Winona Ryderin tähdittämä HBO-minisarja THE PLOT AGAINST AMERICA ensi-illassa 17.3. HBO Nordicilla

main-The-Plot-Against-America.135626

Philip Rothin samannimiseen kirjaan perustuva 6-osainen minisarja The Plot Against America saa ensi-iltansa HBO Nordicilla 17.3. alkaen. Sarjan pääosissa nähdään muun muassa Winona Ryder ja John Turturro.

Uutuussarja tarkastelee Amerikan kuvitteellista, vaihtoehtoista historiaa New Jerseyssä asustavan työväenluokkaisen juutalaisperheen näkökulmasta, kun he seuraavat muukalaisvihamielisen lentäjäsankari Charles Lindberghin poliittista nousua maansa presidentiksi ja kansakunnan kääntymistä kohti fasismia.

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva sarja alkaa vuoden 1940 presidentinvaaleista, kun istuvan presidentti Franklin Rooseveltin haastaakin yllättäen poliittisten piirien ulkopuolelta tuleva ehdokas. Charles Lindbergh on saavuttanut suuren kansansuosion tarunhohtoisella yksinlennollaan Atlantin yli 13 vuotta aikaisemmin, ja moni amerikkalainen pitää häntä yhtenä maan suurimmista sankareista.

Vaalit muuttuvat juutalaisväestön kannalta ahdistaviksi, kun selviää, että Lindbergh näkee Amerikan juutalaiset sodanlietsojina ja maanpettureina. Juutalaisvastaisuus ja muukalaisviha alkavat levitä kansalaisten keskuudessa. Muuttunut ilmapiiri ja Lindberghin vaalikampanja mullistavat New Jerseyssä asuvan Levinin perheen elämän.

Sarjaa tähdittävät muun muassa Winona Ryder (HBO:n Show Me a Hero), Zoe Kazan (HBO:n The Deuce), Morgan Spector (HBO:n Boardwalk Empire ja tulossa oleva The Gilded Age), Anthony Boyle (Dome Karukosken ohjaama Tolkien), Azhy RobertsonCaleb Malis ja John Turturro (HBO:n The Night Of).

The Plot Against America -tv-sarjan ovat luoneet David Simon (mm. HBO-sarjat The WireTreme ja The Deuce) ja Ed Burns (HBO-sarjat The Wire ja Generation Kill). Vastaavina tuottajina heidän ohellaan toimivat Nina K. Noble, Joe Roth, Megan Ellison, Sue Naegle, Susan Goldberg ja Jeff Kirschenbaum sekä Philip Roth ja Dennis Stratton.

The Plot Against America (6×60 min) ensi-illassa 17.3. alkaen HBO Nordicilla.