Elämäni Biisi -illat alkavat 27.8. – mukaan kolme uutta tähtisolistia!

Elämäni Biisin neljännellä kaudella on luvassa muutoksia artistikattaukseen. Tällä kaudella vieraiden valitsemia kappaleita tulkitsee seitsemän laulajaa.

Mukana jatkavat Diandra, Irina, Kasmir ja Arja Saijonmaa. Tauolle jäävät Pepe Willberg ja Jarkko Ahola. Kyse on niin kovista tekijöistä, että korvaamaan on valittu peräti kolme uutta artistia: JP Leppäluoto, Jore Marjaranta ja Tero Vesterinen.

Tero Vesterinen luotsaa ahkerasti keikkailevaa, peräti kymmenenhenkistä Vesterinen Yhtyeineen -bändiä. Biisinikkari kertoo, että hän ei ole vielä näyttänyt levyillään aivan kaikkea osaamistaan. Elämäni Biisin uudella kaudella Tero lupaa esitellä katsojille uusia puolia itsestään.

”Se jää sitten nähtäväksi, kuinka hyvin niissä onnistun”, nauraa Tero, samalla kun lupaa laittaa kaikkensa peliin.

Kuriositeettina katsojille kerrottakoon, että Elämäni Biisin taustalaulaja Jepa Lambert kuuluu Vesterisen bändin kokoonpanoon. Pitkään yhdessä esiintynyt kaksikko pääsee siis näyttämään taitojaan nyt myös suoriin tv-lähetyksiin.

JP Leppäluoto tunnetaan parhaiten heavylaulajana, mutta samettiääniseltä tulkitsijalta kuullaan myös muunlaista musiikkia tulevalla kaudella.

”Kun minua pyydettiin mukaan ohjelmaan, ihmettelin, että tapahtuuko tämä oikeasti. Olen kieltäytynyt monesta ohjelmasta, joka ei ole mielestäni liittynyt tarpeeksi musiikkiin, mutta Elämäni Biisiä fanitin jo valmiiksi. Minua ei todellakaan tarvinnut houkutella”, sanoo Leppäluoto.

Komeaääninen Jore Marjaranta tuli 1990-luvulla tutuksi Leningrad Cowboysien riveistä. Sen jälkeen soolouraa tehneen artistin ääni on soinut mm. usean suosikkielokuvan tunnusbiisissä. Hiljattain tamperelaistunut artisti kertoo, että myös hän lähti heti mukaan, kun pyydettiin.

”Se, että pääsee esiintymään näin taitavan bändin kanssa, on haaste, josta vain hullu kieltäytyisi. Tässä ohjelmassa on ylitettävä itsensä, ja otan sen haasteen vastaan innolla.”

10 suoraa lähetystä, 2 erikoisjaksoa

Bändiä luotsaa tuttuun tapaan Kalle Torniainen, ja illan emäntänä toimii Katja Ståhl. Hänen vieraakseen saapuu kiinnostavia vieraita elämän eri alueilta. Tällä kaudella elämänsä biisin paljastavat mm. Hector, Katri Helena, Millariikka Rytkönen, Jani Toivola, Juha Itkonen ja Kike Elomaa.

Ensimmäisen jakson vieraaksi saapuvat politiikan tutkija Mika Aaltola, jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola, näyttelijät Essi Hellen ja Kiti Kokkonen sekä keihäslegenda Antti Ruuskanen.

Tampereen Mediapoliksesta suorana lähetyksenä esitettävä ohjelma nähdään kymmenenä peräkkäisenä lauantai-iltana. Lähetykset ovat yleisötapahtumia, joihin on mahdollista ostaa lippuja. Kotikatsomosta voi osallistua suorien lähetysten aikana Yle.fi-sovelluksella Elämäni Biisi -kotipeliin.

Suorien lähetysten jälkeen on luvassa vielä kaksi nauhoitettua erikoisjaksoa. Niistä ensimmäisessä rauhoitutaan viettämään pyhäinpäivää ja jälkimmäinen polkaisee bileet pystyyn uuden vuoden aaton kunniaksi.

Elämäni Biisi on pokannut kahtena peräkkäisenä vuonna Kultaisen Venlan vuoden parhaana musiikkiviihdeohjelmana. Viime jouluna se tavoitti miljoonayleisön pääministerijaksollaan. Ohjelmaformaatti on myyty myös ulkomaille. Liettuassa on juuri saatu päätökseen toisen kauden kuvaukset. Monen maan kanssa neuvotellaan suosikkiohjelman tekemisestä heidän kielellään.

Elämäni Biisin Ylelle tuottaa Yellow Film & TV.

Elämäni Biisi 4. kausi 27.8.2022 alkaen Yle TV1:ssä lauantaisin klo 21.05