Category Archives: YLE TV2

Yle Olohuone: Olavi Uusivirran toivekonsertti lauantaina! Viikon muina esiintyjinä Arja Koriseva, Kaija Koo, Jukka Poika ja All Female Panel

39-6579775e7c909f9d0b0

Yle Olohuone viihdyttää torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Tällä viikolla lauantai-iltana Olavi Uusivirta laulaa yleisön valitsemia toivekappaleita. Perjantaina Kaikki kotona livessä esiintyvät Kaija Koo ja Jukka Poika. Torstain lähetyksessä komiikkaa tarjoilee All Female Panel ja musiikista vastaa Arja Koriseva.

Yle Olohuone: Olavi Uusivirran toivekonsertti

Olavi Uusivirran ainutlaatuinen toivekonsertti! Tänä iltana kuullaan juuri niitä kappaleita, joita kotiyleisö haluaa. Yleisö saa äänestää osoitteessa yle.fi/olohuone, mitä ikivihreitä suomiklassikkoja haluavat kuulla lauantai-illan suorassa lähetyksessä. Olavi Uusivirta bändeineen toteuttaa nämä toiveet!

“Ajatuksena tässä on Lauantain toivotut -tyyppinen toivekonsertti, jossa yhtyeeltämme on mahdollisuus toivoa mitä tahansa suomenkielistä ikivihreää kupleteista finnhitseihin, kansanlauluista käännösiskelmiin ja tangoista suomirockin klassikoihin. Tahdomme konsertilla maksaa velkojamme suomalaisen populaarimusiikin kantaäideille ja -isille ja samalla tarjota musiikillisen tervehdyksen erityisesti niille ikäluokille, jotka tässä kriisissä kärsivät eniten”, Olavi Uusivirta sanoo.

”Oma lauluinnostukseni on lähtenyt vanhasta suomi-iskelmästä ja päättymättömistä nuotiokitarasessioista aamuöisillä juhannustulilla. Ensimmäinen julkinen esiintymiseni laulajana on muistini mukaan ollut jossakin koulun tilaisuudessa, jossa olen esittänyt Hopeinen kuu -kappaleen tai Rauli Badding Somerjoen Valot.”

Suoran lähetyksen juontaa Radio Suomesta tuttu Tarja Närhi.

Vuorovaikutteisessa lähetyksessä otetaan myös yhteys toiveiden lähettäjiin, jotka kertovat, miksi halusivat kuulla juuri tämän kappaleen ja omat muistonsa biisiin liittyen. Ja totta kai Olavi Uusivirran faneja hemmotellaan myös muutamalla artistin omalla kappaleella.

Yle Olohuone

Yle Olohuoneen torstai-iltaa emännöi hurmaava Noin Viikon Studiosta tuttu Eeva Vekki. Artistivieraana on upea Arja Koriseva. Suora lähetys ylittää Uudenmaan rajan Helsingistä Tampereelle ja takaisin.

Illan aikana katsotaan otteita dokumentista All Female Panel – Pako Espanjasta. Mitä tapahtuu, kun neljä stand up -koomikkoa kohtaa koronan kesken Espanjan tourneen? Loikoilu villan aurinkoisella altaalla kuohuviinilasin kanssa ja täysi keikkakalenteri vaihtuukin yhdessä yössä epätietoisuudeksi, peruuntuneiksi keikoiksi ja yritykseksi päästä nopeasti kotiin Suomeen. Freelancer-artisteilta loppuvat tulot kuin seinään, yksi ikävöi lastaan ja kaksi ryhmästä alkaa saamaan taudin oireita. Selviytymistaistelu kotiinpääsystä on alkanut. Huumori on koomikoilla aina läsnä, mutta yhden sun toisen tulee käytyä myös syvissä vesissä. Ihan kaikesta ei voikaan enää laskea leikkiä.

Suorassa lähetyksessä karanteenista vapautuneet All Femalen Panelin jäsenet Kaisa PylkkänenSaana PeltolaHelena Pöllänen ja Ida Grönlund arvioivat, miltä maailma näyttää nyt muutama viikko kuvausten jälkeen.

Yle Olohuone: Kaikki kotona live

Yle TV2 perjantaina 3.4. klo 19.00

Tule viettämään jälleen tunnelmallista koti-iltaa Mikko Kuustosen seurassa. Tämän illan lähetyksessä esiintyvät Jukka Poika ja Kaija Koo! Osallistu ohjelmaan #yleolohuone ja #kaikkikotonalive. Ohjelman Ylelle tuottaa Aito Media.

Tässä ovat 8. kauden Sohvaperunat: Uusia kasvoja sekä paluun tekevä tuttu poppoo!

6db28e73984ad5a0e043125b5c99b3bb
Parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo kolme kertaa palkittu Sohvaperunat jatkuu uusin jaksoin perjantaina 6.9. Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Kahdeksannella kaudella mukaan sohvisjoukkoon liittyvät helsinkiläiset Esko ja Jouko ja hämeenlinnalaiset Juha ja Markus – sekä paluun ohjelmaan tekevät lohjalaiset Eila, Minna ja Olli!

