Category Archives: DNA:n kaapeliverkko

DNA TV:n tilasto paljastaa: Näitä elokuvia Suomi katsoi koronavuonna 2020

040_Dna_Aula__50A9208

Data DNA TV -palvelun vuokratuimmista elokuvista kertoo, että koronavuonna suomalaisten katselumieltymyksissä korostui etenkin kolme piirrettä: myönteisyys, tuttuus sekä elokuvat, jotka nousivat vahvasti julkiseen keskusteluun.

DNA on avannut DNA TV:n tilastoja viime vuoden vuokratuimmista elokuvista. Vuokratuimpien elokuvien kirkkaimpaan kärkeen nousivat elokuvat: Se mieletön remppa, Joker (2019) sekä Teräsleidit.

Vuokratuimmat elokuvat DNA TV:ssä 2020

 1. Se mieletön remppa
 2. Joker (2019)
 3. Teräsleidit
 4. Bad Boys for Life
 5. Täydellinen joulu
 6. Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen
 7. Frozen 2 (suomenkielinen)
 8. Rambo: Last Blood
 9. Tarhapäivä
 10. Terminator: Dark Fate
 11. 1917
 12. Parasite
 13. Underwater
 14. The Gentlemen
 15. Once Upon A Time In Hollywood

DNA:n laajakaista- ja TV -liiketoiminnan johtaja Jarno Haikosen mukaan koronavuonna suomalaisten elokuvamieltymyksissä korostui kolme keskeistä piirrettä: hyvän mielen elokuvat, tutut ja turvalliset toimintaleffat sekä elokuvat, jotka herättivät keskustelua julkisuudessa.

”Joker-elokuvaa lukuun ottamatta on nähtävissä, että hyvän mielen leffat, kuten kotimaiset komediat ovat viime vuoden aikana kiinnostaneet katsojia samoin kuin erilaiset toimintakomediat, kuten Bad Boys for Life. Myös tuttujen ja turvallisten toimintaelokuvien jatko-osat kiinnostivat, sillä sekä Rambo että Terminator nousivat top kymmeneen”, Haikonen kertoo.

”Vuokratuimpien listalle nousi myös kotimainen koko perheen elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, joka menestyi todella hyvin myös elokuvateatterissa. Se mieletön remppa -elokuva ei ehtinyt olla elokuvateattereissa pitkään ennen koronaa, mutta ehti alussa kerätä hyvin katsojia ja on ollut DNA TV Vuokraamon yksi vuokratuimmista elokuvista heti julkaisustaan lähtien.”

Koronavuoden vuokratuimpien elokuvien listauksessa esille nousivat myös julkista keskustelua herättäneet elokuvat, mikä korostui etenkin Joker-elokuvan kohdalla.

”Se oli menestys elokuvateattereissa, herätti paljon huomiota ja menestyi myös Oscareissa. Sama ilmiö on nähtävissä myös Teräsleidit-elokuvan kohdalla.”

 Ainutlaatuinen Netflix-yhteistyö parantaa katselukokemusta

”Suoratoistopalvelut vaativat paljon kodin laajakaistalta ja verkkoliittymien datamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Moni suomalainen onkin tilanteessa, jossa nykyinen laajakaista ei enää ole riittävä, vaan kodin laajakaista kannattaa päivittää 5G-aikaan. 5G:llä Netflix, Disney Plus ja muut palvelut pyörivät sujuvasti, katsoi niitä sitten kodin isolta ruudulta tai monella laitteella samanaikaisesti”, Haikonen sanoo.

DNA myy ensimmäisenä operaattorina maailmassa kodin laajakaistayhteyttä ja Netflix Perhe -tuotetta, eli Netflixin neljän laitteen 4K-sisältöistä perhetilausta, yhdellä tilauksella ja yhdellä laskulla. DNA TV Hubi -palvelulla Netflix ja muut suoratoistopalvelut – kuten Disney Plus – saadaan helposti kodin isolle ruudulle.

Arkiliikuntaa, kulttuuria ja muistikuntoutusta ikäihmisille – Uusi Koti TV -kanava aloittaa lähetykset DNA:n kaapeliverkossa

37d2d104-dcf5-4365-baa2-af70c06e2384-w_576_h_2000

Ikäihmisille suunnattu uusi maksuton Koti TV -palvelukanava aloittaa lähetykset DNA:n kaapeliverkossa 7.1.2021 kello 11 kanavapaikalla 66.

