Tänä vuonna Ylen Joulukalenterissa seikkaillaan Korvatunturin Pulmapisteellä

Joulukalenteri: Korvatunturin Pulmapiste nähdään Ylen kanavilla 1.12. alkaen

Selkee homma, homma selkee! Vuoden 2021 Joulukalenterissa koheltaa kaksi puutarhatonttua – sisarukset Myrsky ja Vimma. Heidän unelmansa on tulla joulutontuiksi! Toteutuuko unelma? Se selviää 24 jakson aikana 1.–24.12.

Vauhdikkaat puutarhatontut Myrsky (Minea Lång) ja Vimma (Verneri Lilja) pääsevät askeleen lähemmäs unelmaansa, kun itse Joulupukki kutsuu heidät työharjoitteluun Korvatunturin Pulmapisteelle.

Sisarukset ovat valmiina joulutontun hommiin, mutta pian huomataan, että heidän tietonsa joulusta ovat varsin puutteellisia. Niin juhlapäivät kuin joulukuusetkaan eivät pysy ennallaan puutarhatonttujen ryhtyessä tuumasta toimeen.

Miten kaksikon pomo, Pulmu Pulmatonttu (Miia Selin), suhtautuu työharjoittelijoihinsa? Entä mitä mieltä Korvatunturin uusista tuulista on virkaintoinen assistenttitonttu Arvi (Arttu Soilumo)? Ja mikä on Tonttutube ja miten se liittyy paikkaansa etsivään Pete-tonttuun (Eeva Rajakangas)?

Joulukalenterissa tarkastellaan joulun perinteitä tuoreesta näkökulmasta. Innostuminen ja lannistuminen kulkevat käsi kädessä, eikä kommelluksilta vältytä, kun Myrsky ja Vimma ratkovat korvatunturilaisten pulmia. Kuinka paljon mokailua puutarhatonttujen työharjoittelu kestää? Päätyvätkö he takaisin puutarhaan?

Joulukalenteri: Korvatunturin Pulmapiste pysähtyy askarruttavien kysymysten äärelle: Uskallanko pyytää apua? Kuulunko joukkoon? Olenko arvokas omana itsenäni?

Joulukalenterin on ohjannut Rami Saarijärvi, ja sen ovat käsikirjoittaneet Maaria Nuoranne ja Elli Saharinen. Keskeisissä rooleissa nähdään jo mainittujen tonttujen lisäksi Samuli Muje (Helmeri Herkkutonttu), Emmi Kaislakari (Loimu Lahjatonttu), Pentti Helin (Joulupukki) ja Kaisa Sarkkinen (Joulumuori).

Ohjelmaan on saatavilla kuvailutulkkaus.

Joulukalenteri: Korvatunturin Pulmapiste Yle Areenassa uusi jakso joka aamu klo 6.00 alkaen 1.–24.12. ja Yle TV2:ssa aamuin ja illoin