Uunituore dokumentti DIANA julkaistaan mtv-palvelussa torstaina 1.7.

Diana At Highgrove

Prinsessa Diana olisi täyttänyt 60 vuotta torstaina 1.7.2021. Dianan muistoksi mtv-palvelussa julkaistaan samana päivänä kansainvälisen ensi-iltansa saava uutuusdokumentti DIANA. Dokumentti tulee samaan aikaan katsottavaksi myös C Moressa ja esitetään AVAlla Dianan kuoleman vuosipäivänä tiistaina 31.8.2021.

DIANA (A Definitive Portrait of the Princess) on ITV:n juhladokumentti, joka on tuotettu edesmenneen prinsessa Dianan muistoksi. Hän olisi viettänyt tänä vuonna 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Dokumentti julkaistaan kansainvälisesti Dianan syntymäpäivänä torstaina 1.7. ja samana päivänä myös tuoreeltaan mtv-palvelussa. Dokumentti on katsottavissa 1.7. alkaen myös C Moressa, ja se esitetään AVAlla Dianan kuoleman vuosipäivänä tiistaina 31.8.

Dokumentti maalaa kuvan siitä, miten teini-ikäinen päiväkodin apulainen löytää oman äänensä Walesin prinsessana. Arkistomateriaalit ja preesensissä kerrottava tarina auttavat katsojia uppoutumaan Dianan elämään parhaalla mahdollisella tavalla.

“Diana olisi täyttänyt tänä vuonna 60 vuotta, ja dokumenttimme tarkoitus on kunnioittaa tätä tarkalla selonteolla hänen elämästään sekä kameroiden edessä että kulisseissa. Paneutumalla tarkkaan hänen ihmissuhteisiinsa niin ystävien, kollegoiden kuin henkilökunnan kanssa tavoitteenamme on tarjota yksityiskohtainen kuvaus naisesta, joka tunnettiin myös sydänten kuningattarena”, ITV:n Jo Clinton-Davis taustoittaa.

Dokumentissa nähdään sekä harvinaisia arkistomateriaaleja Dianan elämän ikonisimmista hetkistä että ennennäkemättömiä lähipiirin haastatteluita. Taustamateriaalina on käytetty runsaasti videoita, valokuvia ja kirjeitä.

Dokumentin on ohjannut Bafta-voittaja Jemma Chisnall. Hän uppoutuu syvälle kulissien taakse tuodakseen esiin sen, kuinka monitahoinen nainen Diana todellisuudessa median luoman kuvan takana onkaan – kansainvälinen supertähti, iltapäivälehtien pakkomielle, myrskyisän avioliiton vaimo, omistautunut äiti, humanitaarisen avun ikoni ja luultavasti maailman jahdatuin henkilö.

DIANA
to 1.7. alkaen
mtv-palvelu ja C More

ti 31.8. klo 22
AVA