Sohvaperunoihin etsittiin alkukesästä 2019 uusia sohviksia ja kansa innostui. Hakemuksia tuli tuhansia! Koekuvausten kautta Ylen suosikkiohjelman kahdeksannelle kaudelle löydettiin jälleen uusia perunoita. Tässä he ovat!

Jouko ja Esko, Helsinki

11298115684a6d8279f8dd13b7ca6c09
Jouko ja Esko viettävät mukavasti eläkepäiviään Helsingissä. Päivät kuluvat Eskon puuhastellessa pihamaalla ja Jouko viihtyy lintu- ja luontoharrastuksen parissa. Telkkarista katsellaan mieluiten ajankohtais- ja asiaohjelmia, erilaiset realityt aiheuttavat lähinnä halun vaihtaa pikaisesti kanavaa. Tältä sohvalta ei mielipiteitä ja puhetta puutu!

Juha ja Markus, Hämeenlinna

f58a4d49f2ae845da1bbd4f24c654015

Sähköasentajakaverukset Juha ja Markus ovat tutustuneet alun perin alan opintojen parissa ja työskentelevät nykyään myös työparina. Sen lisäksi he viettävät aikaa yhdessä myös vapaa-ajallaan. Markus yrittää omien sanojensa mukaan harrastaa salilla käymistä, Juha ei edes yritä vaan liikkuu mieluiten fillarilla tai vesijetillä. Televisiosta seurataan rikossarjojen lisäksi urheilua ja erityisesti moottoriurheilu on kaverusten mieleen.

Eila, Minna ja Olli, Lohja

16dba51fed657e9adc047a30bbd4cf3b

Kausilla 2–6 mukana ollut Lohjan trio tekee kaivatun paluun Eilan uudelle keltaiselle nahkasohvalle! Räväkät ystävykset Eila ja Minna pääsevät jälleen elämään tunteella ohjelmien mukana, ja Minnan poika Olli osallistuu keskusteluun aina kun puhelimeltaan ehtii. Erityisesti musiikkiohjelmat ja kotimainen draama miellyttävät teatteriharrastajaleidejä, ja erilaisissa visailuissa Ollikin usein osallistuu taisteluun tositietäjän tittelistä. Mikäli telkkarista tulee urheilua, Olli kannustaa, Minna herkistyy ja Eila keskittyy entistä tarkemmin käsitöidensä maailmaan.

Mukana yhteensä 21 kokoonpanoa

Sohvaperunoiden 8. kaudella mukana jatkavat jo aiemmilta kausilta tutut oululaiset Linda ja Jani ja heidän poikansa Daniel ja Samuel sekä pariskunta Mici ja Maicci.

Turusta tv:tä katselevat sporttinen perhe Laura, Ville, Akseli ja Aamos sekä kaverukset Jussi-Pekka ja Jarno. Rovaniemeä edustaa tv:tä keittiössään katseleva aviopari Jorma ja Soile.

Helsingistä mukana ovat Lauttasaaren seniorikodin Ukkiskerhon jäsenet Henkka ja Åke, ystävykset Jari ja Sanna, pariskunta Jarno ja Perttu, kaverit Iida ja Nelli, bestikset Sanna ja Pinja, sisarukset Salli ja Teemu, ystäväkaksikko Monna ja Iris sekä pariskunta Inka ja Olli-Pekka.

Kaverukset Omar ja Mika jatkavat sohvaperunointia Espoossa ja ystävykset Tanja ja Sannis ja Sanniksen Ruusa-tytär Nousiaisissa. Mukana menossa jatkavat myös ranualaiset äiti ja tytär Marja ja Eija!

Riihimäellä tv:tä tuijottavat kaverukset Jani ja Simo sekä viisihenkinen perhe Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera.

Sohvaperunoiden 8. tuotantokaudessa on 11 uutta jaksoa. Lisäksi 30.8. nähdään 7. kauden parhaista paloista koottu Best of -jakso.

Sohvaperunoiden uusi, 8. tuotantokausi alkaa perjantaina 6.9. klo 21.00 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Kettutuotanto Oy esittää DOCSTOP-dokumentin FINTIAANIT 10.04.2019 TV2:lla

55811505_10156499672838547_718507960870895616_o

Kuvaoikeudet: Kettutuotanto Oy

Tapaa kaukainen sukulaisesi! Fintiaani Lyz Jaakola, Fond du Lac –reservaatin opettaja, joka vastaa dokumentin musiikista, on haastateltavana 9.-12.4. Helsingissä.

Suomalaisten ja intiaanien jälkeläiset, FINTIAANIT saavat ensi-iltansa Yleisradion dokumentissa 10. huhtikuuta.2019. Dokumentti jatkaa Fintiaanien mailla –tietokirjassa tavattujen ihmisten tarinaa.

