Category Archives: discovery+

Kesällä discovery+-palvelussa juhlitaan Pridea

Kauan odotettu kesä tuo discovery+-palveluun värikästä ohjelmatarjontaa, jonka parissa vierähtää päivä jos toinenkin. Kesäkausi starttaa kutkuttavissa tunnelmissa, kun katsojahitiksi noussut Sofian salaisuudet palaa uudella kaudella. Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhlivan Pride-kuukauden kunniaksi ohjelmistoa tähdittävät myös joukko kiinnostavia LHBTIQ+-ohjelmia, joissa muun muassa tutustutaan Norjan homohistoriaan, seurataan drag-taidetta harrastavia nuoria ja esitellään historian upeimpia queer-sankareita.

Laillinen rakkaus

UUSI SARJA Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin Norjassa. Uusi neliosainen dokumenttisarja Laillinen rakkaus luo tarinantäyteisen katsauksen norjalaiseen homohistoriaan. Se avaa taistelua hyväksynnän ja yhtäläisten oikeuksien puolesta yli 50 kuuluisan norjalaisen kokemusten kautta, mutta nostaa esille myös rakkauden, yhteisöllisyyden ja naurun hetkiä vuosien varrelta. (UT)

discovery+ 28.6. alkaen

Nimeni on Tone

UUSI DOKUMENTTI Tone Sekelius on yksi Ruotsin suosituimmista tubettajista ja muun muassa vuoden 2022 Melodifestivalenissa, eli Ruotsin Euroviisukarsinnoissa, menestynyt laulaja. Uudessa Nimeni on Tone -dokumentissa seurataan Tonen elämää hänen kenties suurimman päätöksensä äärellä: hän on transseksuaali. Thomas on Tone. (Mitt namn är Tone)

discovery+ 29.6.

Generation Drag

UUSI SARJA Huippumalli Tyra Banksin tuottama dokumenttisarja seuraa viiden drag-taidetta harrastavan nuoren – Noahin, Jamesonin, Vinnyn, Baileyn ja Nabelan – valmistautumista Dragutante-tapahtumaan. Dragutante on Yhdysvalloissa suureen suosioon noussut LHBTIQ+-nuorten vuosittainen juhla, jossa he pääsevät tapaamaan muita yhteisön nuoria sekä juhlimaan omaa identiteettiään turvallisessa ympäristössä drag-mentoreiden ohjauksessa. Kuusiosaisen, lämminhenkisen sarjan parasta antia ovat tapahtuman päättävät drag-esitykset, joiden supertähtinä loistavat nuoret itse.

discovery+ 1.6. alkaen

The Book of Queer
UUSI SARJA Viisiosainen dokumenttisarja esittelee historian upeimpia queer-sankareita, joiden tarinat ja panokset on unohdettu, pyyhitty pois tai syrjäytetty vuosien saatossa. Menneisyyden LHBTIQ+-tarinoita kerrotaan haastattelemalla arvostettuja queer-historioitsijoita ja -asiantuntijoita. Sarja on yhdistelmä komediaa ja sosiaalista vaikuttavuutta: nokkelat uudelleen näytellyt tarinat herättävät jokaisen queer-sankarin eloon omalla modernilla sävyllään. Jokaisessa jaksossa kertojana on LHBTIQ+-yhteisön jäsen.

discovery+ 3.6. alkaen

Trixie Motel

UUSI SARJA Drag-supertähti Trixie Mattel, joka on valloittanut maailman räväkällä huumorintajullaan ja retrohenkisellä kitsch-tyylillään, on päättänyt luoda ostamastaan motellista kaikkien aikojen drag-paratiisin. Kahdeksanosaisessa sarjassa Trixie remontoi Kalifornian trendikkään Palm Springsin alueella sijaitsevaa rappeutunutta motelliaan yhdessä poikaystävänsä, osaomistaja Davidin ja muiden upeiden avustajiensa kanssa. Sarjan aikana Trixie ja hänen tiiminsä kunnostavat motellin kaupallisen keittiön, allasalueen ja seitsemän motellihuonetta, joissa jokaisessa on oma teemansa.

discovery+ 3.6. alkaen

Discovery+-palvelun hittireality Sofian salaisuudet jatkuu kesäkuussa

Sofia Belórf avaa jälleen elämänsä kameroille
– nyt avoimempana kuin koskaan

Discovery+-palvelussa viime keväänä nähty uudenlainen reality Sofian salaisuudet nousi rysäyksellä katsojahitiksi ja puheenaiheeksi. Yksi Suomen seuratuimmista julkkiskaunottarista, Sofia Belórf, päästi kamerat elämäänsä ja näytti, millaista hänen arkensa on todellisuudessa lehtiotsikoiden ja somekuvien takana.

