Superhitti Sandstorm soi radiossa yhtäjaksoisesti koko vuorokauden

Darude_-_Sandstorm

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 20 vuotta Daruden Sandstormin julkaisusta. HitMix-radiokanava kunnioittaa tätä suomalaisen musiikin kivijalkaa soittamalla perjantaina 15.11. vuorokauden ajan ainoastaan Sandstorm-biisiä.

Onhan tämä varsin poikkeuksellinen tempaus, mutta vähintäänkin poikkeuksellista on myös Sandstormin menestys. Uskomme, että tämä on juuri oikea tapa kunnioittaa Sandstormin huikeaa voittokulkua”kertoo HitMixin ohjelmapäällikkö Satu Risteli.

Sandstorm on kiistatta Suomen ja yksi koko maailman menestyneimpiä kappaleita. Sitä on striimattu eri palveluissa yhteensä yli 350 miljoonaa kertaa. Biisi on myynyt platinaa Suomessa ja Englannissa ja kultaa Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Ruotsissa. Sandstorm oli vuoden 2000 myydyin vinyyli koko maailmassa ja kappale on viihtynyt tanssilistojen kärjessä kymmenissä maissa.

Sandstorm on myös soinut lähes kaikissa suurissa urheilutapahtumissa ympäri maailmaa. Biisiä on kuultu niin NHL-matseissa kuin olympialaisissakin, joten se on tullut tutuksi myös sille yleisölle, joka ei ole tanssinut kappaleen tahdissa clubeilla.

“Onhan se nyt ihan hullua ja hullun siistiä, että omasta biisistä on tullut ilmiö. Ihanan hulluuden samoilla leveleillä on myös HitMixin soittomaratoni! Nyt vielä kun joku todistettavasti kuuntelee sen koko päivän. Olen analysoinut Sandstormin menestystä varmaan miljoonia kertoja yksikseni sekä kollegoiden ja ystävien kanssa pääsemättä mihinkään tyhjentävään ratkaisuun, mutta yksi asia on selvä: jokin siinä resonoi niin monissa ihmisissä”, Ville Virtanen eli Darude sanoo.

“Sandstorm on aloittanut mun uran ja luonut pohjan kaikelle sille, mitä olen saanut tehdä työkseni. On kaikkien biisin ostaneiden, sen tahdissa tanssineiden, urheilleiden ja sitä millä tahansa tavalla fiilistelleiden ansiota, että olen edelleen tänään tämän sorvin ääressä. Siitä en voi kuin nöyrästi kiittää kaikkia! Tarina jatkuu”, Darude jatkaa.

HitMix onnittelee 20-vuotiasta Daruden Sandtstormia soittamalla vain tätä yhtä kappaletta koko päivän ja yön 15.11. Biisi ehtii soida 24 tunnin aikana noin 350 kertaa. HitMix kuuluu kaikkialla Suomessa suoratoistopalvelu Suplan kautta: supla.fi/hitmix