Yle Radio Suomi parantaa läsnäoloaan suomalaisten arjessa – lauantai-iltaisin vedetään tanssikengät jalkaan

d494ffca781b47b6b4227d10ef98b2dc_1392734018246
Vuodenvaihde tuo muutoksia Yle Radio Suomen ohjelmistoon 7.1.2019 alkavalla viikolla. Lauantai-illoissa aloittaa uusi musiikkiohjelma, jota juontaa pitkään musiikkiohjelmia Ylessä toimittanut Toni Laaksonen.

“Kehitämme ohjelmistoa vastaamaan entistä paremmin kanavan lupausta – eli läsnäoloa suomalaisten arjessa ja juhlassa – sekä kuulijoiden toiveita monipuolisista musiikkiohjelmista. Ensi vuonna Radio Suomen lauantai-illoissa on tarjolla musiikkiputki, jossa kuullaan suosikkiohjelmien lisäksi kokonaan uutta ohjelmaa. Uudessa ohjelmassa soi kaikenlainen tanssimusiikki finnhitseistä ja tanssiklassikoista nykypäivän musiikkiin”, kertoo Yle Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm.

Uusi ohjelma alkaa 12.1.2019. Ohjelman nimi kerrotaan myöhemmin.

Enemmän irti ilmiöistä – Tohtori Raimo muuttaa muotoaan

Osana uudistusta Yle Draaman tuottama Tohtori Raimo – valtakunnan terapeutti keskittyy juhlapyhien pitkiin erikoislähetyksiin ja samalla viikoittaiset yhdeksän minuutin jaksot päättyvät. Joulukuussa Radio Suomessa kuullaan Tohtori Raimon 24-osainen joulukalenteri.

“Tohtori Raimo on merkkituote, yhdistelmä herkullista radiohuumoria ja nerokasta poliittista satiiria. Se on viihdyttänyt, puhuttanut ja ärsyttänyt, kuten satiirin kuuluu. Ohjelmaa on tehty ja tehdään edelleen antaumuksella ja kunnianhimoisesti”, sanoo Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

Tohtori Raimoa on tehty vuodesta 2013. Sen tekijätiimiin kuuluvat käsikirjoittajat Miira Karhula ja Risto Karhula sekä näyttelijät Martti Suosalo (Tohtori Raimo), Jukka PuotilaErja Manto ja Nora Rinne.
Toinen pitkään Yle Radio Suomen ohjelmistossa ollut sarja Anonyymit kotikiusatut päättyy. Sarja huipentuu loppiaisena kahden tunnin erikoisjaksoon. Kaikki AKK-tarinat ovat tilattavissa podcasteina ja jäävät kuunneltaviksi Yle Areenaan.
“AKK on ollut jo kuudentoista vuoden ajan omintakeinen esimerkki siitä, kuinka alueellinen ohjelma kasvaa pitkäaikaiseksi osaksi kanavan valtakunnallista tarjontaa. Jari Vesa ja Tommi Reponen ovat tehneet AKK:ta hyvällä sykkeellä”, Jonna Ferm kiittelee.
Jatkossa Yle Draama tuottaa kanavalle lisää viime kesän musiikkidraaman kaltaisia, odotettuja ja kiinnostavia, ilmiöihin paneutuvia sisältöjä. Kesällä 2018 suuren suosion saanut Itkisitkö onnesta? Tarina Gösta Sundqvististasaavutti Yle Areenassa 1,3 miljoonaa starttia.
Tarkemmat tiedot ohjelmien lähetysajoista löydät täältä.