Yle näyttää Kultaranta-keskustelut suorina Yle TV1:llä ja Areenassa – luvassa myös erikoislähetyksiä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimiä Kultaranta-keskusteluja seurataan Ylen tv- ja radiokanavilla, Yle Areenassa sekä Yle.fi-verkkosivuilla 12.–14. kesäkuuta 2022. 

Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman teemana on tänä vuonna “Vastuunsa kantava, vakaa ja vahva Pohjola”.

Keskustelut alkavat sunnuntaina 12.6. presidentti Niinistön lehdistötilaisuudella. Päivä jatkuu presidentin ja päävieraan puheenvuoroilla sekä keskustelulla Suomen jäsenyydestä puolustusliitto Natossa. Yle seuraa keskustelua erikoislähetyksessä Yle TV1:llä, Yle Areenassa ja Yle.fi-verkkosivuilla.

Keskustelut jatkuvat maanantaina 13.6. kahdella julkisella keskustelulla. Aamun keskustelussa teemana on pohjoismainen malli ja yhteistyö. Kultaranta-keskustelut päättää keskustelu Suomen muuttuvasta turvallisuuspolitiikasta. Yle välittää keskustelut erikoislähetyksessä Yle TV1:llä, Areenassa ja Yle.fi-sivuilla. Erikoislähetykset juontaa Sanna Savikko.

Kultarantaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Mukana on myös kansainvälisiä vieraita, joten avauskeskustelu sekä ensimmäinen paneelikeskustelu käydään englanniksi. Paneelien keskustelijat julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Tiistaina 14.6. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa Yle Radio Suomen suorassa radiolähetyksessä kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin klo 11.02 – 12.00. Tasavallan presidentin kyselytunnin juontaa Seija Vaaherkumpu.