Fintiaanit on karheanhellä dokumentti suomalaissiirtolaisten ja ojibwaintiaanien kohtaamisesta Pohjois-Amerikassa Suurten järvien alueella. Fintiaanit elävät kahden kulttuurin puristuksessa, mutta rasisimista, köyhyydestä ja ennakkoluuloista huolimatta varsinkin nuoret ovat ottaneet fintiaani-identiteetin omakseen. Dokumentti on päätös Katja Ketun, MeeriKoutaniemen ja Maria Seppälän trilogiayhteistyöhön, jonka ensimmäinen osa vuonna oli 2016 julkaistu tietokirja Fintiaanien mailla ja toinen Katja Ketun Finlandia-ehdokkaana ollut Rose on poissa-romaani.

Katja Kettu: Tästä dokumentista suomalainenkin voi etsiä juuriaan. Olen ylpeä, että suomalaiskatsojat pääsevät kurkistamaan kaukaisten sukulaistensa, fintiaanien, arkeen juuri meidän elokuvamme kautta.
Olen kokenut reservaateissa suurta vieraanvaraisuutta ja kunnioitan kuvaamiamme ihmisiä valtavasti: jokainen tahtoo omalla tavallaan parantaa karua reservaatin arkea. Lyz Jaakolan perheestä, Arne ja Ivy Vainiosta ja Rebecca ja Jim Gawboyn perheestä on tullut minulle tärkeitä ihmisiä. Kun viimeksi kävin Gawboytten tilalla Bois Forten reservaatissa Minnesotassa, Rebecca toivotti minulle: Tervetuloa kotiin!

Maria Seppälä: Olen kolme vuotta kiertänyt USA:n takamaita fintiaaneja kuvaten. On käsittämätöntä, että tuhansien kilometrien päässä Suomesta elää fintiaanien vähemmistöryhmä, suomalaisten ja intiaanien jälkeläiset, joiden selviytymiseen, tietoon ja kohtaloon kiteytyy jotain oleellista tämän päivän maailmanmenosta.

Elokuvassa esiintyvien fintiaanien kommentit, joita olemme keränneet:

Rebecca Gawboy: Kiitos ja miigwech tästä dokumentista! Ehkä sen nähtyään suomalaiset tahtovat tietää enemmänkin meistä. Olen kiitollinen työstä mitä olette tehneet. Thank you!

Lyz Jaakola: Kiitos uurastuksesta ja kaikesta työstä jonka olette tehneet kertoaksenne elämästämme ja kulttuuristamme.

Lyz Jaakola tuotannosta: Ensin luulin näitä naisia ”eksotiikkaturisteiksi”, mutta he palasivat vain uudestaan ja uudestaan. Heillä on uudenlainen ja kunnioittava, naisten tapa toimia. Eletään ihmisten kanssa ja projektista tulee yhteinen juttu.

Arne Vainio: Kiitos kaikesta! Oli mahtavaa matkustaa Suomessa (kesällä 2018) ja rakastimme vieraanvaraisuutta ja anteliaisuutta jonka saimme kokea siellä. Toivottavasti palaamme pian taas!

Tuottaja: Katja Kettu
Ohjaus: Maria Seppälä

ENSIESITYS 10.4. TV2:lla Areenassa 08.04.2019

Tässä on Sohvaperunoiden 7. kauden kokoonpano – uudet jaksot alkavat 1.2.

5bb1a0e43ef66755b1522310af0e621f

Parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo kolmesti palkittu Sohvaperunat jatkuu uusin jaksoin Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa perjantaina 1.2. klo 21. Kevätkaudella mukaan liittyy kolme uutta sohvaperunakokoonpanoa!

Jani ja Simo, Riihimäki
Kajaanista Etelä-Suomeen elämän perässä päätyneet 44-vuotiaat lapsuudenkaverit Jani ja Simo ovat perheellisiä filosofian ja historian maistereita. Ystävykset haastavat usein toisiaan älyllisesti ja älyttömästi ja ovat omien sanojensa mukaan muutenkin eri ääripäissä monessa asiassa. Kuninkaallisten häät, Euroviisut ja muut suuret kansakuntia yhdistävät spektaakkelit kiinnostavat heitä suuresti, ja silloin kaksikko kokoontuukin viettämään harvinaista miesten iltaa.

Inka ja Olli-Pekka, Helsinki
Inka ja Olli-Pekka ovat kolmekymppinen pariskunta Helsingistä. Radiotoimittajana
työskentelevä Inka rakastaa aikuisten värityskirjoja. Talonmiehenä ja puutarhanhoitajana toimiva Olli-Pekka pitää puolestaan musiikista. Työkiireiden ja harrastusten ohessa ehditään istahtaa myös television pariin. Lauluohjelmat laulattavat, ja aidon rehellinen mielipide löytyy realitysta kuin realitysta.

Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera, Riihimäki
Susanna ja Mika asuvat lastensa Annikan, 18, Olivian, 16, ja Veeran, 14, kanssa maaseudulla isossa omakotitalossa. Koko aktiivinen perhe mahduttautuu usein yhtä aikaa television äärelle. Puheliaat ja rakkausrealityja rakastavat tytöt määräävät mitä milloinkin katsotaan. Perheen isä Mika on porukan hiljaisin, eikä hänellä ole sanavaltaa sohvalla kanava- tai ohjelmavalintojen suhteen. Jos hän joskus saisi päättää, telkkarista katsottaisiin Kummeleita tai urheilua.

Sohvalla tuttuun tapaan myös…

Viime kauden sohvaperunoista suurin osa nähdään myös seitsemännellä kaudella. Vanhoista tutuista kasvoista mukana kevätkaudella 2019 ovat:

Eero, Henkka, Åke ja Veka, Helsinki
Lauttasaaren seniorikodin Veka, Henkka, ja Åke edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Eero alkuperäiskokoonpanosta on tällä kaudella jättäytynyt terveyssyistä porukan tv:n katseluistunnoista pois, mutta saattaa tehdä toivotun paluun mikäli kunto antaa myöten! Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten vain urheilua, mutta paremman puutteessa erilaiset tietovisailut ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä porukalta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Tanja ja Sannis & Ruusa, Nousiainen
Ystävykset Tanja ja Sannamari ”Sannis” ovat tunteneet toisensa 15 vuotta, ja he kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluvat esimerkiksi mummoilu ja kotoilu, ja Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Usein Sanniksen ja Tanjan kainaloon sohvalle pyrkivät myös Sanniksen englanninbulldoggi Elviira ja napolinmastiffi Väinö. Lisää ruuhkaa sohvalle tuo myös Sanniksen kahdeksan kuukauden ikäinen Ruusa-tytär.

Linda ja Jani sekä heidän poikansa Daniel ja Samuel, Oulu
Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille. Oulun kotikatsomossa nähdään välillä myös pariskunnan vauhdikkaat 7- ja 10-vuotiaat pojat Samuel ja Daniel, jos he malttavat muilta menoiltaan sohvalle hetkeksi istahtaa!

Omar ja Mika, Espoo
27-vuotiaat kaverukset ovat tunteneet toisensa muutaman vuoden ajan ja ovat alunperin tutustuneet töissä. Omar työskentelee tarjoilijana ja Mika on kokki. Omar on muuttanut 3-vuotiaana Irakista Suomen villiin länteen Lahteen ja päätynyt monien Etelä-Suomen kaupunkien kautta pysyvämmin Espooseen. Omar ja Mika ovat sympaattinen duo, joka täydentää toisiaan sopivasti. Omar ei aina yhdistä nimiä ja kasvoja ja Mika saa tästä naurun aihetta. Omarilla on myös herkkä puoli, joka tulee esiin ainakin vaimon kanssa romanttisilla deiteillä.

Jussi-Pekka ”JP” ja Jarno, Turku
Sohvaperunoiden kuudennella kaudella paluun tehnyt filosofinen marsumies Jussi-Pekka eli JP ja naapurinmies Jarno ovat aikanaan tutustuneet yhteisen teatteriharrastuksen kautta ja ovat sen jälkeen tehneet yhteisiä projekteja jo yli 12 vuoden ajan. Jarno työskentelee puolustusvoimilla ja JP yhteisöpedagogina, ja lennokas kaksikko saa varmasti aikaiseksi hyväntahtoista keskustelua ja väittelyä aiheesta kuin aiheesta.

Monna ja Iris, Helsinki
Monna ja Iris ovat Helsingissä asuvat ystävykset. Yhdessä he käyvät lounailla, sauvakävelyillä, pilateksessa ja kulttuuririennoissa. Sanavalmiit, kulttuuria rakastavat leidit ovat enemmän asiaohjelmien ystäviä, mutta Iris myöntää katselevansa myös ”Alasti alttarille” -tyyppisiä ohjelmia, joista Monna taas ei niin välitä. Musiikki on erityisen lähellä molempien sydäntä, ja yhdessä katsottaviin ohjelmiin kuuluukin erityisesti isot musiikkiohjelmat sekä Euroviisut.

Juho ja Toni, Oulu
Juho ja Toni ovat trukkikuskikaverukset Oulusta. Mutkattomia kaveruksia yhdistävät samanlainen huumorintaju ja karaoke. Molemmat soittavat myös kitaraa. Juhon lempiohjelmia ovat komedia- ja dokumenttiohjelmat, ja Toni suhtautuu ristiriitaisin tuntein Salattuihin elämiin.

Salli ja Teemu, Helsinki
Sisarukset Salli ja Teemu ovat keskusteleva parivaljakko Helsingistä. Teemun intohimona on musiikki ja Salli harrastaa lähiöliikuntaa sekä mummovesijumppaa. He käyvät yhdessä viikoittain keikoilla, ja sunnuntaisin sisarukset löytyvät äidin ruokapatojen ääreltä. Television ääressä Salli ja Teemu viihtyvät parhaiten komedia- ja visailuohjelmia seuraten.

