Love Island Suomi -ohjelmaa katsoi ensimmäisellä esitysviikolla 1,2 miljoonaa suomalaista – Kiinnostus kasvanut myös vanhemmissa kohderyhmissä

Love Island Suomi -  2

Viime viikon maanantaina alkaneesta rakkausreality Love Island Suomesta on saatu käyntiin vasta toinen tuotantokausi, mutta katselumäärän kasvu on jatkunut ilmiömäisenä. Ensimmäisen viikon jaksoja on katsonut 1,2 miljoonaa suomalaista joko tv-kanavilta tai suoratoistopalveluista. Ilmaisessa mtv-palvelussa ohjelma oli viime viikon katsotuin ja Subin katseluosuus oli korkein yli kahteen vuoteen. Ohjelma on kasvattanut suosiotaan nuorten kohderyhmien lisäksi myös vanhemmissa kohderyhmissä. 

Ensimmäisen tuotantokauden malliin Suomen kakkoskausi on tavoittanut* eniten nuorten 15-24-vuotiaiden naisten kohderyhmää, joista 40 % on jo katsonut ohjelmaa joko tv:stä tai online-palveluista. Ohjelma on kasvattanut suosiotaan nuorten kohderyhmien lisäksi myös vanhemmissa kohderyhmissä. Vahvassa kasvussa on muun muassa 25-44-vuotiaiden naisten kohderyhmä, joista vähintään joka kolmas (35 %) on katsonut ohjelmaa.

Love Island Suomi -sisältöä kulutetaan monikanavaisesti niin lineaaritelevisiossa, online-palveluissa, ohjelman ilmaisessa applikaatiossa kuin sosiaalisen median eri kanavissa käydyissä keskusteluissa. Merkittävä osa ohjelman koukuttavuutta on sen osallistavuus, sillä katsojat pääsevät vaikuttamaan sisältöön ja tapahtumiin lähes reaaliajassa ilmaisen applikaation avulla. Applikaatiosta löytyy paljon ohjelmaan liittyvää lisäsisältöä ja äänestyksiä, joiden lopputulokset vaikuttavat merkittävästi Love Island Suomi -villan tapahtumiin. Uusittu applikaatio on kerännyt jo lähes 80 000 latausta, ja sen kautta katsojat myös äänestävät finaalissa voittajaparin.

Rakkautta etsivien sinkkujen saaga on noussut suosikkiaiheeksi myös sosiaalisessa mediassa. Love Island Suomen tuore Instagram-tili @subloveislandsuomi on singahtanut räjähdysmäiseen kasvuun seuraajamäärän noustessa lähes 12 000:een. Instagram-tili on tavoittanut jo yli 2 miljoonaa silmäparia tähän mennessä. Sisältöjä jaetaan sosiaalisessa mediassa #loveislandsuomi aihetunnisteella.

Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus ja TotalTV-raportointi, online-katselu Adobe, Instagram

*tavoittavuus, vähintään 3 min yhtäjaksoista katselua

Love Island Suomi

Love Island Suomi on kuuma jättireality, jossa joukko upeita sinkkuja tavoittelee rakkautta Espanjan kuuman auringon alla. Leikkisä ja positiivinen ohjelma sijoittuu espanjalaiseen luksusvillaan, jossa osallistujat viettävät pisimmillään kahdeksan viikkoa. Sinkut valitsevat aika ajoin itselleen mieluisimman parin ja kuvioita sekoittavat villaan saapuvat uudet sinkut. Katsojat ovat huomattavassa roolissa, sillä ilmaisen applikaation kautta annetut äänet vaikuttavat mm. ketkä ohjelmassa jatkavat. Kuutena päivänä viikossa esitettävän Love Island Suomen kruunaa finaali, jossa katsojat pääsevät valitsemaan voittajaparin. Myös toisella kaudella ohjelman juontaa Miss Suomeksi vuonna 2016 kruunattu Shirly Karvinen ja voice overina sanailee stand up -koomikko Riku Sottinen.

Maailman suosituin rakkausreality on noussut megailmiöksi myös Iso-Britanniassa, Australiassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Tanskassa, BENELUX-maissa, Unkarissa, Puolassa, Ruotsissa ja Norjassa kasvattaen suosiotaan kausi kaudelta.

Love Island Suomi Subilla ja mtv-palvelussa maanantaista lauantaihin klo 21.
C More -suoratoistopalvelussa ohjelma on katsottavissa jo tuntia aikaisemmin, klo 20, lukuunottamatta finaalijaksoa.

Love Island Suomen MTV:lle tuottaa ITV Studios Finland.

 LISÄTIEDOT:

#loveislandsuomi

Instagram: @subloveislandsuomi

Facebook-ryhmä

www.mtv.fi/loveislandsuomi