Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa vie kulissien taakse katsomaan, miten tulevaisuuden musiikkitähdet syttyvät

5d9cbeca7704ee8d56c2a0438c21a2a9 (1)

Maaliskuussa alkavaa vuorovaikutteista sarjaa juontavat Miska Haakana ja Katri Norrlin. Tulevaisuuden musiikintekijöiden haku on alkanut osoitteessa ylex.fi/nosteessa.

YleX ja mediatalo Splay One lanseeraavat täysin uudenlaisen, YleX Nosteessa -nimisen dokumentaarisen musiikkirealitysarjan, jossa seurataan uuden kotimaisen musiikkitähden syntyä.

Hakuaika sarjaan alkaa tänään, 1.10.2019, ja kestää vuoden loppuun asti. Itse ohjelma esitetään maaliskuussa 2020 YouTubessa ja Yle Areenassa. Viihdeohjelmaa juontavat Youtube-tähti Miska Haakana ja YleX:n tähtikasvo Katri Norrlin.

YleX Nosteessa -sarjassa ei etsitä talent-kisalle tyypillisesti vain artistia, vaan vahvaa musiikintekijää, joka voi olla esimerkiksi tuottaja-artisti tai artisti-songwriter. Kilpailussa haetaan parasta läpimurtobiisiä. Voittaja pääsee esiintymään YleXPopiin ja hänen kappaleensa nostetaan radiosoittoon.

Sarjan konseptista ja tuotannosta vastaava Splay One ja YleX haluavat näyttää yleisölle entistä lähempää, aidommin ja vuorovaikutteisemmin sen, miten mahdollinen uusi tähti oikein syttyy. Ohjelmaan valitaan 8 henkilöä, joille tarjotaan väylä päästä edistämään omaa musiikillista uraansa.

Ainoana rajoituksena kilpailijavalinnalle on, ettei kisaajalla saa olla sopimusta levy-yhtiön kanssa. Ohjelmaa ei myöskään tehdä yhteistyössä minkään yksittäisen levy-yhtiön kanssa, eikä palkintona ole levytyssopimusta, vaan ohjelman tavoitteena on toimia ponnahduslautana artistiudelle Suomen johtavassa musiikkimediassa.
Ketään ei haluta asettaa mihinkään tiettyyn muottiin

Miska Haakana hehkuttaa, että on mahtavaa päästä seuraamaan alusta asti sarjan ja osallistujien kehittymistä ja nähdä miten projekti muovautuu omaan muotoonsa.

“Mä ite toivon tuovani tottakai huumoria pöydälle, mutta myös tukea ja apua kilpailijoille. Kuitenkin itse tiedän melko hyvin, mihin kilpailijat itsensä laittavat, joten toivon olevani juontajan lisäksi myös jossain määrin neuvoja kilpailijoille. Kilpailu voi olla rankkaa ja stressaavaa, joten pieni jutustelu siellä täällä voi keventää fiilistä huimasti”, Haakana pohtii.

Katri Norrlin kertoo, että YleX Nosteessa -ohjelmaan haetaan persoonallisia tyyppejä, joilla on jo se jokin oma juttu, joka herättää katsojien mielenkiinnon.

“Ketään ei haluta asettaa mihinkään tiettyyn muottiin, vaan jokainen kilpailija saa olla juuri sellainen kuin on. Ohjelma on loistava kimmoke osallistujan varsinaiselle tavoitteelle: luoda ura tulevaisuuden musiikintekijänä ja artistina”, Norrlin iloitsee.

”Musiikkitoimittajana on älyttömän hienoa ja palkitsevaa löytää kiinnostavia ja uusia talentteja. Toivon, että kaikki erilaiset, inspiroivat ja omaa juttuaan intohimolla tekevät tuoreet laulajat, räppärit, tuottajat ja artistiksi haluavat hakevat ohjelmaan rohkeasti mukaan”, Norrlin täydentää.
YleX:n missio on auttaa tuoretta musiikkilahjakkuutta ja yleisöä löytämään toisensa

YleX Nosteessa koostuu 10 jaksosta. Jokaisessa jaksossa on monipuolista lahjakkuutta vaativa haastetehtävä, jossa kisaaja voi voittaa esimerkiksi promootiokuvat tai sparrauksen musiikkialan ammattilaisen kanssa. Myös yleisö haastetaan osallistumaan ohjelman tekemiseen.

YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto kertoo, että YleX:n ja Splayn tavoitteet kohtaavat ohjelmassa hienosti.

“YleX:n missio on auttaa tuoretta musiikkilahjakkuutta ja yleisöä löytämään toisensa, kun Splayn tavoitteena on kehittää uusia ohjelmakonsepteja. Tahdomme myös kasvaa musiikkimediana digikanavissa ja olemme superinnoissamme yhteistyöstä, jollaista Suomessa ei ole ennen tehty”, Kautto tiivistää.

”Brändien edustamat arvot eivät koskaan ole olleet yhtä tärkeitä kuin ne ovat nyt. Splay Onen ja YleX:n Nosteessa-sarja tulee olemaan aito ja rehellinen. Tarkoitus on nostaa vahvasti esille kotimaisen musiikin tekijät, antaa heille toimivia reseptejä oman uran rakentamiseen ja näyttää, miten polku musiikkialalla voi rakentua. Ohjelmasta saadut vinkit auttavat paitsi itse kisaajia, myös kaikkia niitä katsojia, jotka haaveilevat tähteydestä musiikkibisneksessä”, Splay Onen operatiivinen johtaja Essi Kivitie kertoo.

Hakuohjeet kisaan löytyvät osoitteesta ylex.fi/nosteessa

Miska Haakanan Youtube-kanava
Katri Norrlinin Youtube-kanava