Mici ja Maicci, Oulu
Oululaiset Mici ja Maicci harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Tv:stä he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia. Tämä mainio pari löytää kaikesta huumoria ja Maicin nauru saa Micinkin hytkymään.

Pinja ja Sanna, Helsinki
Ystävykset Pinja ja Sanna ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia Helsingistä. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä, ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Ystävykset laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Laura, Ville, Akseli ja Aamos, Turku
Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, 10-vuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään. Myös perheen eläimistö vilahtaa silloin tällöin sohvalla lasten ja katsojienkin ilona.

Jari ja Sanna, Helsinki
Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia. Jari kammoaa varpaita, ja paljain jaloin televisiota katseleva Sanna tietää tämän.

Marja ja Eija, Ranua
Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista, ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn. Naisten arkiset askareet verhojenvaihdon ja paikallisen grillin ympärillä kuvaavat Ranuaa parhaimmillaan!

Jorma ja Soile, Rovaniemi
Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä itsetehtyjen herkkujen ympäröimänä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, eivätkä Soilen ilmeet jätä naisen mielipiteitä epäselviksi. Jorma ei vakuutu läheskään kaikista ohjelmista, mutta hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti kissaa kiusaten ja heitellen välillä lisää löylyä Soilen jo valmiiksi kuumalle kiukaalle.

Jarno ja Perttu, Helsinki
Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuvat koiriensa Benin ja Leon kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset, ja Perttu tasoittelee myrskyjä. Nopealiikkeinen pari on myös ehtinyt asua lähes joka kaudella uudessa asunnossa, eikä tämäkään kausi ole poikkeus.

Iida ja Nelli, Helsinki
Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit.

Sohvaperunoiden uudet jaksot 1.2. alkaen perjantaisin klo 21.00 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. 6. kauden ennennäkemätön best of -jakso nähdään jo 25.1. klo 21.

FTW Live tuo suoraa peliviihdettä perjantaisin Kakkoselle

81eb5d69c68b8a65ca8794c9a0bb70aa

FTW Live on kilpailullinen,viihteellinen sekä yhteisöllistävä peliohjelma, jota luotsaa Aleksi “MrJallu101” Koli. Lähetykset alkavat Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 12.10. klo 22.00.

FTW Live tuo suositun FTW-pelitiimin televisioon. Perjantaisin suorissa lähetyksissä nähdään selostettua kilpailumuotoista pelaamista: katsojista ja tubesta taitavimmat sekä pelikentiltä tutut kasvot pelaavat keskenään.

“Hienoa päästä tekemään tällaista kokonaisuutta, joka yhdistää pelimaailmaa ja tubemaailmaa. Tämä on kasvava ilmiö ja tässä on kiinnostavaa olla mukana, livenä”, juontaja Aleksi “MrJallu101” Koli sanoo.

MrJallu101:n lisäksi jokaisessa lähetyksessä on mukana vaihtuva tunnettu asiantuntijavieras, joka avaa pelattavan pelin syvempiä tasoja. Syksyn vieraita ovat mm. Jenny Kåla, Tom “Stonde” Glad ja ZoneVD. Ensimmäisen jakson vieras on Pauli “M00nForrest” Anttila.

Syksyn aikana lähetyksissä pelataan joka kerta eri peliä, jonka osallistujat ovat valikoituneet FTW:n ja eri peliyhteisöjen järjestämistä karsinnoista. Myös katsojilla on karsintojien kautta mahdollisuus osallistua peleihin, ilmoittautua voi Discordissa.

Avausjaksossa 12.10. pelataan PUBG:tä. Mukana pelaamassa on tubettajista muodustava All Stars -joukkue ja edellisten turnausten voittajajoukkueet.

FTW Liven toisessa jaksossa (19.10.) pelinä on Fortnite. Tuolloin 20 nelihenkistä squadia pelaa toisiaan vastaan. Kaikkia squadeja johtaa tubettaja. Syksyn aikana vuorossa ovat mm. Overwatch, CS: Go ja Rainbow Six Siege.

FTW Live 12.10. alkaen perjantaisin klo 22.00 Yle TV2:ssa, Yle Areenassa sekä Yle FTW -YouTube-kanavalla.

Sohvaperunoiden uudet jaksot alkavat 31.8. – alkuperäinen sohvis tekee paluun!

9

Sohvaperunoiden kuudes tuotantokausi on pidempi kuin koskaan aiemmin – 15 jaksoa! Uudella kaudella mukaan sohvaperunajoukkoon tulee neljä uutta perunaa, joista yksi on tuttu sarjan ensimmäiseltä tuotantokaudelta. Upouudet jaksot alkavat Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa perjantaina 31.8. poikkeuksellisesti klo 22.00. Loppukauden ajan sarja nähdään perjantaisin klo 21.

