Category: FOXTV

TV-klassikon paluu: Kymppitonni alkaa FOXilla

Cristal WEB

FOX tuo ruutuihin tv-visaohjelmien kruununjalokiven, Kymppitonnin, jonka uutena juontajana nähdään säihkyvä Cristal Snow.

Spede Pasasen kehittämä Kymppitonni lanseerattiin 1985 ja leikkimielinen visaohjelma on vuosien varrella voittanut lukuisia palkintoja. Ensi keväänä Kymppitonni nähdään FOXilla ja ohjelman juontaa viihteen monitaituri Cristal Snow.

“Haluan luoda Kymppitonnista lämminhenkisen kilpailun, jossa julkkikset tuntevat kuin olisivat kotonaan pelaamassa vanhojen ja uusien frendien kanssa”, kommentoi Cristal Snow. “Parasta pelaamisessa on keuliminen ja henkselien paukuttelu, sekä toisille vinoilu ja läpän heitto. Sellaisen Kymppitonnin minä haluan tehdä.”

Kymppitonnin alkuperäinen juontaja ja formaatin omistaja Riitta Väisänen kommentoi sarjan paluuta: “Kymppitonni on suosituimpia suomalaisia formaatteja kautta aikojen ja olen hyvin iloinen, että se tekee jälleen paluun. Cristal saa pistää parastaan jos haluaa lyödä minun ennätykseni ja juontaa ohjelmaa yli 3000 jaksoa! Ohjelmasta tulee varmasti hyvä ja formaatin omistajana toivon sille tietenkin pitkää ikää ja suurta menestystä.”

Jokaisessa jaksossa nähdään viisi julkisuudenhenkilöä, jotka yrittävät arvata sanoja vihjeiden perusteella. Kukin kilpailija pääsee vuorollaan valitsemaan sanan ja antamaan siitä riittävän haastavia vihjeitä, jotta kaikki eivät arvaisi mistä sanasta on kyse. Jos yksi kilpailija tietää oikean vastauksen, keräävät sekä hän, että kysyjä isoimman mahdollisen pistemäärän. Jos kaksi tai useampi kilpailija arvaa sanan oikein, pistemäärä pienenee. Kysyjä saa miinuspisteitä jos kukaan ei tiedä vastausta, tai vastaavasti kaikki tietävät vastauksen. Kisaajilla on myös mahdollisuus käyttää jokerisanaa, jonka avulla sekä kierroksen voitto, mutta myös tappio, on mahdollista tuplata.

Jokaisen jakson eniten pisteitä kerännyt kilpailija pääsee etenemään finaalijaksoon, jossa viisi voittajaa kisaa kymppitonnin potista. Finaalijaksoja nähdään kaksi, ja voittajat saavat lahjoittaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle voittorahansa.

Ohjelman tuottaa FOXille Rabbit Films.

Kymppitonni nähdään keväällä 2018.

ISISin kalifaatti – vaikuttava draamasarja National Geographicilla

The State

Peter Kosminskyn käsikirjoittama ja ohjaama neliosainen minisarja kertoo neljästä länsimaalaisesta nuoresta, jotka hylkäävät nykyisen elämänsä liittyäkseen ISISin riveihin Syyriassa. Pysäyttävä ja ajankohtainen ISISin kalifaatti alkaa keskiviikkona 13. syykuuta National Geographicilla ja esittelee karun arjen äärijärjestön palveluksessa: miehistä koulutetaan taistelijoita, jotka uhraavat henkensä aatteen puolesta, ja naisista koulitaan tottelevaisia vaimoja järjestön sotureille.

Jännittävä draamasarja kertoo neljästä brittinuoresta, jotka jättävät elämänsä kotimaassaan ja muuttavat Syyriassa sijaitsevaan Raqqaan liittyäkseen ISIS-ääriryhmään. Jalal (Sam Otto) on pettynyt länsimaiden hengelliseen köyhyyteen ja seuraa veljeänsä esimerkkiä osallistumalla uuden kalifaatin rakentamiseen Syyriassa. Yhdessä parhaan ystävänsä Ziyaadin (Ryan McKen) kanssa nuorukaiset suuntaavat korkein odotuksin kohti kriisialuetta. Yksinhuoltajaäiti Shakira (Ony Uhiara) on ammatiltaan lääkäri ja haluaa tukea ISISin toimintaa ammattitaitonsa kautta. Hän matkustaa Syyriaan yhdeksänvuotiaan poikansa kanssa. Teini-ikäinen Ushna (Shavani Cameron) jättää perheensä täyttääkseen uskonnollisen kutsumuksensa, jonka hän on ammentanut netissä pyörivistä rekrytointivideoista ja radikaaleista propagandavideoista.