Nyt reality saa odotettua jatkoa uuden 2. kauden myötä. Tällä kertaa Sofia on valmis antamaan itsestään entistä enemmän. Jaksoissa Sofia nähdään iloisena vauhdikkaan arjen käänteissä, mutta yhtä lailla haavoittuvaisena henkilökohtaisten kipupisteiden ja kohujen äärellä.

Tunteet ovat pinnassa läpi kauden, eikä vähiten parisuhdeasioiden vuoksi. Sarjassa seurataan Sofian ja liikemiesrakas Stefan Thermanin värikästä yhteiseloa, joka päätyi lopulta eroon. Jaksoissa selviää, miksi rajusti yhteen ottaneen ex-parin tiet viimein erkanivat ja miten Sofian uusi elämänvaihe omassa kodissa käynnistyy.

Suuria tunteita on luvassa myös Marokossa, jonne Sofia matkustaa tapaamaan vakavasti sairastunutta isäänsä. Kaksikon välillä on 15 vuotta hiljaiseloa, ja puhuttavaa riittää – päätyen yllättävään paljastukseen isän puolelta.

Lukkoja avataan myös seksuaaliterapiassa, jonne Sofia hakeutuu käydäkseen läpi seksuaalisuuttaan ja päättyneitä parisuhteitaan. Sofia avautuu ensimmäistä kertaa syistä, jotka hajottivat hänen ensimmäisen avioliittonsa, sekä kertoo eron jälkeisestä sinkkuelämästä.

Sofia ottaa napakasti kantaa väitteisiin, joissa häntä on syyllistetty muun muassa kullankaivajaksi, perheenrikkojaksi ja onnenonkijaksi. Samoin hän kertoo vihdoin avoimesti vuosien varrella kokeilemistaan kauneusoperaatioista.

Värikäs elämä vie Sofiaa Helsingin kotikulmilta aina Pariisiin ja Espanjaan asti. Ääneen pääsevät myös ystävät, jotka kertovat osaltaan totuuden julkkiskaunottaresta.

Sarjan Warner Bros. Discoverylle on tuottanut Solar Republic.

Sofian salaisuudet

discovery+-palvelu kaksi jaksoa torstaisin
16.6. alkaen

 

Kulttimaineeseen noussut Unelmahäät jatkuu TV5:lla ja discovery+-palvelussa

Suuria tunteita ja kiinnostavia tarinoita seisovan pöydän mitalta tarjoileva Unelmahäät palaa jälleen – luvassa 10 uutta, ikimuistoista rakkaustarinaa!

Suositussa Unelmahäät-sarjassa kurkistetaan jälleen rakkaustarinoihin ja sanotaan tahdon eri pitäjissä aina Pärnusta Pohjanmaalle ja Savosta Uudellemaalle. Uudella 5. kaudella mukaan mahtuu sekä nuorta rakkautta että varttuneempia rakastavaisia ja niin herkkiä kuin rosoisempiakin hetkiä.

Nettideittailusovellus Tinder on taas yhdistänyt monet erityisesti pääkaupunkiseudun Unelmahäät-pareista. Muualla Suomessa rakkaus on syttynyt myös ilman sovelluksia: Tervossa morsian näki tarkan enneunen tulevasta miehestään jo ennen ensikohtaamista, Pirkanmaalla teineinä tapailleet rakastavaiset tapasivat uudelleen tuttujen tupareissa, ja Konneveden pariskunta kohtasi lastenkutsuilla. Pohjanmaalla Facebook yhdisti parin, jonka eroottisena tanssijanakin aikoinaan työskennellyt sulhanen on ollut kihloissa yhdeksän kertaa ja morsiankin neljä tai viisi, kuten hän itse muistelee. Kaksikko menee kauden avausjaksossa naimisiin tunnettuaan kolme kuukautta.

Sarjan Discoverylle tuottaa Filmaattiset.

Unelmahäät

5. kausi TV5 ja discovery+

maanantaisin 4.4. alkaen

He lähtevät Rakkauden seikkailuun Marko Björsin kanssa TV5:lla ja discovery+-palvelussa

10 upeaa sinkkumiestä laittaa uudessa rakkausrealityssa rohkeasti tunteensa peliin.