Sohvaperunoiden joukko on uudella kaudella suurempi kuin koskaan: kaikki viidennen kauden sohvikset jatkavat mukana ja joukkoon liittyy lisäksi kaksi uutta perunaparia. Yksi uusista perunoista – Jussi-Pekka “marsumies” – on Sohvaperunoiden tosifaneille jo ennestään tuttu, sillä hän oli mukana ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella.

Uusi kausi starttaa 24.8. best of -jaksolla
Kuudennella Sohvaperunat-kaudella on mukana yhteensä 18 sohviskokoonpanoa ympäri Suomen. Uusien parien lisäksi jatkavat helsinkiläiset Monna ja Iris, Salli ja Teemu, ukkiskerho, Pinja ja Sanna, Jari ja Sanna, Jarno ja Perttu sekä Iida ja Nelli. Sohvalla telkkaria tuijottelevat myös turkulaiset Laura, Ville, Akseli ja Aamos sekä Osku ja Juhani.

Oulusta mukana ovat edelleen Mici ja Maicci, Juho ja Toni ja Linda ja Jani. Kanssamme viikon tv-tarjontaa kommentoivat myös Tanja ja Sannis Nousiaisista, Marja ja Eija Ranualta, Eila, Minna ja Olli Lohjalta sekä Jorma ja Soile Rovaniemeltä.

Kesän aikana osalla sohviksia on puhaltanut muutoksen tuulia. Sanniksen ja Tanjan luona nähdään myös välillä Sanniksen tyttövauva. Jarnolle ja Pertulle on saapunut perheenjäseneksi ja Benille kaveriksi uusi koiranpentu! Lindan ja Janin kotona saattavat syksyllä vilahtaa myös perheen pojat Daniel ja Samuel.

Sohvaperunoiden kuudes kausi alkaa jo perjantaina 24.8. ennennäkemättömällä edellisen kauden best of -jaksolla, joka esitetään Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 20.05. Syksyn upouudet jaksot alkavat perjantaina 31.8. poikkeuksellisesti klo 22.00. Syksyn muiden jaksojen esitysaika on klo 21.00. Syyskauden viimeinen jakso nähdään 7.12.

Sohvaperunat on kotimainen dokumentaarinen viihdeohjelma, joka kertoo suomalaisista perheistä, ystävistä ja pariskunnista ja siitä mitä tv:stä tulee juuri nyt. Ohjelma on palkittu parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla sekä vuonna 2016 että 2017.

Suomen kovin ajankohtaissatiiritiimi palaa ruutuun! Noin viikon studio torstaisin 5.4. alkaen

2ad40d8bddad0770954a64e08b294f08
Noin viikon studio tarjoaa Suomen parasta ajankohtaissatiiria 5.4. alkaen Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa torstaisin klo 21.

Noin viikon studio jatkaa siitä mihin uutiset jäivät. Noin viikon studiossa koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius käyvät läpi viikon merkittävimmät uutiset ja ajankohtaiset aiheet.

“Toivon että pystymme yllättämään katsojat samalla tavalla kuin hallituksemme pystyy yllättämään meidät kerta toisensa perään”, Anders Helenius sanoo.

Ohjelman käsikirjoittajina on Suomen kovin ajankohtaissatiirin tiimi: Yasir Gaily, Jenni Poranen, Tomi Haustola, Janne Zareff ja Janne Lankoski.

“Olen todella innoissani siitä, että saan tehdä näin hienon porukan kanssa töitä. Ja Anders on myös ihan jees”, Eeva Vekki kommentoi.

Noin viikon studio on kaivattua jatkoa kahden Venlan voittaneelle Noin viikon uutisille, joka jäi syksyllä 2017 tauolle. Tuottaja Juha Lahti on iloinen teräväsanaisen työryhmän paluusta.

“Meillä on koossa Noin viikon uutisia menestyksekkäästi tuottanut tiimi. Tämän porukan takia voin sanoa: Vuoden kovin ajankohtaissatiiri aloittaa huhtikuussa.”

Kevään 2018 aikana nähdään yhdeksän Noin viikon studio -jaksoa. Jaksot kuvataan esityspäivänä.

Noin viikon studio 5.4. alkaen torstaisin klo 21 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Sohvaperunat palaa ruutuun – 2.2. alkaen mukana uudet perunat Helsingistä ja Oulusta!

6923958ec365be4f25d98d4e9ef2742e

Sohvaperunat palaa ruutuun – 2.2. alkaen mukana uudet perunat Oulusta ja Helsingistä!

Jo kahdesti parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla palkittu Sohvaperunat jatkuu myös keväällä 2018. Viidennen kauden uudet jaksot alkavat perjantaina 2.2. klo 21 Kakkosella ja Yle Areenassa – mutta viime kauden parhaita paloja katsellaan jo viikkoa aiemmin.

Viidennellä tuotantokaudella sohvaperunoiden kirjavaan joukkoon liittyy kaksi uutta perunaparia. Helsinkiläiset kaverukset Monna ja Iris ovat asia- ja musiikkiohjelmien ystäviä. Oululaiset kaverukset Juho ja Toni puolestaan pitävät etenkin komedia- ja dokumenttiohjelmista.

