Ikoniset punaiset uikkarit ovat täällä taas! Baywatch nähdään teräväpiirtona Subilla alusta alkaen ma 7.9. klo 18 alkaen

00_cast_beach

Kimmeltävä meri, kuuma hiekka ja punaisiin uima-asuihin sonnustautuneet hengenpelastajat ovat Subin katsojien seurana arjen alkuilloissa, kun klassikkosarja Baywatch alkaa maanantaina 7. syyskuuta kello 18.00. Nyt teräväpiirtona nähtävää sarjaa esitetään Subilla maanantaista torstaihin. 

Legendaarisessa Baywatch-sarjassa (1989-2001) seurataan rantavahtien pomon Mitch Buchannonin (David Hasselhoff) ja hänen lahjakkaan hengenpelastajatiiminsä arkea, jossa he pitävät malibulaisen rannan uimavedet ja rantahiekat turvallisina niin paikallisille kuin turisteillekin.

Popkulttuuri-ikoniksi noussut Baywatch on yksi 1990-luvun merkittävimmistä tv-sarjoista. Sarja alkoi vuonna 1989 ja se remasteroitiin teräväpiirtolähetykseksi vuonna 2018. Remasteroinnin lisäksi myös sarjan soundtrack on uudistettu legendaarisesta tunnusbiisistä lähtien. Sarjassa on mukana on myös uutta musiikkia peräti yli 350 kappaleen verran.

Baywatch nosti suuren yleisön tietoisuuteen valtavan määrän tähtiä, kuten Pamela Anderson, Carmen Electra, Erika Eleniak ja Yasmine Bleeth. Entertainment Weekly kuvaili sarjaa aikanaan planeetan suosituimmaksi sarjaksi kautta historian. Suosittu se kieltämättä olikin: Baywatchia esitettiin suosionsa huipulla yli 200 maassa ja se käännettin lähes 50 kielelle. Suomessa ohjelmaa esitti MTV3-kanava. Guinnessin ennätysten kirjassa Baywatchia on tituleerattu maailman suurimman yleisön keränneeksi tv-sarjaksi. Sillä oli parhaimmillaan TV Guiden arvion mukaan yli miljardi katsojaa.

(Tulevien) tähtien tuiketta ja kohun tuomaa julkisuutta

Baywatchissa vieraili vuosien aikana lukuisia tuttuja kasvoja. Baywatchissa nähtiin muun muassa miljardööri-bisnesmies Richard BransonModerni perhe -sarjassa sittemmin suursuosioon noussut Sofia Vergara, sarjan kuvausten aikaan vasta 11-vuotias Mila Kunis sekä konkarinäyttelijä Danny Trejo.

Monille sarja oli ensimmäinen kunnon näyttelijäntyö, kuten Hollywoodin kärkinimiin kuuluvalle Michelle Williamsille. Aquaman ja Game of Thrones -tähti Jason Momoakin on Baywatch-kasvatti. Hänet bongattiin Baywatch Hawaii -sarjaan surffiliikkeestä.

Suomalaisiakin sarjassa nähtiin: viulisti Linda Lampenius vieraili Baywatchissa taitelijanimellä Linda Brava. Sarjan vakiokasvoihin kuuluva David Chokachi toi myös oman ripauksensa suomalaisuutta sarjaan, sillä hänen äitinsä on suomalainen.

Ensimmäisen viikon jaksot

Ma 7.9. klo 18

Kausi 1, 1/22. Mitch Buchannon (David Hasselhoff) joutuu uusien kokelaiden luotsaamisen lomassa kiistelemään poikansa huoltajuudesta entisen vaimonsa kanssa. Mitch joutuu samalla myös opettelemaan olemaan esimies. Craig Pomeroy auttaa laiturilta pudonnutta tyttöä, joka kiintyy pelastajaansa häiriintyneellä tavalla. Shaunin ensimmäinen työpäivä ei ala parhaalla mahdollisella tavalla.

Ti 8.9. klo 18

Kausi 1, 2/22. Hobie lintsaa kesäkoulusta päästäkseen ajamaan vesiskoottereilla kaveriensa kanssa, joiden hurjastelu johtaa traagiseen onnettomuuteen. Varaton Eddie nukkuu yönsä hengenpelastajan tornissa, ja Craig päättää auttaa häntä asunnon etsinnässä. Etsinnän lopputulos tosin yllättää Craigin.

Ke 9.9. klo 18

Kausi 1, 3/22. Helle ja kadonneet lapset työllistävät hengenpelastajia, ja Mitchin ryhmän on toimittava nopeasti kahden pojan pudottua nousuvedestä täyttyvään viemäriin. Uravalinnan eteen joutunut Craig päättää, jatkaako hän asianajajana vai hengenpelastajana

To 10.9. klo 18

Kausi 1, 4/22. Eddien vanha ystävä tulee Los Angelesiin, mistä Eddie ei kuitenkaan ole mielissään. Trevor tapailee rikasta naista, jonka kanssa on ongelmia. Mitch hermoilee tulevasta kertauskokeesta, johon hänen pitää osallistua.

 

Ohjelman tuottaja ja jakelija on Fremantle. Sarjan luojat ja vastaavat tuottajat ovat Michael BerkGreg Bonann ja Doug Schwartz.

 

 

Baywatch, kaikki tuotantokaudet Subilla ma 7.9. klo 18 alkaen. Sarja esitetään Subilla nyt teräväpiirtona.
C Moressa julkaistaan ensimmäiset kolme tuotantokautta 1.9. ja koko sarja syksyn aikana.
Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa.