Category Archives: Elisa Viihde

Valioliigakausi alkaa – Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki 380-ottelua

Nordic Entertainment Groupin ja Valioliigan välinen uusi sopimus mahdollistaa kaikkien Valioliiga-otteluiden näyttämisen Elisa Viihde Viaplay -palvelussa. Uusi Valioliigakausi käynnistyy perjantaina 13.8.

”Otteluiden alkamisajat palaavat “normaaliin” poikkeuksellisen korona-aikataulun jälkeen mutta meillä on faneille hyviä uutisia: Saamme jatkossakin näyttää kaikki Valioliigan ottelut suorana. Tämä koskee myös rinnakkaisotteluita esim. lauantaina klo 17”, sanoo NENT Group Finlandin jalkapallotuottaja Antti Salo.

”Valioliiga on kenties kiinnostavampi kuin koskaan. Vaikka Manchester City oli viime kaudella ylivoimainen, moni povaa sille tälle kaudelle useampaa haastajaa. Olemme todella innoissamme ja ylpeitä päästessämme aloittamaan uuden Valioliiga-kauden”, Salo jatkaa.

Alkavalla kaudella suomalaisfanien katseet ja odotukset kohdistuvat Valioliigaan paluun tehneeseen Teemu Pukkiin. Norwichin suomalaishyökkääjä avasi tulevaa kautta Viaplayn haastattelussa sekä kertoi myös miten koronatartunta on vaikuttanut kauteen valmistautumiseen:

“Viimeksi meiltä loppui vähän bensa kesken, emmekä pystyneet taistelemaan sarjapaikasta loppuun asti. Viime kerralla Valioliigassa hyökkäsimme ehkä vähän liian rohkeasti ja vastustajat rankaisivat urakalla.”

“Takana on myös vähän vajavainen treenikausi, sillä koronatartunnan vuoksi minulta jäi kymmenen treenipäivää väliin. Vielä on omassa tuntumassa vähän hakemista, että oppii pelaamaan uusien pelaajien kanssa.”

“En ole ikinä laittanut henkilökohtaisia maalitavoitteita. Viimeksi tuli 11 osumaa ja jos sen pystyisi ohittamaan, niin voisin itse olla tyytyväinen. Enemmän olisi tärkeää, että ei tulisi mitään pitkiä maalittomia putkia ja pystyisin auttamaan joukkuetta saamaan tarpeeksi pisteitä. Se on mulla se päätavoite”, kertoo Pukki Viaplaylle antamassaan haastattelussa, joka nähdään kokonaisuudessaan lauantain studiolähetyksessä n. klo 19.00.

Ja hyvät uutiset jatkuvat. Pasi Rautiainen jatkaa tulevallakin kaudella Viaplayn studiossa asiantuntijana rinnallaan tuttu aisapari Mika Kottila sekä eniten Valioliigapelejä pelannut suomalaispelaaja Jussi Jääskeläinen. Studioisäntänä tulevalla kaudella toimii Tuomas Tahvanainen.

Valioliigan kaikki ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplayssa. Valtaosa peleistä on katsottavissa myös V sport -kanavilla. NENT Groupilla on oikeudet Valioliigaan vuoteen 2028 asti.

Viaplayn lähetykset kattavat englantilaisen jalkapallon fanien tarpeet laajasti, sillä tarjontaan sisältyy Valioliigan lisäksi myös FA Cup, Carabao Cup ja Championship. Lisäksi oikeuksiin kuuluvat myös mm. perjantaina samoin kautensa aloittava Bundesliiga, MM-karsintaottelut sekä Skotlannin Valioliiga.

Valioliigan 1. kierroksen otteluohjelma:

Perjantai 13.8.

21.50 Brentford – Arsenal Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo

Lauantai 14.8.

14.00 Jalkapallostudio Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo
14.30 Manchester United – Leeds Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo
17.00 Chelsea – Crystal Palace Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo
17.00 Everton – Southampton Elisa Viihde Viaplay, V sport 1 (SE)
17.00 Leicester – Wolverhampton Elisa Viihde Viaplay, V sport Football (SE)
17.00 Watford – Aston Villa Elisa Viihde Viaplay
17.00 Burnley – Brighton Elisa Viihde Viaplay
19.30 Norwich – Liverpool Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo

Sunnuntai 15.8.