Ja kaikkien vanhojen sohvaperunoiden ystäville on luvassa ilouutisia – kaikki neljännellä tuotantokaudella mukana olleet sohvikset katsovat televisiota kanssamme myös tulevalla kaudella!

Keväällä Sohvaperunoista nautitaan 11 jakson verran: kauden avausjakso 26.1. on kooste edelliskauden parhaista paloista, 2.2. alkaen on luvassa 10 upouutta jaksoa. Kevään aikana päästään jännittämään mm. presidentinvaaleja ja suomalaisten olympiamenestystä. Olympialaisten takia 9.–23.2. ohjelman esitysaika on poikkeuksellisesti klo 20.

Sohvaperunat on kotimainen dokumentaarinen viihdeohjelma, joka kertoo suomalaisista perheistä, ystävistä ja pariskunnista ja siitä mitä tv:stä tulee juuri nyt. Ohjelma on palkittu parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla sekä vuonna 2016 että 2017.

Viime kaudelta jatkavat sohvaperunat:

Salli ja Teemu, Helsinki
Sisarukset Salli ja Teemu ovat keskusteleva parivaljakko Helsingistä. Teemun intohimona on musiikki ja Salli harrastaa lähiöliikuntaa sekä mummovesijumppaa. Yhdessä Salli ja Teemu käyvät viikottain keikoilla sekä valtaavat sohvan, ja usein sunnuntaisin sisarukset löytyvät äidin ruokapatojen ääreltä. Television ääressä Salli ja Teemu viihtyvät parhaiten komedia- ja visailuohjelmia seuraten.

Eero, Henkka, Veikko ja Åke, Helsinki
Lauttasaaren seniorikodin Eero, Henkka, Veikko ja Åke edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten Pekkaa ja Pätkää, mutta paremman puutteessa urheilu ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä kvartetilta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Mici ja Maicci, Oulu
Oululaiset Mika ”Mici” ja Marja ”Maicci” harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Tv:stä he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia.

Tanja ja Sannis, Nousiainen
Ystävykset Tanja ja Sannamari ”Sannis” ovat tunteneet toisensa 14 vuotta ja he kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluu esimerkiksi mummoilu ja kotoilu, ja Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Usein Sanniksen ja Tanjan kainaloon sohvalle pyrkii myös Sanniksen englanninbulldoggi Elviira.

Marja ja Eija, Ranua
Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn.

Pinja ja Sanna, Helsinki
Pinja ja Sanna ovat ystäväpari Helsingistä, jotka ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Ystävykset laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Laura, Ville, Akseli ja Aamos, Turku
Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, yhdeksänvuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään.

Jari ja Sanna, Helsinki
Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia.
Linda ja Jani, Oulu

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille.

Eila, Minna ja Olli, Lohja
Eila ja Minna ovat teatteriharrastajia Lohjalta. Eila kutoo sukkia ja välttelee urheilun katsomista. Minna pitää itseään tosi-tv-friikkinä. Yhdessä he rakastavat katsoa musiikkiohjelmia ja kilpailuja. Toisinaan mukana tv:n tarjontaa on seuraamassa myös Minnan poika Olli.

Osku ja Juhani, Turku
Turkulaiset Osku ja Juhani viihtyvät rennosti sohvalla television parissa. Heidät muistetaan erityisesti osuvista huomioista sekä viipyilevän syvällisistä keskusteluista kanavasurffailun välissä.
Jorma ja Soile, Rovaniemi

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin ja vaikka Jorma ei olekaan kaikista ohjelmista aina täysin vakuuttunut, hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti Soilen vieressä.

Jarno ja Perttu, Helsinki
Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuu koiransa Benin kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset ja Perttu tasoittelee myrskyjä.

Iida ja Nelli, Helsinki
Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit. Iida pelkää rottia.

Sohvaperunat Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa perjantaisin klo 21 alkaen 26.1.

Comebackeja ja poikarakkautta! Uuden Päivän kevätkausi alkaa 1. tammikuuta

81c8d2e4545e5be62f39af30b052b538

Kevään jaksoissa on luvassa comebackeja, viikinkejä ja poikarakkautta! Kevätkausi starttaa Yle TV2:ssa maanantaina 1.1. – Yle Areenassa kevään ensimmäiset jaksot ovat katsottavissa jo perjantaina 29.12.

Kevätkaudella nähdään, kuinka Niklas (Kai Vaine, kuvassa) on muuttunut mies. Elina (Sanni Haahdenmaa) näkee hänet uusin silmin ja alkaa lämmetä Niklakselle. Lopulta selviää, että Niklas on sekaantunut rikolliseen rahaan. Tämä vaarantaa myös Elinan, ja seuraukset ovat vakavat.

Sarjan suosikkipari Krista (Thelma Siberg) ja Reino (Aku Sipola) pyrkii toisiaan kohti, mutta esteitä riittää. Yksi niistä on kämppisten vintillä majaileva mysteerinainen. Ei kai se vain ole katsojat kiehumaan saanut Terhi (Vilma Kinnunen)?

