Kamala luonto -sarjakuvaan pohjautuva kuunnelmasarja ja podcast Yle Radio 1:ssä 12.10. ja Areenassa 11.10.2019 alkaen

48b079c62246d38a44a82eeba1c3fad7

Kamala luonto – Eläimen tarkoitus
Samannimiseen sarjakuvaan pohjautuva kuunnelmasarja ja podcast

Mikä on Ilveksen tarkoitus? Entä Kärpän? Miksi kaikki on? Lauantaina 12.10.2019 alkaa Yle Radio 1:ssä Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen Kamala luonto -sarjakuvaan pohjautuva 10-osainen kuunnelmasarja. Koko sarja julkaistaan podcastina Yle Areenassa perjantaina 11.10.2019. Rooleissa on monia tuttuja näyttelijöitä, mm. Joonas Saartamo ja Hannes Suominen Ilveksenä ja Kärppänä, Tommi Korpela Karhuna ja Paula Vesala Pöllönä.

Ilveksen ja Kärpän metsästysreissu saa filosofisen käänteen, kun vanha jänis ilmoittaa keksineensä elämän tarkoituksen. Tämä oivallus jää kuitenkin kaksikolta kuulematta, joten Ilves ja Kärppä joutuvat itse etsimään tarkoitustaan. Vastausta etsitään metsän asukeilta, mutta tyydyttävän ratkaisun löytyminen alkaa pian tuntua mahdottomalta. Voiko peto löytää merkityksellistä elämää jokapäiväisestä raatelun ja syömisen kierteestä?

Rooleissa: Joonas Saartamo ja Hannes Suominen Ilveksenä ja Kärppänä ja Juho Uusitalo mielipuolisena Kettuna. Läheisriippuvainen Hirvi on Matti Onnismaa, Tommi Korpela koko metsää tyrannisoiva Karhu ja Paula Vesala Pöllö, joka on koko metsän henkinen johtaja. Muissa rooleissa metsän eläiminä Ulla Tapaninen, Ville Myllyrinne, Sirja Sauros, Ilona Pukkila, Tuomas Tulikorpi, Samuli Punkka ja Mikko Kaukolampi.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Mikko Kaukolampi Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen samannimisen sarjakuvan pohjalta.
Äänisuunnittelu: Janne Jankeri
Musiikki: Kaapo Huttunen
Dramaturgit: Antti Lehtinen, Toni Puurtinen
Tuottaja: Timo Vierimaa, Funfar Oy
Tuottaja: Matti Kajander, Yle Draama

Sarjan käsikirjoittaneen ja ohjanneen Mikko Kaukolammen aiempia sarjakuvadramatisointeja ja ohjauksia ovat Mummo-sarjakuvaan pohjautuva näytelmä Lappeenrannan kaupunginteatterissa 2015, Kiroileva siili -kuunnelma vuodelta 2016 ja Pöyrööt-sarjakuvaan perustuva näytelmä Seinäjoen kaupunginteatterissa 2018.

Lähetysajat:
Kamala luonto julkaistaan podcastina Yle Areenassa 11.10.2019. Pidemmät radioversiot kuullaan Yle Radio 1:ssä lauantaisin 12.10 – 14.12.2019 klo 15.00, toinen lähetys tiistaina klo 17.30.