15.50 Newcastle – West Ham Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo
18.20 Tottenham – Manchester City Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo

 

Jani Volaselta uusi tv-sarja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1980-luvun Helsinkiin sijoittuva Elisa Viihteen uutuussarja Munkkivuori kertoo yhden kesän hirvittävät tapahtumat lasten silmin. Sarja saa ensi-iltansa Elisa Viihde Aitiossa syksyllä 2021, ja sen kuvaukset alkavat toukokuussa 2020.

Jani Volasen Elisa Viihteelle käsikirjoittama 10-osainen Munkkivuori kertoo kesästä, jolloin idyllisestä lähiöstä katoaa pieni lapsi ja pihapiirin aikuiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä traagisin seurauksin. Pihan lapsille kaikesta tästä valuu vain tiedonmurusia – Munkkivuori on tarina heidän kesästään.

Hiljattain Venla-gaalassa M/S Romantic -sarjalla menestynyt Volanen myös ohjaa sarjan, ja sen vastaavina tuottajina toimivat Rabbit Filmsin Minna Haapkylä ja Olli Suominen. Trillerin kansainvälisestä levityksestä vastaa Keshet International.

‒ Alkuperäissarjamme ovat Elisa Viihteen suosituinta sisältöä, ja on hienoa olla mukana viemässä suomalaista draamaa myös ulkomaille: useita sarjojamme on myyty kymmeniin maihin, ja niitä voi parhaillaan katsoa muun muassa USA:ssa, Saksassa ja Australiassa. Munkkivuori on upea lisä laatudraamoihimme, ja on hienoa tuoda tämä poikkeuksellinen 1980-luvulle sijoittuva trilleri katsojille, kommentoi Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Rabbit Filmsin toimitusjohtaja Olli Suominen odottaa yhteistyötä malttamattomana: ‒ Olemme erittäin innoissamme Elisa Viihteelle tuottamastamme Munkkivuori-sarjasta sekä yhteistyöstä menestyvän ja kunnianhimoisen Keshet Internationalin kanssa. Uskomme alkuperäiseen ideaan, Jani Volasen luovaan nerouteen ja muodostuneisiin vahvoihin kumppanuuksiin.

‒ Suomalainen fiktio on nousemassa Pohjoismaisen draaman kärkijoukkoon ja Jani Volanen on poikkeuksellinen suomalainen lahjakkuus. On suuri etuoikeus päästä yhteistyöhön Volasen sekä Rabbit Filmsin ja Elisa Viihteen kanssa, toteaa Keshet Internationalin globaalin sisällön toimitusjohtaja Sebastian Burkhardt. 

Munkkivuori toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin, Suomen elokuvasäätiön ja Nelosen kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 18 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Kalifornian kommandoHuone 301, Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevia sarjoja ovat draamakomedia Kevyttä yläpilveä, lakidraama Pohjolan laki sekä komediat Ei haukku haavaa tee ja Mister8.

:ELISA VIIHDE: Kehutun vakoojatrilleri Nyrkin kaikki jaksot ovat nyt katsottavissa

45204_EL_Viihde_Nyrkki_premarketing_7_19_1920x1080

Erinomaisia arvosteluita useissa suomalaisissa medioissa saaneen Elisa Viihteen alkuperäissarja Nyrkin (Shadow Lines) kaikki kymmenen jaksoa ovat nyt katsottavissa Aitio-suoratoistopalvelussa. Kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt Nyrkki on vakoojatrilleri kylmän sodan polttopisteestä, jossa yhden naisen kohtalo ratkaisee Suomen tulevaisuuden. 

Vakoojatrilleri Nyrkki vie katsojan mukaansa kylmän sodan aikaiseen agenttimaailmaan vuoteen 1955. Lähestyvien presidentinvaalien alla KGB, CIA ja muut tiedustelupalvelut tekevät kaikkensa varmistaakseen, että Suomeen tulee heidän haluamansa presidentti. Nyrkki, suomalaisvakoojien salainen iskuryhmä, suojelee tehokkaasti Suomen itsenäisyyttä, kun ryhmän uusin jäsen vaarantaa kaiken etsiessään totuutta omasta menneisyydestään.

AJ Annilan (Ikitie) ja Alli Haapasalon (Syysprinssi) ohjaaman sarjan ovat käsikirjoittaneet Katri Manninen ja Kirsti Manninen. Käsikirjoittajat käyttivät taustatyössä paitsi Kirsti Mannisen valtavaa aikalaisasiantuntemusta myös lukuisia lähteitä historiikeista elämäkertoihin, päiväkirjoihin, haastatteluihin, asiakirjoihin ja dokumenttielokuviin.