Marko Björs avaa sydämensä ja näyttää itsestään täysin uuden puolen, kun hän etsii itselleen kumppania uudessa nimeään kantavassa rakkausrealityssa Marko Björs – Rakkauden seikkailu. Marko kohtaa Etelä-Afrikassa 10 sinkkumiestä ja lähtee selvittämään, voisiko joku heistä olla hänelle sopiva kumppani.

Lämminhenkinen ohjelma tekee suomalaista televisiohistoriaa, sillä ensimmäistä kertaa kaikki deittailurealityn päähenkilöt ovat vähemmistön edustajia. Markoa on tullut tavoittelemaan joukko upeita miehiä ympäri Suomea. Markon lisäksi miehet hurmaavat myös katsojat, sillä heiltä ei persoonaa, huumorintajua ja keskustelutaitoa puutu. Joukossa on eri-ikäisiä miehiä erilaisista taustoista aina insinööristä tanssijaan. Jokainen heistä haluaa rakastua ja uskoo, että nyt voisi olla sen aika.

Sarjan Discoverylle tuottaa Warner Bros International Television Production Finland.

Marko Björs – Rakkauden seikkailu
TV5 ja discovery+ keskiviikkoisin
23.3. alkaen

Martina Aitolehti saa oman ohjelman discovery+-palvelussa

2

Menestysformaatti Revenge Body with Khloé Kardashian saapuu Suomeen Martina Aitolehden johdolla.

Revenge Body with Khloé Kardashian on Yhdysvalloissa ilmiöksi noussut ohjelmaformaatti, jossa televisiopersoona ja seurapiirikaunotar Khloé Kardashian luotsaa osallistujia kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen. Nyt ohjelma saa kotimaisen version discovery+-palvelussa hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehden johdolla.

Revenge Body with Martina Aitolehti seuraa päähenkilöiden käänteentekeviä elämäntapamuutoksia lämminhenkisellä ja kannustavalla otteella. Osallistujat kärsivät erilaisista kehoonsa liittyvistä epävarmuuksista joko ulkopuolelta tulevien paineiden tai läheisten ajattelemattomien kommenttien vuoksi. Kolme kuukautta kestävän haasteen tavoitteena on muuttaa osallistujien keho, kehosuhde sekä henkinen hyvinvointi kestävälle pohjalle. Ohjelmassa ei keskitytä vain ulkonäköön ja se muutokseen, vaan päähenkilöt pureutuvat Martinan ja hänen tiiminsä avulla kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja itsensä hyväksymisen tärkeisiin kysymyksiin.

Ohjelman lopussa päähenkilöt paljastavat huiman muutoksen lähipiirilleen ja pääsevät kertomaan omin sanoin, mikä kaikki todellisuudessa on muuttunut kehon muutoksen myötä.

Martinalle ohjelma on erittäin mieluinen projekti, jossa liikutaan hänen vahvalla osaamisalueellaan.

– On suuri kunnia saada olla tämän ohjelman mentori. Valintani kyseiseen rooliin kertoo, että työni jälki hyvinvointivalmentajana on tehnyt vaikutuksen. Otan projektin kunnialla vastaan ja lähden siihen täydellä sydämellä mukaan, Martina sanoo.

Sarjan Discoverylle tuottaa Moskito Television.

Revenge Body with Martina Aitolehti
discovery+ keväällä 2022

Discovery Finland ja Pelastakaa Lapset ry yhdistävät voimansa vähävaraisten perheiden hyväksi

1

Discovery Finland ja Pelastakaa Lapset ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä. Discovery Finland tukee Pelastakaa Lasten Eväitä elämälle -ohjelmaa, jonka kautta vähävaraisten perheiden nuoret voivat jatkaa opintojaan perheen taloudellisista haasteista huolimatta.

Yhteistyösopimus Pelastakaa Lapset ry:n kanssa on osa Discoveryn globaalia RISE-ohjelmaa (Reducing Inequality and Supporting Empowerment), joka on solmittu Pelastakaa Lasten kansainvälisen kattojärjestö, Save the Childrenin, kanssa. RISE-ohjelman avulla Discovery tukee kansainvälisesti yli 10 miljoonaa avun tarpeessa olevaa lasta 22 eri maassa. Tämän lisäksi erilaisia paikallisia avustuskohteita on 18 eri maassa. Nyt myös Suomessa.