Raqqassa kirkasotsaisille sotureille selviää, etteivät heidän odotukset ja äärijärjestön todellisuus kohtaa. Heidän arki täyttyy tiukoista säännöistä, kärsimyksestä, järjettömästä sodankäynnistä ja epäinhimillisistä raakuuksista. Päähenkilöiden tulee kohdata pettymyksensä ja päättää miten selvitä hengissä kaiken sekasorron keskellä.

ISISIn kalifaatti -sarjaa (The State) esitetään National Geographicilla kaksi jaksoa peräkkäin ke 13.9. klo 21.00 ja 22.00, sekä ke 20.9. klo 21.00 ja 22.00 (yhteensä 4 jaksoa) 

Vauhtia ja kipinöitä FOXin Tehtävä Lapissa -sarjassa

Tehtava Lapissa

Syksyn vauhdikkain kotimainen sarja Tehtävä Lapissa esittelee Suomen kauneimmat ja rohkeimmat tähdet kisaamassa erilaisia taitoja edellyttävissä tehtävissä. Miten sujuu Jutta Gustafsbergiltä porolla ajelu sukset jalassa? Entä tulisilla hiilillä kävely Markus Pöyhöseltä, tai ralliautolla ajo jäällä Janni Hussilta? Se selviää maanantaina 4. syyskuuta klo 20.00 FOXilla.

Syyskuun pimeneviä iltoja lämmittää FOXin ohjelmauutuus Tehtävä Lapissa, jossa kahdeksan julkisuuden henkilöä kilpailee erilaisissa tehtävissä Levin kauniissa maisemissa. Ohjelman isäntänä toimii Unelmien poikamies -sarjasta tuttu Juha Rouvinen ja kilpailijoina nähdään Jutta Gustafsberg, Janni Hussi, Lotta Hintsa, Heidi Suomi, Marko Vuoriheimo eli Signmark, Toni Nieminen, Markus Pöyhönen ja Hannes Hyvönen.

Jokaisessa jaksossa julkkikset ottavat mittaa toisistaan jännittävissä ja näppäryyttä vaativissa tehtävissä. Starat muun muassa laskettelevat jyrkkää rinnettä koskikajakilla, ajavat pororavia sukset jalassa, sekä suorittavat järven jäällä vaativan taitoradan husky-valjakon kyydissä. Näissä kisoissa valttia ei ole pelkästään kestävyys tai vahvuus, vaan kilpailijat pärjäävät myös neuvokkuudella ja ripauksella hulluutta. Suorituksista jaetaan pisteitä, jotka lopuksi lasketaan yhteen ja eniten pisteitä saanut voittaa koko kisan sekä rahapalkinnon.

Tehtävien hurjuudesta ja osallistujien kilpailuvietistä kertoo lukuisat pienet loukkaantumiset, joita nähdään pitkin kautta. Tähtien välinen joukkuehenki on kuitenkin tiivis ja hyvällä huumorilla höystetty porukkaa ottaa kaiken irti Lapin haastavista tehtävistä. Lopuksi Lapin shamaani kruunaa julkkiskisan voittajan.

Tehtävä Lapissa alkaa 4.9. ja nähdään maanantaisin klo 20.00

Tehtävä Lapissa -ohjelman tuottaa Century Films Oy.

FOXin kotimainen uutuus Himavisa

himavisa

Ensi syksynä FOXilla nähdään kauden viihdyttävin ohjelmauutuus Himavisa, jossa tavikset pääsevät loistamaan triviaalin tiedon taidoillaan omassa kodissaan. Kilpailu oikeasta vastauksesta kirvoittaa kielenkannat ja sähköistää tunnelman, kun joukko sympaattisia peliporukoita kisailee visakysymysten parissa.

Tupla tai kuitti, Megavisa, Onnenpyörä, Haluatko miljonääriksi? Visailuohjelmien lista on pitkä ja niiden innoittamana suomalaiset ovat jo vuosikymmenien ajan ottaneet toisistaan mittaa pelaamalla erilaisia tietokilpailulautapelejä kotonaan. Ensi syksynä FOX tuo ruutuihin hykerryttävän koko perheen viihdeohjelman Himavisan, jossa katsojat pääsevät seuraamaan tavallisten ihmisten keskinäistä kilpailua visatehtävien parissa.