Nyrkin päärooleissa näyttelevät Emmi ParviainenOlavi UusivirtaHannu-Pekka BjörkmanSampo Sarkola ja Katja Küttner. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Samuli VauramoJonna JärnefeltJessica GrabowskyKrista KosonenJanne ReinikainenElina Knihtilä ja Ivan Mathias Petersson. Zodiak Finlandin sarjan ovat tuottaneet Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen.

Sarja on kuvattu pääosin Helsingissä, josta löytyy monipuolisesti 1950-luvun kuvauspaikkoja. Helsingin kaupunki on yksi sarjan merkittävistä yhteistyökumppaneista.

Vakoojatrilleri on puvustettu ja lavastettu tarkasti pienetkin yksityiskohdat huomioiden. Esimerkiksi Nyrkin nelikerroksinen maanalainen päämaja rakennettiin vanhaan, tyhjennettyyn viljasiiloon. Aitoja 1950-luvun vaatteita on hankittu muun muassa Ruotsista, ja sarjassa esiintyvä 1950-luvun lättähattujuna on museojuna Porvoosta.

Nyrkin historiallisten tapahtumien inspiroima tarina on tuonut sarjalle myös kansainvälistä huomiota. Se valittiin ainoana suomalaissarjana kymmenen parhaan sarjan joukkoon tv-alan merkittävän MIPTV-konferenssin draamatapahtumaan (MIPDrama Buyers Summit) Cannesiin huhtikuussa 2019.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 16 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu trilleri Huone 301, draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Kalifornian kommando ja Ei haukku haavaa tee.

Elisa toteuttaa sarjan yhteistyössä Business Finlandin, Suomen Elokuvasäätiön, Helsingin ja Tampereen kaupunkien sekä MTV:n kanssa, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.

Tietoa sarjasta:

Ohjaus
AJ Annila ja Alli Haapasalo

Vastaavat tuottajat
Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen

Tuottaja

Sirkka Rautiainen

Käsikirjoitus
Katri Manninen ja Kirsti Manninen

Pääroolit
Helena Korhonen – Emmi Parviainen
Julius Boije – Olavi Uusivirta
Yrjö Ylitalo – Hannu-Pekka Björkman
Olavi Suominen – Sampo Sarkola
Aune Lyytinen – Katja Küttner

Muut merkittävät roolit
John McCadden – Samuli Vauramo
Tabe Slioor – Jessica Grabowsky
Lisa Salmén – Jonna Järnefelt
Ivan Sergejev – Ivan Mathias Petersson
Irina Sergejev – Nika Savolainen
Urho Kekkonen – Janne Reinikainen
Donald Walker – Rafael Edholm
Hertta Kuusinen – Elina Knihtilä
Maria Salmi – Krista Kosonen

Genre
Vakoojatrilleri

Tuotantoyhtiö
Zodiak Finland

Suomalaisten huippunäyttelijöiden tähdittämän Elisa Viihteen alkuperäissarja Maanantain ensimmäinen osa on nyt katsottavissa

MAANANTAI – PIKSELINAAMA_G8A5586 – Jaana Rannikko

Saara Kotkaniemen ja Jarkko Niemen tähdittämä avausjakso Naama tarjoaa esimakua kuusiosaisesta komediasarjasta, jossa tavallinen arki saa odottamattoman käänteen ja nyrjähtää sen seurauksena sijoiltaan. Avausjaksossa nähdään naimisiin menossa oleva mies, jonka kasvot alkavat selittämättömästi pikselöityä. 

Samuli Valkaman ohjaaman Elisa Viihteen alkuperäissarja Maanantain jaksot julkaistaan yksi kerrallaan maanantaisin 12.8.2019 alkaen, ja kaikki sarjan jaksot ovat katsottavissa Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastossa 16.9.2019.

Maanantain jaksot kertovat kukin oman, itsenäisen tarinansa

Maanantain jaksoja voi katsoa yksittäisinä tai peräkkäin, jolloin sarjasta muodostuu itsenäinen, yllättävä pienoistodellisuus. Tulevissa jaksoissa nähdään muun muassa sairaanhoitaja, joka joutuu tekemisiin itsetuhoisen kakadun kanssa, yksinhuoltajaäiti, jonka uusi seksikäs miesystävä kertoo olevansa 2000 vuotta vanha ja ylioppilaaksi kirjoittava poika, jonka lapsuuden pehmolelu herää henkiin.