Suomessa Discovery Finland on mukana Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmassa. Ohjelman kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten opiskelua ja harrastamista. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä sekä ehkäistä syrjäytymistä.

– Meille Discoverylla on aina ollut tärkeää tukea paikallisia avustuskohteita. Nyt, jos koskaan nuorten ja lasten tukeminen on entistä tärkeämpää ja ajankohtaisempaa. Haluamme olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, joka on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen. Tukemalla Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaa olemme mukana mahdollistamassa tätä tärkeää työtä, iloitsee Discovery Finlandin operatiivinen johtaja Elina Valtia.

Eväitä Elämälle -ohjelma rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin. Vuonna 2020 ohjelman kautta tuettiin 872 nuorta toisen asteen opinnoissa, 82 nuorta sai mentorointitukea ja 1331 lasta sai harrastustukea. Vuonna 2020 ohjelman avulla tuettiin myös koronapandemian vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita lapsiperheitä ruokalahjakortein. Ruoka-avusta hyötyi 19 932 lasta.

– Discoveryn kaltaiset suuret yritykset ovat merkittäviä tukijoitamme. Köyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta. Koronapandemian seurauksena tämä luku on valitettavasti kasvamaan päin. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstämme Discovery Finlandin kanssa, sillä yhdessä olemme enemmän, toteaa yritysyhteistyön tiiminvetäjä Heli Le Pelastakaa Lapset ry:stä.

Discovery Finland tukee Eväitä elämälle -ohjelmaa lahjoitusvaroin. Tämän lisäksi kenen tahansa on mahdollista auttaa lahjoituksen muodossa RISE-ohjelman sivuilla

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children -liikettä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään.

Tuurin kyläkauppias saa jälleen uudet kesäapulaiset – 7. tuotantokausi pyörähtää käyntiin!

5

Kauppias Vesa Keskisen Kyläkauppa Tuurissa on ollut tv-sarjan vauhdikkaiden tapahtumien keskipisteenä jo vuosien ajan. Tuoreella 7. kaudella vauhtia tarjoilevat uudet kesäapulaiset Jaakko Parkkali ja Seksikäs-Suklaa, apunaan aiemmalta kaudelta tutut Sauli Koskinen ja HesaÄijä.

Kaikenlaista voi sattua ja tapahtua, kun Vesa Keskisen legendaariseen Tuurin Kyläkauppaan saapuu uusia kasvoja kesäapulaisiksi. Jaakko Parkkali ja Seksikäs-Suklaa tulivat tunnetuiksi tubettajina, mutta molemmat ovat nykyään laajentaneet toimiaan musiikin ja tv-realityn puolelle. Nyt he aloittavat kesätyöt Tuurin Kyläkaupassa. Jo edelliseltä kaudelta tutut apulaiset Sauli Koskinen ja HesaÄijä jatkavat kaupalla omia touhujaan ja samalla esittelevät innoissaan uusille kesäapulaisille Kyläkauppaa ja sen tiluksia. Uudet kasvot Parkkali ja Seksikäs-Suklaa ovat päästään pyörällä kaikesta vauhdikkaasta menosta, jota tarjoavat muiden työntekijöiden lisäksi itse Kyläkauppias Keskinen.

Uudella kaudella Kyläkaupalla pyörii jälleen asiakkaiden lisäksi julkkiksia ja tietysti aiemmilta kausilta tuttuja hahmoja, kuten vanhat tutut Tuula, Satu ja Tarjoushaukka Jorma, sekä Kyläkaupalle paluun tekevä Minna. Aika ei tälläkään kaudella käy tylsäksi, kun luvassa on ainakin ilmaista bensaa, kokkisotaa, julkkisbongausta, saunomista, uintikisailua ja yö karhujen luona. Vesa ja vaimonsa Jane juhlistavat viidettä hääpäiväänsä, jonka kunniaksi Jane pääsee toivomaansa tapaamiseen kauneuskirurgin kanssa.

Ohjelman Discoverylle tuottaa Moskito Television

Tuurin Kyläkauppias ja kesäapulaiset
7. kausi discovery+ maanantaisin 15.3. alkaen

Ex on the Beach Suomi Afterski vie lumiselle luksuslomalle discovery+-palvelussa

12

Ilmiöksi nousseen bikinirealityn suomiversio on täällä taas, tällä kertaa lumibikinirealityna keskellä Rukan pohjoista eksotiikkaa!

