Remontilla rahoiksi alkaa AVAlla ma 9.6. klo 20

e89986_c546ee3272901c3c89d6c596be6d88e0

Uudessa remontti- ja sisustussarja Remontilla rahoiksi 150-vuotias rivitalovanhus saa neljän pariskunnan voimin täysin lattiasta kattoon remontoituja ja sisustettuja asuntoja ihanissa Melbournen maisemissa. Aikaa asuntojen muodonmuutoksen toteuttamiseen on vaivaiset 10 viikkoa! Remontilla rahoiksi alkaa AVAlla ja MTV Katsomossa maanantaina 9.6. kello 20.00.

Remontilla rahoiksi (The Block) on australialainen remonttiohjelmasuosikki, joka nähdään kesällä 2014 AVAlla. Sarjaa on tehty Australiassa jo peräti kahdeksan tuotantokauden verran, ja meillä Suomessa nähdään niistä nyt järjestyksessään viides, joka esitettiin kotimaassaan vuonna 2012.

Sarja käynnistyy maanantaina 9. kesäkuuta ja sitä seurataan AVAlla aina arkisin kello 20.00. Perjantaisin jaksoja nähdään kaksi kappaletta. Voittaja selviää kaksituntisessa finaalijaksossa sunnuntaina 24.8.

Remontilla rahoiksi -sarjassa on aluksi kahdeksan kahden hengen joukkuetta. Parit kisaavat haasteessa, jossa he sisutavat yhden huoneen 24 tunnissa ja 5000 Australian dollarin (reilun 3500 euron) budjetilla. Tuomariston päätöksellä neljä parivaljakkoa voittaa oikeuden päästä käsiksi itse asiaan: 150 vuotta vanhaan taloon, joka on remontoitava ja sisustettava lattiasta kattoon. Huoneet arvostellaan toteutuksesta ja designista, ja kunkin huoneen voittanut pari saa lisää rahaa remonttibudjettiinsa.

Rapistunut talovanhus sijaitsee yhdessä Melbournen parhaista esikaupunkialueista. Pareilla on edessään 10 viikon rutistus, jossa yhden viikon aikana remontoidaan ja sisustetaan yksi tai kaksi huonetta. Yhteensä 52 huonetta laitetaan täysin uuteen uskoon. Kyyneleiltä, hieltä eikä pölyltä voi välttyä, kun aikataulut ja kisan paineet painavat päälle. Lopuksi asunnot huutokaupataan. Asunnoille annetaan tietty varaushinta, jonka yli menevä summa menee kilpailijoille. Suurimmat voitot tehnyt pari saa lisäksi 100 000 Australian dollaria.

Remontilla rahoiksi -sarjan juontaa puuseppä ja tv-kasvo Scott Cam. Tuomaristossa hääräävät sisustuslehti Bellen päätoimittaja Neale Whitaker, kiinteistöguru John McGrath sekä sisustussuunnittelija Shaynna Blaze. Sarja käsittää kaikkiaan 67 jaksoa.

Sadan tonnin taloja rakennetaan 9.5. alkaen

AVAn kesän toinen rakentamiseen keskittynyt uutuussarja on perjantaina toukokuun 9. päivänä alkava, BBC:n tuottama Sadan tonnin talot. Kuusiosaista sarjaa seurataan perjantaisin kello 20.00 kesäkuun 5. päivään asti.

e90015_337b6948b8fe04e176cdb70efcf7071d

Kieran ja Piers auttavat brittejä, jotka unelmoivat omasta talosta.

Sadan tonnin talot -sarjassa seurataan tavallisia brittejä, joilla ei ole varaa ostaa unelmiensa taloa. Itse rakentamalla sellainen on kuitenkin mahdollista saada, mutta se saisi maksaa vain 100 000 puntaa. Rakentajilta vaaditaan kekseliäisyyttä, sillä heillä on kaikki säästönsä pelissä.

Rakentajia auttavat sisustukseen keskittyvän Victoria and Albert -museon kuraattori, arkkitehtuuriin perehtynyt toimittaja-kriitikko Kieran Long sekä arkkitehti Piers Taylor. Kaksikko antaa vinkkejä muun muassa budjetissa pysymiseen liittyvissä asioissa sekä arkkitehtonisissa kysymyksissä. Sadan tonnin talot näyttää, että sisukkuudella, kekseliäisyydellä ja rajatulla budjetillakin pääsee pitkälle!

-Remontilla rahoiksi AVAlla ja MTV Katsomossa 9.6. alkaen arkisin klo 20.

-Sadan tonnin talot AVAlla ja MTV Katsomossa 9.5. alkaen perjantaisin klo 20.