Eränkävijät-sarjan tekijöiltä kansainvälinen suurtuotanto – Suomen kolmas tuotantokausi alkaa Yle TV1:ssä 14.10.

53c9a1f2b54565e4bb1c6b9589587784

Ensimmäisenä pohjoissuomalaisena TV-sarjana Kultaisen Venlan voittaneen Eränkävijät-sarjan tuotantotiimi tekee jälleen historiaa. Sama tiimi, jonka ansiosta Eränkävijöistä tuli menestys, kuvaa parhaillaan sen kansainvälistä versiota nimeltä Love of the Wild – From the Alps to the Arctic.

Sarjaa kuvataan nimensä mukaisesti aina Alpeilta arktiselle alueelle saakka, viidessä eri Euroopan maassa samanaikaisesti. Sarjan valmistelut on aloitettu jo syksyllä 2017, ja kuvaukset alkoivat elokuussa 2018. Kansainvälisessä levityksessä sarja on vuonna 2020.

Äijä-koirasta kansainvälinen tähti

Sarja esittelee Euroopan luonnon ääripäitä, luonnonmukaista elämäntapaa sekä eri kulttuureissa eläviä ihmisiä näyttävämmin ja laajemmin kuin mikään sarja aiemmin.

“Kuvaamme maailmankin mittakaavassa upeissa ja ainutlaatuisissa lokaatioissa. Kyseessä on uusi ohjelmaformaatti ja sarja toteutetaan viimeisimpien kansainvälisten laatustandardien mukaisesti 4K-teräväpiirtotekniikalla”, kertoo sarjan vastaava tuottaja Teemu Hostikka.

Vaativista kuvauspaikoista johtuen sarjaan on kiinnitetty Eränkävijöiden kokekeen kuvaustiimin lisäksi Keski-Euroopasta tulevia kuvaajia, jotka pystyvät toimimaan vaarallisissa vuoristo-olosuhteissa. Sarjan kotimaisina tähtinä nähdään Eränkävijöistä tutut kilpisjärveläiset Äijä-koira (kuvassa), Emilia Laitinen sekä Aki Huhtanen, joiden elämää upeissa Lapin maisemissa sarja seuraa.

“Suomalainen draama on ottanut kansainvälisesti isoja askeleita viime vuosina. Myös luontoon liittyvät sisällöt ovat meillä vahvuus ja Eränkävijöillä on erinomainen mahdollisuus toimia tämän kehityksen kärjessä”, sanoo Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Taustalla tunnettuja TV-alan tekijöitä ja sijoittajia

Love of the Wildin Suomen oikeudet omistaa Yle, ja sarjan ensimmäinen tuotantokausi nähdään Suomessa keväällä 2020. Sarjan rahoituksessa on merkittävästi mukana mediasisältöjen pääomasijoittaja IPR.VC, joka lähti mukaan sarjaan nähtyään sen kansainvälisen potentiaalin.

“Eränkävijät on vetoava ja omintakeinen tv-sarja, josta katsojalle välittyy tekijöiden tosirakkaus luontoon. Uskomme, että sarjan kansainvälinen versio, Love of the Wild puhuttelee katsojia eri puolilta maailmaa ja tuo menestystä tuotantoyhtiölle ja rahastomme sijoittajille”, sanoo IPR.VC:n partneri ja yksi perustajista Tanu-Matti Tuominen.

Love of the Wild – From the Alps to the Arctic on kansainvälisille markkinoille vahvasti tähtäävän NTRNZ media Oy:n suurin hanke kautta aikain. Sarjan kansainvälisen myynnin konsulttina toimii TV-alan Grand Old Man, Jorma Sairanen, joka havaitsi Eränkävijöiden potentiaalin jo varhaisessa vaiheessa.

“Tein IPR:n pyynnöstä syksyllä 2017 suomalaisen tv-tuotannon kartoituksen silmälläpitäen kansainvälistä myyntipotentiaalia. Love of the Wild osoittautui mielestäni selväksi ykköseksi niistä valmisteilla olevista tuotannoista, jotka eivät olleet draamasarjoja tai elokuvia. Sarjalla on erittäin hyvät mahdollisuudet isoon maailmanlaajuiseen levitykseen televisionomaisilla alustoilla”, kertoo Jorma Sairanen.

Venla-palkitun Eränkävijät-sarjan kaksi ensimmäistä suomenkielistä tuotantokautta on myyty jo yli 30 maahan.

 

Eränkävijöiden kolmas kausi alkaa sunnuntaina 14.10.2018 Yle TV1:ssä klo 18.15