Viime keväänä Dplayssa puhuttanut bikinireality Ex on the Beach Suomi tekee näyttävän paluun uudella twistillä ja muuntuu lumibikinirealityksi. Uusi kausi vie kahdeksan nuorta upeaa sinkkua vauhdikkaalle luksuslomalle Rukan satumaisiin tunturimaisemiin. Ex on the Beach Suomi Afterski alkaa discovery+-palvelussa maaliskuussa.

Kaamoksen värittämä sydäntalvi ja valkeina hohtavat hanget tarjoavat seikkailunhaluisille sinkuille ainutkertaisia elämyksiä ja uusia kokemuksia. Vaikka pohjoinen tuuli tuivertaa ja pakkanen paukkuu, meno hulppealla tunturihuvilalla on kuumaa, kun sinkut juhlivat, deittailevat ja nauttivat elämästä. Tunnelma takkatulen lempeän loimun äärellä voi kuitenkin muuttua äkkiä jäätäväksi, kun ex-rakkaat alkavat ilmestyä bileiden kuokkavieraiksi. Osa existä hautoo kostoa, osaa janottaa vanha suola. Varmaa on vain, että leppoisinkin lomapäivä voi päättyä kaaokseen, kun sinkut joutuvat tilille menneisyydestään.

Kahden viikon ikimuistoiseen lomamatkaan mahtuu riemua, rakkautta ja intohimoa luksuspuitteissa, mutta myös riitaa, kyyneliä ja draamaa. Loman lopussa punnitaan, voiko tunturiromansseilla olla tulevaisuutta, vai onnistuivatko entiset heilat sekoittamaan pakan pahemman kerran.

Sarjan Discoverylle tuottaa Endemol Shine Finland. 

Ex on the Beach Suomi Afterski
discovery+ kaksi jaksoa tiistaisin
9.3. alkaen

Instagram @exonthebeach_suomi

Tuore tanskalainen discovery+ Original -dokumenttisarja: Kidnappasiko ja tappoiko hän Madeleine McCannin?

1

Saksalainen Christian B. on nimetty pääepäillyksi Madeleine McCannin kuuluisassa katoamistapauksessa. Tuore, kansainvälisesti ensi-iltansa saava dokumenttisarja selvittää mystisen pääepäillyn tarinan.

Kolmetoista vuotta Madeleine McCannin katoamisen jälkeen uusi pääepäilty ilmestyy. Saksan poliisi on vakuuttunut, että ”Maddien” sieppaaja istuu tällä hetkellä saksalaisessa vankilassa muista rikoksista tuomittuna. Madeleinen ruumista ei ole kuitenkaan löydetty, joten mihin todisteisiin poliisin epäilyt perustuvat näin pitkän ajan jälkeen? Onko uusia todisteita löytynyt?

Dokumenttisarjassa tutkitaan saksalaisen pääepäillyn, Christian B:n osuutta katoamistapaukseen. Häntä ei ole kuitenkaan virallisesti syytetty tapauksesta. Sarjassa haastatellaan epäillyn ystäviä, entistä tyttöystävää sekä tutkimukseen liittyviä avainhenkilöitä kuten epäillyn asianajajaa, saksalaista syyttäjää sekä Madeleinen katoamistapauksen parissa työskennellyttä entistä portugalilaista tutkinnanjohtajaa. Dokumentti luo pala palalta kuvaa siitä, millainen pääepäillyksi nimetty Christian B on.

Pääepäillyn tiedetään asuneen vuosien 1997-2007 aikana on-off-henkisesti Praia da Luzissa; lomakohteessa, josta Madeleine katosi. Hänellä on myös pitkä ja värikäs rikostausta, johon kuuluu muun muassa aiempi vankilatuomio alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Christian B:n kerrotaan myös sanoneen vain kuukautta ennen Madeleinen katoamista, että hänen matkailuautonsa salalokeroon mahtuisi vaikkapa pieni lapsi. Myös tätä johtolankaa seurataan dokumentissa.

Kolmiosaisen dokumenttisarjan ensimmäinen jakso julkaistaan discovery+-suoratoistopalvelussa 15.2. Sarja esitetään Suomen lisäksi myös Iso-Britanniassa, Italiassa, Espanjassa, Puolassa, Alankomaissa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Myöhemmin tänä vuonna dokumentti nähdään myös Yhdysvalloissa, Intiassa, Saksassa, Portugalissa sekä Latinalaisessa Amerikassa.
Pääepäilty: Tapaus Madeleine McCann
discovery+-palvelussa 15.2. alkaen