Kämpän asukkaista Tomi (Antti Väre) ja Iris (Amelie Blauberg) ajautuvat törmäyskurssille tosi-tv:n maailmassa, kunnes ymmärtävät yhdistää voimansa. Keinoja kaihtamattoman tosi-TV-tuottajan roolissa nähdään Sampo Marjomaa.

Kämppäläisten yhteiseksi huolenaiheeksi nousee lisäksi uusi hankala vuokraisäntä, jonka röyhkeydellä ei tunnu olevan rajaa.

Uusien kasvojen lisäksi Uudessa Päivässä nähdään sarjasta jo poistuneita hahmoja. Yksi heistä on Pentti Ruuskanen (Juhani Laitala), joka suunnittelee muuttoa Espanjasta takaisin Virtaukseen.

Kaksosilla sama ihastus

Virtauksessa alkaa kuhista, kun metsästä löytyy viikinkien riimukivi. Se herättää Teron (Lari Halme) bisnesvaiston ja innostaa hänet puuhaamaan alueelle kokonaista viikinkimaailmaa huvipuistoineen.

Hän värvää hankkeeseen avukseen myös Maijan (Lotta Lehtikari), josta on alkanut kiinnostua muutenkin kuin työnantajana. Maijan kuopus, katsojat hurmannut Aava-tyttö (Valpuri Jokitie) tajuaa sen ja alkaa haaveilla Terosta uutta isää itselleen.

Virtauksen lukiolaisten keskuudessa riittää säätöä. Osku (Atte Reunanen), Maria (Lotta Lehtikevari), Lenni (Joel Bonsdorff) ja Stella (Ronja Alatalo) alkavat kukin seurustella, mutta jokainen väärän henkilön kanssa. Tilannetta varjostaa lisäksi Stellan salaileva käytös.

Kaksoset Kaisla (Eeva Rajakangas) ja Pyry (Toni Nikka) puolestaan ajautuvat törmäyskurssille rakastuttuaan samaan poikaan, Iiroon (Miro Puranen). Kevään lopuksi Iiro tekee valinnan.

Uuden Päivän kevät 2018 on totuttua lyhyempi. Kauden viimeinen jakso esitetään jo 28.3.2018.
Syksyllä sarja palaa ruutuun elokuun lopussa. Pitkää lähetystaukoa helpottaa kesällä nähtävä Uuden Päivän nettisarja.

Sarjan syyskausi päättyy 18.12. klo 20.05 nähtävään erikoisjaksoon Joulun taikaa.

Uuden Päivän kevätkausi 1.1.2018 alkaen Yle TV2:ssa ma-ke klo 20. Jaksot ennakkoon Yle Areenassa perjantaisin.

Miltä tuntuu, kun kaikki treffit ovat sokkotreffejä? – komediasarja Donna alkaa Yle TV2:ssa 11.1.

9a1f1e2d6e57e63d7aa29b36870ea445

Donna (Alina Tomnikov) on nuori nainen, joka vimmatusti ja räväkästi etsii rakkautta. Avomies, itsekeskeinen fagotisti André (Eero Ritala), jättää hänet yllättäen kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen, ja Donna jää yksin jatkuvaa remontointia vaativaan puutaloonsa. Hän päättää kuitenkin nitistää surunsa ja löytää itselleen unelmiensa prinssin.

Mira (Essi Hellén) on Donnan paras ystävä jo lapsuudesta. Hän opettaa kondiittoreita ammattikoulussa, mutta hänen pääasiallinen intohimonsa on toimia Donnan silminä ja järjestellä hänen asioitaan. Mira yrittää kovasti auttaa Donnaa löytämään sen oikean, mutta usein hän onnistuu vain pilaamaan kaiken.

Tavallista vaikeamman Donnan tehtävästä tekee se, että hän on sokea. Sarjan jaksot punoutuvat Donnan vaihtuvien miesehdokkaiden ympärille ja deittailun raadolliseen maailmaan. Donnan sokeus tuo perinteisiinkin asetelmiin uuden näkökulman: rakkaus on kirjaimellisesti sokea.

Jos yksi aisti puuttuu, niin ovatko muut aistit herkempiä? Mitä kaikkea voi tapahtua Donnan silmien edessä? Donna ei sääli itseään eikä häntä säälitä.

Donna on Mikko Reitalan  ja Heikki Kujanpään käsikirjoittama vinksahtanut versio romanttisesta komediasta. Kujanpää on myös ohjannut sarjan.

Rooleissa myös mm. Miina PenttinenRami RusinenSari SiikanderJuha-Pekka MikkolaAnna-Leena SipiläCelso de la MolinaEero HerranenMiila VirtanenHannes SuominenJani NaumoffLeo HonkonenEeva Soivio ja Matti Onnismaa.

Sarjan on Ylelle tuottanut Production House