterveys hiipuu hiljalleen julman maailman keskellä.

Sarjassa esiintyvät myös Frank Langella (Frost/Nixon), Catherine Keener (HBO:n Show Me A Hero, Capote) ja Judy Greer (Sukuvika).

Tapahtumien edetessä Jeff alkaa koetella sarjansa ja sen vastaavana tuottajana toimivan Sebin (Langella) rajoja. Seb pelkää Jeffin mielenterveysongelmien tuhoavan heidän luomansa menestystuotteen ja hän alkaakin valmistella sarjan tulevaisuutta ilman Jeffiä. Samaan aikaan myös ohjelman käsinukeista vastaava Deirdre (Keener) painiskelee oman yksityiselämänsä ja uransa kanssa. Greer nähdään miehestään Jeffistä vieraantuneena vaimona ja heidän poikaansa esittää Cole Allen. Vierailevina tähtinä sarjassa nähdään mm. Justin Kirk (Weeds) ja Ginger Gonzaga (I’m Dying Up Here; saatavilla HBO Nordicilla).

Kidding-sarjan on luonut avausjakson kirjoittanut ja showrunnerina toimiva Dave Holstein (Weeds), joka toimii myös vastaavana tuottajana yhdessä useamman jakson ohjanneen Michel Gondryn kanssa. Vastaavina tuottajina toimivat lisäksi Carrey, Michael Aguilar (I’m Dying Up Here), Roberto Benabib (Weeds), Raffi Adlan (The Green Hornet), Jim Garavente (Game Night) ja Jason Bateman (Sukuvika).

KIDDING (10 x 30 min) ensi-illassa HBO Nordicilla 10.9. alkaen.