Elossa 24h -ohjelma toteutetaan kolmannen kerran halki Suomen 3.10.

bc70649561a48f351a539418846a7420

Kultaisella Venlalla palkittu Elossa 24h -ohjelma toteutetaan kolmannen kerran tänä syksynä. Se kuvataan lähes kokonaan keskiviikkona 3.10.2018 eri puolella Suomea, ja nähdään Ylen kanavilla tammikuussa 2019.

Nelisenkymmentä kameraryhmää kuvaa Elossa 24h -sarjaa noin kymmenessä suomalaisessa kaupungissa. Mukana ovat kaikki Suomen yliopistosairaalat HUS, TAYS, TYKS, KYS ja OYS, lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava FinnHEMS-yksikkö Pirkkalassa sekä erilaiset hoitoyksiköt mm. Mikkelissä, Vaasassa, Seinäjoella, Kemijoella ja Hämeenlinnassa. Kaikkiaan ohjelmaa on toteuttamassa 3.10. noin sata tv-alan ammattilaista.

Elossa 24h -sarjassa kuvaajat seuraavat sairaanhoidon ammattilaisia niin akuuttipäivystyksessä, kotisairaanhoidossa kuin terveysasemilla. Tärkeimmän tarinan kertovat kuitenkin potilaat itse. Ohjelmassa avautuu dokumentaarinen hetki toisen ihmisen elämäntilanteeseen sellaisena kuin se on juuri tuona vuorokautena.

Tulevalla tuotantokaudella nähdään kahdeksan jaksoa ja kymmeniä tarinoita siitä, miten meitä kaikkia pidetään elossa vuoden jokaisena vuorokautena. Tuttuina henkilöinä aikaisemmilta tuotantokausilta nähdään muun muassa Pirkkalan lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Piritta Setälä ja vauvojen plastiikkakirurgisia leikkauksia tekevä kirurgi Junnu Leikola.

Elossa 24h -sarjan ensimmäinen, vuonna 2017 esitetty tuotantokausi palkittiin parhaan seurantarealityn Kultaisella Venlalla. Sekä sarjan ensimmäinen että toinen tuotantokausi olivat katsojaluvuissa mitattuna kyseisten vuosien alkuvuoden suosituimpia tv-ohjelmia. Sarjan kaikki aiemmat tuotantokaudet ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Sarjan tekee ainutlaatuiseksi sen tuotanto- ja esitystapa: sarja kuvataan yhden vuorokauden aikana 3.10. ja se esitetään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa yhden viikon aikana 6.1.2019 alkaen. Ohjelman Ylelle tuottaa ITV Studios Finland.