Koti TV -kanava tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä. Kanavan tavoitteena on tuoda ikäihmisten päivään mielekästä sisältöä, lisätä virikkeellistä toimintaa ja aktiivisuutta sekä auttaa arjen rytmityksessä, kuten muistamaan säännöllisen ruokailun merkitys.

”Kiinnostuimme Koti TV:stä, koska haluamme tuoda laajasti erilaisia sisältöjä saataville DNA:n asiakkaille. Televisio on ikäihmisille tuttu kanava, joten tv-sisältö tavoittaa heidät todennäköisesti tehokkaammin kuin esimerkiksi nettipalvelu. Koti TV:n toiminta-ajatus on erittäin tärkeä, ja toivonkin että se tuottaa osana laajaa sisältötarjontaamme iloa ja hyötyä monille katsojille”, kertoo DNA:n laajakaista ja tv -liiketoiminnan johtaja Jarno Haikonen.

Koti TV -kanavan sisällöille selkeästi tarvetta

Kanava aloitti lähetyksensä antenni-tv-talouksissa 14.12.2020 ja se on saanut hyvän vastaanoton.

”Kiinnostus Koti TV:tä kohtaan on ollut aivan huikeaa! Kanava on otettu erinomaisesti vastaan ja kysyntä on ollut räjähdysmäistä. Kanava perustettiin havaittuun tarpeeseen ja nyt voimme iloksemme todeta, että sisältö tavoittaa oikean kohderyhmän”, kertoo tyytyväisenä Koti TV:tä tuottavan Kuntopaikka HH Oy:n / Kuntoa Kansalle toimitusjohtaja Sami Hautaniemi.

”Kaikki saatu palaute kertoo siitä, että kanavalle ja sen sisällölle on käyttöä ja tarvetta nyt ja tulevaisuudessa”, jatkaa Hautaniemi.

Koti TV:n liikunnallisista harjoitteista sekä muistikuntoutuksen sisällön suunnittelusta, toteutuksesta ja ohjauksesta vastaa Suomen Fysiogeriatria Oy, jolla on lähes 40 vuoden kokemus ikäihmisten ja muistisairaiden fysioterapiasta ja kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta. Koti TV:n ohjelmat on suunniteltu ja tuotettu yhdessä ikäihmisten kuntoutuksen ja etäoppimisen ammattilaisten kanssa sekä kuntien vanhustyön ja omais- ja senioriverkostojen asiantuntijoita kuullen. Harjoituksissa on huomioitu ikäihmisten toimintakyvyn eri tasot.

Maria Anttila, 70, on aktiivinen ikäihminen Porin Preiviikistä. Maria käy säännöllisesti sauvakävelemässä ja Koti TV:n jumpat ovat tuoneet sen oheen mielekästä sisäliikuntaa nyt, kun ei koronan takia ole päässyt ryhmäliikuntatunneille.

”Kolmena päivänä olen jo tehnyt harjoitteita ja aina teen jatkossakin, jos vain kotona olen”, kertoo Maria virkeästi.

”Ja suosittelen jumppaa kaikille muillekin ikäihmisille. Ohjeet ovat selkeitä ja ohjaajat tekevät liikkeet sopivassa tahdissa, niissä pysyy hyvin mukana. Ja Koti TV on helppo käyttää! Sen kun vaan avaa telkkarin ja pääsee jumppaamaan!”, jatkaa Maria.

Näin saat Koti TV -kanavan näkyviin DNA:n kaapeliverkossa

Koti TV -kanava on tarjolla vapaasti DNA:n kaapeliverkon kaikkiin talouksiin kanavapaikalla 66 tammikuun 7. päivä lähtien. Ellei vastaanottimesi löydä kanavaa automaattisesti, tee uusi kanavahaku laitteen käyttöohjeen mukaisesti. Saat tarkistettua helposti, kuuluuko asuntosi DNA:n kaapeliverkkoon valitsemalla kanavapaikan 600. Jos DNA:n infokanava avautuu, kuuluu asunto DNA:n kaapeliverkkoon.

Lähetyksiä on joka arkipäivä kello 11–13, ja ohjelmatiedot ovat saatavilla tv:n ohjelmakartan kautta.

Koti TV:n kehittänyt Kuntopaikka HH Oy on Kuntoa kansalle -nimellä palveluitaan tarjoava ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon suuntautunut yritys.

Koti TV näkyy 10.1.2021 asti kaikissa antenni-tv-talouksissa ja 11.1.2021 alkaen niissä maakunnissa, jotka ovat palvelukanavan ostaneet. Kanavan näkymisen oman maakunnan antenniverkon osalta voi tarkistaa
osoitteessa www.kotitv.fi 11.1. alkaen.