Elisa Viihteen alkuperäissarja Maanantain päärooleissa nähdään mm. Amos BrotherusMatleena Kuusniemi, Jarkko NiemiSaara KotkaniemiAamu MilonoffTaisto OksanenLotta LindroosJussi VatanenAntti VirmavirtaPirkko HämäläinenJulia LappalainenUlla TapaninenShirly Karvinen ja Sanna Saarijärvi.

Komediasarjan ovat TACK Filmsille luoneet Cannes-, Kultainen Venla – ja Jussi-menestystä saaneet pitkän linjan käsikirjoittajat John Lundsten ja Melli Maikkula, jotka kommentoivat sarjaa näin:

– Televisiosarjojen tarjonta nykyään on laajempaa, kunnianhimoisempaa ja kuumempaa kuin koskaan ennen. Myös komedia on liikkunut yhä rohkeammin uusille urille, joten aika tuntui olevan kypsä Maanantain tyyppiselle kokeilevalle ja yllättävälle kokonaisuudelle. Olemme hyvin ylpeitä sarjasta ja toivomme, että katsojat löytävät sen.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 15 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu trillerit Nyrkki ja Huone 301, draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Kalifornian kommando ja Ei haukku haavaa tee 

Jaksojen julkaisuaikataulu ja tiedot:


  1. Naama (ma 12.8.2019)

Luova menestyjä Mikko (Jarkko Niemi), 30,  on juuri menossa naimisiin ihanan morsiamensa Reetan (Saara Kotkaniemi) kanssa, kun hänen kasvonsa alkavat yllättäen pikselöityä. Lääkäri epäilee syyksi muuntohuumeita, mutta Mikko ei ole käyttänyt mitään aineita. Mitä oikein on tapahtunut ja miksi hänen tilanteensa yhä pahenee?

Rooleissa:

Mikko – Jarkko Niemi

Iiris – Niina Koponen

Reetta – Saara Kotkaniemi

Lääkäri – Iikka Forss

Pappi – Teijo Eloranta

Poliisi – Jari Pehkonen

  1. Herra Hemmo (ma 19.8.2019)

Ylioppilaaksi kirjoittavalla Tanelilla (Amos Brotherus), 18, on paineita. Suorittaja-äiti (Matleena Kuusniemi) hiillostaa häntä lukemaan, ja ensirakkaudenkin suuntaan pitäisi tehdä aloite ennen kuin lukio ja yhteinen aika päättyy. Kaikkein sitkeimmin hänen kimpussaan on kuitenkin yllättävä taho: lapsuuden pehmolelu.

Rooleissa:

Taneli – Amos Brotherus

Kimmo – Lassi Jämsä

Saaga – Vilma Sippola

Niilo – Janne Reinikainen

Camilla – Matleena Kuusniemi

  1. Näkymätön (ma 26.8.2019)

Työlleen omistautunut tilintarkastaja Esko (Antti Virmavirta, 65,)  haluaa tarjota kahvit eläköitymisensä kunniaksi, mutta muuttuukin näkymättömäksi kesken kaiken. Uusi tilanne kauhistuttaa Eskoa ja muuttaa peruuttamattomasti hänen suhtautumisensa kollegoihin, työhön ja paikkaan maailmassa.

Rooleissa:

Esko – Antti Virmavirta

Heksi – Antti Heikkinen

Ulla – Katariina Havukainen

Marjatta – Ulla Tapainen

Irma – Pirkko Hämäläinen

  1. Kakadu (ma 2.9.2019)

Sairaanhoitajana työskentelevän Kertun (Julia Lappalainen), 24, osana on olla lähinnä poikaystävänsä fritsutolppa lähiössä, jota hän vihaa. Ulospääsyn tilanteesta tarjoaa yksinäisen työkaverin (Sanna Saarijärvi) pelastamisoperaatio, joka kuitenkin päättyy selkkaukseen itsetuhoisen kakadun kanssa.

Rooleissa:

Hilkka – Sanna Saarijärvi

Kerttu – Julia Lappalainen

Elmo – Elias Westerberg

Pirjo – Jenni Kokander

  1. Laupias Samu (ma 9.9.2019)

Yksinhuoltajaäiti Sarin (Lotta Lindroos), 40, uusi seksikäs miesystävä (Jussi Vatanen) on muuten täydellinen, mutta kertoo olevansa 2000 vuotta vanha. Sari päästää miehen osaksi arkeaan tästä huolimatta, sillä unelma rakkaustarinasta, joka ei päättyisi pettymykseen on niin suuri.