Jokaisessa jaksossa tavataan neljä tiimiä heidän olohuoneessaan ratkaisemassa kiperiä tehtäviä ja kysymyksiä, jotka vaativat osaamista ja tietämystä eri aihealueista. Tiimit koostuvat kämppiksistä, kaveriporukoista, työkavereista, perheistä ja pariskunnista, ja heitä kaikkia yhdistää rakkaus tietokilpailuja kohtaan.

Kisa alkaa, kun kotiovelle ilmestyy visatehtäviä sisältävä laatikko. Kirjava joukko erilaisia ihmisiä saattaa yllättää: IT-isästä kuoriutuu teinipopin asiantuntija, iäkäs muori yllättää tekniikan taidoillaan ja goottinuori tietää kaiken nypläyksestä. Himavisan jokaiselle tiimille on luvassa myös palkinto, joka määräytyy heidän keräämiensä oikeiden vastauksien perusteella.

Himavisa alkaa FOXilla syksyllä 2017

CSI: Miami ja Num3rot FOXilla

CSIM-1494933285

Viikosta 22 alkaen FOXilla nähdään amerikkalaiset klassikkosarjat CSI: Miami ja Num3rot ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Maailman suosituimmaksi sarjaksi tituleerattu CSI: Miami nähdään FOXilla maanantai 29. toukokuuta alkaen. Sarjassa seurataan miamilaista rikospaikkatutkijatiimiä, joka yhdistää tutkimuksessaan huipputeknologiaa ja vanhan koulukunnan poliisitoimintaa. Tiimin esimies Horatio Caine (David Caruso) johtaa omaleimaisella tyylillään ryhmäänsä, johon kuuluvat ballistiseen tutkimukseen erikoistuva Calleigh Duquesne (Emily Procter), etsivä Tim Speedle (Rory Cochrane), huumausaineiden ja sormenjälkitutkimuksen asiantuntija Eric Delko (Adam Rodriguez), sekä patologi Alexx Woods (Khandi Alexander).

Samalla viikolla alkaa torstaina 1. kesäkuuta toinen suosittu rikossarja Num3rot, jossa tosielämään perustuvia rikoksia ratkotaan matemaattisin ja tilastollisin keinoin. Sarjan päähenkilöt ovat Los Angelesissa työskentelevä FBI-agentti Don Epps (Rob Morrow) ja hänen matematiikan tohtoriveljensä Charles (David Krumholtz). Tämä epätavallinen parivaljakko mallintaa rikollisten käyttäytymistä ja analysoi tapausten anatomiaa numeroiden avulla. Sarjan käsikirjoittamisessa on käytetty matemaatikkojen apua uskottavan tarinan luomiseksi.

CSI: Miami 29.5. alkaen ma-ke klo 21.00 (CSI: Miami)
Num3rot 1.6. alkaen maanantaisin ja torstaisin klo 22.00 Num3rot (Numb3rs)

Top Gearin 23. kauden uudet jaksot FOXilla

Top Gear: Series 23

Legendaarinen autoiluohjelma Top Gear palaa ruutuun uusin jaksoin ja juontajin lauantaina 22.4. FOXilla. Ohjelma johdattelee autoilun kiehtovaan maailmaan tv-persoona Chris Evansin ja Frendit-sarjasta tutun Matt LeBlancin opastuksella.

Top Gear esittelee 23. tuotantokaudellaan ohjelman uudet juontajat Chris Evansin ja Matt LeBlancin sekä joukon entistä hullumpia tapoja testata ja tuhota kulkuvälineitä. Myös ohjelman studio on päivitetty astetta päheämmäksi ja Top Gear Test Track -kisaradalla kilpaillaan Vauxhall Astra Tech Linen sijaan Mini Rallyscrossilla. Evansin ja LeBalncin rinnalla nähdään neljä uutta juontajaa, jotka esiintyvät testi-inserteissä: saksalainen kilpa-ajaja Sabine Schmitz sekä autoalan toimittajat Chris Harris, Eddie Jordan ja Rory Reid. Aiemmista kausista tuttu The Stig on yhä remmissä mukana.

Formaatille uskollisesti uusi juontajakaksikko testaa erilaisia luksusautoja eksoottisissa kohteissa ja aiheuttaa hämmennystä ympäri maailmaa. Miehet muun muassa suuntaavat Etelä-Afrikkaan kilpailemaan kuka ehtii ensimmäisenä maan korkeimmalla paikalla sijaitsevaan baariin muusikko ja valtavat cocktailit mukanaan, ajavat Lontoosta Venetsiaan ranskalaisen kokin laittaessa auton kyydissä gourmet-ruokaa sekä jahtaavat toisiaan Nevadassa Yhdysvaltojen ilmavoimien lentäjä-ässät ja ohjukset kyydissään. Kaudella nähdään myös tähtivieraita, kuten Patrcik Dempsey, Jennifer Saunders, Sharleen Spitari ja Jenson Button.

