Ella Kanninen johdattaa Pohjois-Italiasta Saksaan roomalaisten jäljillä 8.1. alkaen

e254c859b04f0ee079c46e98e25667c6

Ellan matkassa -matkailuohjelman toinen tuotantokausi vie katsojan historialliselle kulttuurimatkalle roomalaisten valloittajien jalanjäljissä Pohjois-Italiasta Saksaan. Matka alkaa Yle Teemalla keskiviikkona 8.1.2020 klo 21.00.

Italiassa runsaasti aikaa viettäneen Ella Kannisen ohjelma yhdistää mielenkiintoisella tavalla matkailun ja historian. Yllättävätkin asiat juontavat juurensa roomalaisiin, ja Rooman valtakunta oli paljon muutakin kuin valtataisteluita ja sotaa. Seitsemän jakson aikana Ella Kanninen tutustuttaa meidät kaikkeen siihen, mitä roomalaisten ajoilta on periytynyt tähän päivään: arkkitehtuuriin, ruokiin, juomiin, juhliin ja paikallisiin tapahtumiin.

– Varsinkin Saksan puolelle siirryttyämme yllätyin huomatessani kuinka paljon asiantuntemusta ja asialleen vihkiytyneitä Rooma-entusiasteja maasta löytyy. Saksassa on todellinen roomalaisajan buumi menossa, Kanninen kertoo.

Ellan matka alkaa Veneton maakunnasta. Reitti kulkee pitkin muinaista Via Claudia Augustaa ja sen pyöräilyreittejä pitkin kohti Veronaa. Franciacortan viinialueella Lombardiassa maistellaan kuohuviiniä ja Trentossa ihmetellään roomalaisten makuelämyksiä: vanhasta ruokalistasta ilmenee, että roomalaiset herkuttelivat muun muassa flamingolla ja pähkinähiirellä. Matka jatkuu Alppien yli Saksaan kohti Tonavaa, ja vesille päästyään Ella kokeilee roomalaisten partioveneen soutamista. Baijerissa tutustutaan muinaisen Rooman yläluokan tyyliin tehtyyn palatsiin ja nauttitaan tietenkin olutkulttuurista. Ellan pitkä matka roomalaisten jalanjäljillä germaaniprovinsseissa päättyy Reinin ja Moselin seuduille.