Rooleissa:

Samu – Jussi Vatanen

Sari – Lotta Lindroos

Jimi – Jere Ristseppä

Eve – Pihla Penttinen

Juhani – Tommi Liski

  1. Miss isin tyttö (ma 16.9.2019)

Isä (Taisto Oksanen) haluaa päästä osaksi kermaista jetset-elämää ja VIP-tilaisuuksia sievän tyttärensä Chrystalin (Aamu Milonoff), 19, avulla mutta tytär häviää ratkaisevat missikisat. Kiltteydestä kärsivä Chrystal saa onneksi ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa toiveita – mutta vain omiaan.

Rooleissa:

Chrystal – Aamu Milonoff

Markku – Taisto Oksanen

Pulmu – Satu Silvo

Missi – Shirly Karvinen

Kimppi – Janne Kataja

Missituomariston puheenjohtaja – Sami Sykkö

Sarjan tiedot:

Ohjaus

Samuli Valkama

Vastaavat tuottajat

John Lundsten ja Melli Maikkula

Käsikirjoitus

John Lundsten ja Melli Maikkula

Genre

Komedia

Tuotantoyhtiö

TACK Films

Tuotanto

Elisa Viihde

Sarjan kotisivut

https://elisaviihde.fi/maanantai

Elisa Viihteen alkuperäissarja Ivalon (Arctic Circle) kaikki jaksot ovat nyt katsottavissa Elisa Viihteen Aitiossa

ivalo_1920x1080

Joulukuun 21. päivä ensi-iltansa saanut Ivalo on noussut valtavaan suosioon. Rikossarja kiri kahdessa viikossa Aition viime vuoden katsotuimmaksi, vaikka kaikki jaksot eivät ole vielä olleet saatavilla. Sarjan kaikki kymmenen jaksoa ovat katsottavissa 4.1. alkaen.

Iina KuustosenPihla Viitalan ja nimekkäiden saksalaisnäyttelijöiden Maximilian Brücknerin ja Clemens Schickin tähdittämän kymmenosaisen rikossarjan tarina saa alkunsa kun ivalolainen poliisi Nina Kautsalo (Iina Kuustonen) löytää kahlehditun naisen syrjäisen erämaamökin kellarista. Naisesta löytyy tappavan vaarallinen virus, joten paikalle kutsutaan saksalainen virusasiantuntija Thomas Lorenz (Maximilian Brückner). Kun virusta ei saada eristettyä, joutuvat Nina ja Thomas tahtomattaan tapahtumien keskipisteeseen. Kilpajuoksu aikaa vastaan alkaa ja täyden epidemian estäminen vaatii Ninalta ja Thomasilta äärimmäisiä uhrauksia Lapin hyytävässä talvessa.

Ivalolaista poliisia Nina Kautsaloa esittävä Iina Kuustonen harjoitteli rooliaan varten muun muassa taistelulajeja ja aseen käyttöä. Pihla Viitala esittää Nina Kautsalon kolhuja elämässään kokenutta siskoa Maritaa. Sarjan keskiössä ovat myös saksalaistähti Maximilian Brückner (War Horse), Clemens Schick (Casino Royale) jaislantilainen Joi Johannsson (Rig 45).  Ivalon muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät Jari Virman, Janne KatajaTaneli MäkeläKari KetonenSusanna Haavistoja Maria Ylipää. Lisäksi sarjassa nähdään muun muassa Mikko LeppilampiInka Kallén ja Kari Hietalahti.

Huhtikuussa 2018 Cannesin MIPDrama Buyers Summitissa kuuden kiinnostavimman uuden draamasarjan joukkoon valitun  Ivalon ohjaa kansainvälistä uraa tehnyt suomalaissyntyinen ja Saksassa asuva Hannu Salonen (Shades of Guilt), jonka viimeisimpiin töihin lukeutuva Murder by the Lake on rikkonut katsojaennätyksiä Saksassa. Sarjan tuottavat Pohjoismaiden suurin indie-tuotantoyhtiö Yellow Film & TV sekä yksi Euroopan suurimmista tuotantoyhtiöistä Bavaria Fiction. Ivalon (Arctic Circle) kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen Lagardère Studios Distribution, joka on alan keskeinen toimija Euroopassa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 13 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa IvaloBulletsSipoon herttuaJättekivaKolmistaanDownshiftaajat ja Konttori. Vuoden 2019 sarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit ja vakoojatrilleri Nyrkki.