Sunnuntaina 23.4. nähdään Top Gear -sarjan yhteydessä kuvattu puolituntinen Extra Gear erikoisohjelma, jossa päästään kurkistamaan Top Gearin kulissien taakse. Extra Gear tarjoaa Top Gearin superfaneille ennennäkemätöntä materiaalia, jota ei itse ohjelmassa nähdä. Extra Gear sisältää myös mielenkiintoisia haastatteluja ja erikoispätkiä, joita juontavat Rory Reid ja Chris Harris.

Top Gearin (Top Gear) 23. kausi alkaa FOXIlla 22.4. ja nähdään lauantaisin klo 20.00
Top Gear: Extra Gear (Top Gear: Extra Gear) alkaa FOXilla 23.4. ja nähdään sunnuntaisin klo 18.30

Outcast-sarjan toinen kausi FOXilla

Outcast Season 2

FOXilla esitetty Outcast palaa ruutuun uusi jaksoin ma 10. huhtikuuta. Robert Kirkmanin sarjakuvaan perustuva draamasarja kertoo pahojen henkien otteessa kamppailevasta kylästä ja sen asukkaista.

Outcast-sarjassa seurataan West Virginiassa sijaitsevan pienen Rome-kylän synkkiä tapahtumia, jonka keskiössä nähdään pahojen henkien riivaama Kyle Barnes (Patrick Fugit). Lapsuuden kokemuksista traumatisoituneella Kylella on harvinainen kyky käsitellä yliluonnollisia ilmiöitä ja yhdessä pappi Andersonin (Philip Glenister) he yrittävät pelastaa ihmisiä pahuuden kynsistä.

Toisella tuotantokaudella henkien ote Kylesta vain tiukentuu ja demonit terrorisoivat miestä armotta. Kylen ei kuitenkaan lannistu raastavista yhteenotoista, vaan hän suojelee entistä päättäväisemmin lähimmäisiään ja pimeiden voimien vallassa rypevää kotikyläänsä. Miehen rinnalla taistelevat uskollisesti pappi Anderson ja poliisipäällikkö Giles (Reg E. Cathey), mutta ote Megan-siskoon (Wrenn Schmidt) alkaa lipsua ja pahuutta vastaan rakennettu hutera suojakilpi alkaa murentua Kylen käsissä.

Outcastin uudet jaksot 10.4. alkaen maanantaisin klo 23.00 FOXilla

Kahdeksan julkkiksen seikkailuohjelma FOXilla

Tehtava Lapissa

Ensi syksynä kahdeksan näyttävää julkkista ottaa mittaa toisistaan FOXin vauhdikkaassa seikkailuohjelmassa Tehtävä Lapissa. Miten kilpailunhaluisten ja timmien starojen käy, kun heidät lähetetään Lappiin kisaamaan erilaisia taitoja edellyttävissä tehtävissä?

FOXin syksyssä nähdään jännittävä ohjelmauutuus Tehtävä Lapissa, jossa kahdeksan julkisuuden henkilöä kilpailee erilaisissa tehtävissä Levin kauniissa maisemissa. Ohjelman isäntänä toimii Unelmien poikamies -sarjasta tuttu Juha Rouvinen ja kilpailijoina nähdään Janni Hussi, Lotta Hintsa, Jutta Gustafsberg, Heidi Suomi, Marko Vuoriheimo eli Signmark, Toni Nieminen, Markus Pöyhönen ja Hannes Hyvönen.

Jokaisessa jaksossa julkkikset kamppailevat viihdyttävien ja näppäryyttä vaativien tehtävien parissa. Näissä kisoissa valttia ei ole pelkästään kestävyys tai vahvuus, vaan kilpailijat pärjäävät myös neuvokkuudella ja ripauksella hulluutta. Suorituksista jaetaan pisteitä, jotka lopuksi lasketaan yhteen ja eniten pisteitä saanut voittaa koko kisan sekä rahapalkinnon.

Tehtävä Lapissa -sarjassa ei itketä eikä hikeennytä, vaan julkkikset ottavat ilon irti haastavista tehtävistä ja mittelöivät kukin omalla tyylillään. Ohjelman tehtävä on tarjota vauhtia ja viihdyttäviä tilanteita syksyn pimeneviin iltoihin.

