Rikoksen anatomian uusi tuotantokausi pureutuu jälleen suomalaisia koskettaneisiin rikostapauksiin Dplayssa

1

Hyvinkään paloittelusurma, Kampin ampumavälikohtaus, Tampereen keskustaa vavisuttanut räjähdys… Dokumentaarisen rikossarjan toinen tuotantokausi kuljettaa katsojat koko Suomea ravisuttaneiden tapahtumien ytimeen.

Jo ensimmäisellä tuotantokaudella runsaasti puhuttaneen Rikoksen anatomia -sarjan kymmenessä uudessa jaksossa perehdytään suomalaisia koskettaneisiin rikoksiin ja hirmutekoihin. Toisellakin kaudella ääneen pääsevät niin viranomaiset kuin uhrien omaiset sekä tapahtuman kokeneet henkilöt.

Sarjassa asiantuntijat avaavat aiheisiin liittyviä teemoja, kuten järjestäytynyttä rikollisuutta, parisuhdeväkivaltaa, naisten tekemiä henkirikoksia, prostituutiota, vakuutuspetoksia sekä nuorten kohtaamaa seksuaaliväkivaltaa. Tutkintaan osallistuneet rikostutkijat kertovat katsojille, mitä tapahtui, kuinka tutkinta eteni ja miten se saatiin lopulta päätökseen.
Tulevan tuotantokauden aikana käsitellään muun muassa 2011 Espanjan aurinkorannikolla tapahtunutta Jenna Lepomäen henkirikosta sekä yhtä Suomen rikoshistorian julminta verityötä, Hyvinkään paloittelusurmaa.

Käsittelyssä on myös 10 vuotta sitten, marraskuussa 2010, Tampereen keskustaa vavisuttanut räjähdys, joka paljastui tuhopoltoksi ja vakuutuspetoksen yritykseksi. Tuoreimmista rikostapahtumista tarkastellaan kesällä 2019 tapahtuneita kahta koko Suomea järkyttänyttä rikosta. Tuolloin Helsingin Laajasalossa paljastui alaikäisiin kohdistunut ”Enon” seksuaalirikosvyyhti ja Helsingin Kampissa tapahtui ampumavälikohtaus, joka herätti kysymyksen uudenlaisesta Suomeen rantautuneesta rikostyypistä.

Tapahtumia ja tarinaa kuljettaa eteenpäin ensimmäisen kauden tavoin näyttelijä Antti Reini.

Ohjelman Discoverylle tuottaa Century Films Oy.

Rikoksen anatomia, kausi 2
To 29.10. alkaen Dplay+
Ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa, muuten yksi per viikko