Radio Helsinki laajenee Tampereelle, Ouluun ja Jyväskylään

rh-studio.-kuva-raine-laaksonen.

RH studio. Kuva: Raine Laaksonen

Radio Helsingille on myönnetty laajempi toimilupa, jonka myötä se tuo enemmän sisältöä entistä suuremman kuulijajoukon elämään. Uudet kymmenvuotiset toimiluvat astuvat voimaan vuoden 2020 alussa.

Kaupunkikulttuurin soihdunkantaja Radio Helsinki haastaa Suomen suurimmat radiokanavat älyllä, uteliaisuudella ja monimuotoisuudella. Vuoden 2020 alusta alkaen Radio Helsinki yhdistää kaupunkikulttuurin ja musiikin ystävät ympäri Suomen – FM-taajuuden kuuluvuusalue laajenee Tampereelle, Ouluun ja Jyväskylään ja tavoittaa noin 2 miljoona ihmistä.

Radio Helsingin missio on edistää kotimaista musiikkikulttuuria – se on paikka myös sellaiselle suomalaiselle musiikille, joka jää syystä tai toisesta marginaaliin. Toimitetut musiikin erikoisohjelmat takaavat sisällön laadun ja moniulotteisuuden, ja ne ovat kaupallisilla radioilla harvinainen ilmiö.

“Ihmiset kuitenkin haluavat kuulla uutta ja yllättyä”, sanoo Radio Helsingin toimitusjohtaja Tanja Douglass.

Radio Helsingissä soitetaan yli kymmenkertaisesti enemmän biisejä suurimpiin radiokanaviin verrattuna. Kanavalla musiikin valitsijat eivät ole portinvartijoita vaan esittelijöitä.

“Se on kuulijalle kiinnostavaa, kun joku joka itse soittaa jazzia tai on perehtynyt vaikkapa konemusaan, soittaa mielestään kiinnostavaa musiikkia. Siksi meillä on paljon erikoisohjelmia, ja nämä monta hyvää makua yhdessä tekevät sisällön, joka on se Radio Helsingin saundi”, Radio Helsingin musiikkipäällikkö Henri Pulkkinen kuvailee.

”Meillä on tämänhetkisten tietojeni mukaan vain yksi elämä – en ymmärrä miksi pitäisi koko ajan kuunnella samoja biisejä”, lisää Radio Helsingin sisältöjohtaja Maria Veitola.

Olennainen osa Radio Helsingin moni-ilmeistä sisältöä ovat myös laadukkaat ja kunnianhimoiset puheohjelmat. Musiikin lisäksi politiikka, kirjallisuus, bisnes, ruoka ja urheilu ovat esimerkkejä puheohjelmiston aihealueista.

Henri Pulkkinen on alun perin kuunnellut Radio Helsinkiä muualla kuin Helsingissä.

“Olen aina ajatellut, että tämä radio nyt vaan sattuu sijaitsemaan Helsingissä. Ei se ole suunnattu vain helsinkiläisille tai halua olla kuplassa. Sehän on itsestään selvää, että Suomessa tulee kiinnostavaa musaa muualtakin kuin Helsingistä, ja että hyvät sisällöt kiinnostavat muuallakin”, Pulkkinen toteaa.

Radio Helsingin taajuus, musiikki, podcastit, streamit, videosisältö, sosiaalinen media – ja G Livelabin keikat – ovat alusta kaikenlaiselle hyvälle musiikille ja keskustelulle.

“Mikään inhimillinen ei ole meille vierasta”, toteaa Radio Helsingin aamut -ohjelman juontaja Arto Koskelo.

Kuuluvuusalueen laajeneminen vuoden 2020 alussa mahdollistaa entistä monipuolisemman yhteistyön kaupunkien ja paikallisten toimijoiden kanssa. Samalla yhä suurempi kuulijajoukko pääsee ystävien seuraan.

“Mutta ei hätää, kenenkään ei tarvitse odottaa siihen saakka! Radio Helsinkiä voi tälläkin hetkellä kuunnella kotisivujen kautta, ja sitä kuunnellaankin eri puolella Suomea ja myös ulkomailla”, kertoo kanavan kaupallinen johtaja Nora Uotila.

 

Viestintävirasto ja valtioneuvosto tiedottivat radion ohjelmistolupapäätöksestä 15. marraskuuta 2018. Haettavana olivat kaikki taajuuskokonaisuudet, ja hakijoita oli yhteensä 42.

Radio Helsingin omistaa Livelaboratorio Oy, jonka alaisuudessa toimii myös G Livelab -musiikkiklubi. Livelaboratorio Oy:n omistaja on Muusikkojen liitto.