Tehtävä Lapissa -ohjelman tuottaa Century Films Oy.

Tehtävä Lapissa FOXilla syksyllä 2017

FOXin uusi sarja esittelee Lapin pelastusyksiköiden arkea

lpel_valmiit_04

FOX-kanavan uudessa Pelastajat Lappi -sarjassa tutustutaan pelastusviranomaisten ja vapaaehtoisten pelastusyksiköiden toimintaan Lapin alueella. Sarjauutuus alkaa keskiviikkona 22. maaliskuuta ja jatkaa FOX-kanavan ikisuosikiksi nousseen Lapin poliisit -sarjan jalanjäljissä.

Pelastajat Lappi -sarjassa seurataan viranomaisten ja vapaaehtoisten pelastajien työtä Lapissa. Vuosittain alueen pelastushenkilökunta saa lähes 4 000 hälytystehtävää, jotka suoritetaan erilaisissa ympäristöissä, kuten tuntureilla, merellä, kaupungeissa ja erämaissa. Nämä tehtävät työllistävät noin 750 pelastuslaitoksen työntekijää, joiden lisäksi alueen pelastustoimenpiteisiin osallistuu vapaaehtoisen sopimuspalokuntien henkilöstöä. Rajaseutukunnissa lisäapua voidaan saada myös naapurivaltion alueelta.

Ankarat sääolosuhteet ja pitkät välimatkat asettavat haasteita pelastustoimelle ja vaativat henkilökunnalta alueen ja asukkaiden hyvää tuntemusta. Yksiköt liikkuvat myös haja-asutusalueilla, jotka sijaitsevat matkaviestinverkon kuuluvuuden ulkopuolella. Eniten Lapin alueen pelastusyksiköitä työllistävät moottorikelkkaonnettomuudet ja poro- ja riistakolarit. Näihin toimenpiteisiin osallistuvat poliisin lisäksi pelastushelikopterit sekä pelastuslaitoksen sairaankuljetus- ja maayksiköt. Myös öljyntorjunta ja tulipalot työllistävät paikallisia yksiköitä, ja pitkä raja-alue Venäjän ja Ruotsin kanssa vaativat toimenpiteitä rajavalvonnassa.

Pelastajat Lappi esittelee viranomaisten ja vapaaehtoisten arkea erilaisissa tehtävissä ja sarjassa päästään näkemään yksiköiden toimintaa muun muassa rajavalvonnassa, liikenneonnettomuuksissa, tulipaloissa, salametsästyksessä ja kadonneiden henkilöiden etsinnässä.

Pelastajat Lappi ke 22.3. alkaen klo 20.00. Sarjan uudet jaksot nähdään keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00.

FOXTV: V#tun puhelinmyyjät -Miksun uusi tv-sarja

miksusbar

FOXilla puhaltaa mojitonraikkaat tuulet maanantai 20. maaliskuuta alkaen, kun Miksu Kulechov tarjoilee katsojille oman cocktailinsa huumoria, kommelluksia ja puhdasta alkoholia uutuussarjassa Miksun baari.

V#tun puhelinmyyjistä tuttu Miksu on taas vauhdissa luottopakkiensa Henkan ja Jeren kanssa. Heidän päivänsä puhelinmyyjinä ovat toistaiseksi luetut, sillä Miksulla on jälleen uusi nerokas bisnesidea. Hän vuokraa Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevan baarin kuukaudeksi käyttöönsä. Mutta elokuu Fuengirolassa on haasteita täynnä, sillä suomalaisten lomakausi on jo taputeltu. Miksun tulee siis keksiä luovia tapoja houkutella asiakkaita baariin.

Oman haasteensa miesten baarityöskentelyyn tuo yhtälö, jossa sekoittuvat Miksu, Jere, Henkka ja rajaton määrä alkoholia tiskin takana. Työn ja huvin yhdistäminen ei välttämättä onnistu ihan niin hyvin kuin kolmikko olettaa. Synnynnäisenä bisnesmiehenä Miksu ei kuitenkaan luovuta ja kauden aikana baarissa nähdään erilaisia tempauksia ja sisäänheittotekniikoita. Myös julkkikset vierailevat Miksun juottolassa ja baarijakkaralla nähdään muun muassa Amanda Harkimo ystävineen, Bile-Dani, Henry Saari, räppärit Hesa-Äijä ja Janne Orden, huippukokki Serko Rantanen sekä tietenkin baarin omistaja Pizza Pekkarinen.

Miksun baari ma 20.3. klo 21.00 alkaen FOXilla