Suosittu sketsisarja Siskonpeti saa jatkoa: Siskonpeti lupaa entistä ällömpää ja roisimpaa menoa

Siskonpeti lupaa entistä ällömpää ja roisimpaa menoa  Yle Uutiset  yle

 

Siskonpeti-sarjassa esiintyvät Niina Lahtinen, Sanna Stellan, Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Siskonpedin ensimmäisen tuotantokauden suosikkihahmot jatkavat myös toisella kaudella. Sarjaa tekemässä ollut koomikko Pirjo Heikkilä kertoo, että esimerkiksi hahmot nimeltä Siru ja Maija saatetaan nähdä tulevissa jaksoissa.

– Siinä on alistava ystävä, joka haluaa toisen näyttävän koko ajan rumalta ja tyhmältä. Ehkä kakkoskaudella tulee Maijan kosto? Heikkilä tuumii.

Hänen mukaansa tekijäporukan tarve itseironiaan ei ole hiipunut, vaikka ohjelmasta on tehty ja eetterissäkin näytetty jaksoja yhden kauden verran.

– Meillä on niin itseironinen porukka, että on hirveä tarve morkata itseämme ja löytää itsestämme yhä ällöttävämpiä piirteitä, mistä tehdä vitsiä. Yritämme nauraa sille, että olemme kauheita ihmisiä, hän sanoo.

Siskonpedin pääosissa on nähty Heikkilän lisäksi Niina Lahtinen, Sanna Stellan ja Krisse Salminen. Ohjelmaa tekemässä on toki ollut muitakin – myös miehiä.

Kokemuksensa perusteella Pirjo Heikkilä sivuuttaa olankohautuksella väitteet siitä, että naisvaltaisilla työpaikoilla olisi enemmän eripuraa kuin muualla.

– En usko, että se liittyy sukupuoleen. Meidän porukka oli fifty–fifty, miehiä ja naisia, vaikka ruudussa näkyi lähinnä naisia. Aina, jos itsellä on hyvä idea, mistä ei suostu luopumaan, se on neuvottelun paikka. Särmät ovat hioituneet aika hyvin ja siedämme jo palautetta toisiltamme.

“Aina voi tehdä paremmin”

Viime syksynä ennen kuin Siskonpedistä oli nähty jaksoakaan televisiossa, Pirjo Heikkilä ei osannut aavistaa, millaisen suosion sarja saa. Hänen mukaansa on “sairaan kivaa”, miten hyvää palautetta ohjelmasta on tullut.

– Juuri joku sanoi, ettei hänen kaverinsa pysty edes katsomaan sarjaa, koska se sattuu niin paljon. Se oli kiva kommentti. Mutta on niitäkin, jotka eivät ole tykänneet. Yleisin ja käytetyin kommentti on, että verorahoilla tehdään tällaista paskaa.

Heikkilä ei mielellään kehu tekemisiään, joten hän sanookin, että aina on parannettavaa.

– Vaikka olisinkin joistain jutuista ylpeä, aina on fiilis, että olisi voinut tehdä paremmin. Meillä on kuitenkin ollut älyttömän hyvä yhteishenki ja porukka. Se näkyy ohjelmasta.

Siskonpedin tekijäporukalle kakkoskausi on unelmien täyttymys. Sitä he ovat Heikkilän mukaan toivoneet koko ajan.

– Nyt rupeamme kirjoittamaan ja kuvaukset hoidetaan varmaan vasta ensi vuonna. En tiedä, milloin ohjelma tulee ulos. Ehkä ensi vuonna.