Marja Sannikan uudessa ohjelmassa ravistellaan poliittista päätöksentekoa

2858a934f821389dfa63bf9013b091bf

Lukuisista ajankohtaisohjelmista ja vaalitenteistä tunnettu toimittaja Marja Sannikka suhtautuu intohimoisesti politiikkaan. Hän seuraa eduskunnan täysistunnot, kuuntelee työmatkat politiikkaradiota ja matkustaa vapaapäivänään bussilla satoja kilometrejä päästäkseen aistimaan puoluekokoustunnelmaa.

Mutta hän ei äänestä itse.

“En ole valinnut miestänikään sillä perusteella, että valitaan huonoista vaihtoehdoista paras, vaan odotin, että vastaan tulee oikeasti hyvä.”

Sannikka on pettynyt puolueisiin ja poliitikkoihin. Häntä hämmästyttää se, kuinka huonosti yhteisiä asioita hoidetaan: päättäjät lupaavat liikoja, päätökset ovat tehottomia ja moni asia on ymmärretty kerta kaikkiaan väärin. Ja usein syy on Sannikan mielestä se, että asioista ei puhuta riittävän suoraan.

Uudessa ohjelmassaan Marja Sannikka ottaa selvää, miksi näin on ja mistä vaikeissa asioissa oikeasti on kyse.

Jokaisessa jaksossa Sannikka syventyy yhteen aiheeseen kerrallaan. Hän jututtaa kahden kesken eri alojen parhaita asiantuntijoita, päättäjiä ja ajattelijoita.

“Vaikka en äänestä, niin rakastan demokratiaa. Haluan, että politiikka ja päätöksenteko olisi ymmärrettävämpää, jotta ihmiset voisivat helpommin osallistua ja kokea, että heitä kuullaan. Haluan myös, että poliitikot ottavat vastuun sanomisistaan ja tekemisistään.”

Kuka hän on?

– Toimittaja Marja Sannikka

– Juontanut Aamu-tv:tä ja A-studiota sekä lukuisia vaaliohjelmia.

– Työskennellyt myös Yle Kioskissa, jossa teki politiikkaan keskittynyttä Marjan Vallassa -ohjelmaa ja mm. suoria Facebook-lähetyksiä eduskunnan narikasta.

– Tehnyt syksystä 2018 ajankohtaisohjelma Sannikka&Ukkolaa yhdessä toimittaja Sanna Ukkolan kanssa.

– Opiskellut mediaa ja viestintää Sussexin yliopistossa Britanniassa ja Helsingin yliopistossa, jonne tekee parhaillaan gradua politiikan toimittajista Twitterissä.

– Harrastaa bridgen pelaamista, kuvanveistoa, futista ja avantouintia.

– Asuu maalla Vihdissä, lapsuudenkotinsa pihapiirin rakentamassaan talossa. Naimisissa, kaksi lasta ja iso suku naapurissa.

Marja Sannikka
Yle TV1 perjantaisin klo 20 alkaen 31.1.2020