Kuusijuhla viihdyttää katsojia jouluaattona ja vuotta vaihdetaan tähtiartistien seurassa Ylen kanavilla

Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen juontavat Kuusijuhlan.

Joulu ja vuodenvaihde ovat täynnä toinen toistaan säkenöivämpiä ohjelmia. Kuusijuhla on jouluaaton lämminhenkinen, viihdyttävä ja osallistava hyvän mielen ohjelma, jonka puikoissa ovat Puoli seitsemän -ohjelmasta tutut juontajat Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen.

Ohjelman aikana vieraillaan eri paikkakunnilla, haetaan kuusi ja kuullaan perinteisen joulupöydän antimien historiasta, nähdään upeita joulukoteja, tavataan hyvää tekeviä ihmisiä sekä tietysti joulupukki. Päivä on täynnä myös karvaisia kavereita, kun tapaamme muun muassa pentuliven shibat, seniorikoiria sekä instajulkkis Antero-sian.

Aaton aikana esiintyvät mm. Nelli Matula,Tuomari Nurmio, Tuure Kilpeläinen, Ilta, Elise-Juliette ja  Yona. Kuusijuhlan bändiä johtaa Leri Leskinen mukanaan Lauri Porra, Risto Niinikoski, Mikko Mäkinen ja Timo Kämäräinen. Ohjelmaan voi kuka tahansa myös lähettää jouluterveisiä ja -kuvia. Iiro Rantala ja Ville Ranta improavat musiikki-kuvateoksia katsojien joulumuistoista.

Jos joululahja ovat vielä hankkimatta, auttaa Kuusijuhlan Lahjakone valitsemaan!

Kuusijuhla 24.12. Yle TV1 ja Yle Areena klo 12.10 alkaen

Vuosi vaihtuu Helsingin kansalaistorilla
31.12.Yle TV2 ja Yle Areena klo 22.50–00.30

Vuosi vaihtuu kolmen vuoden jälkeen Helsingin ydinkeskustassa Kansalaistorilla yhdessä kymmenien tuhansien muiden kanssa. Juhlakonsertti lämmitellään alkuun Paha Vaanii -DJ-duon tahtiin klo 22.30 alkaen. Konsertin esiintyjäkavalkadin aloittaa Emma-palkittu F ja kovassa nosteessa oleva Hassan Maikal, joita seuraa pormestari Juhana Vartiaisen uudenvuodentervehdys.

Tänä vuonna juhlakonsertin pääesiintyjät ovat harvinaisen yhteiskeikan tekevät Isac Elliot ja Cledos. Illan aikana lavalle nousevat mm. BEHM, william ja DAVI. Illan kruunaa Helsingin keskustan taivaan värittävä ilotulitus. Kaupungin yhteisen ilotulituksen jälkeen juhlat jatkuvat Kansalaistorilla Paha Vaanii -DJ-duon soittaman kotimaisen musiikin tahdittamana klo 00.30 asti.

Emma Karasjoen ja Gogi Mavromichaliksen juontama juhlakonsertti, ilotulitukset ja yleisön tunnelmia välitetään suorana Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 22.50–00.30. Osallistua voi myös chatin kautta, jonka hostaa Henkka Remes.

Joulun tähtitarinoita
24.12. Yle Fem klo 18.35 ja Yle Areena

Yle Lapset tarjoaa joulun kunniaksi kavalkadin animaatiofilmejä, jotka pohjautuvat sekä pohjoismaisten rakastetuimpien lastenkirjailijoiden teoksiin että kansantaruihin. Noin tunnin mittainen potpuri Joulun tähtitarinoita iloittelee eri animaatiotekniikoilla ja -tyyleillä. Elokuvalliset animaatiofilmit on tuotettu pohjoismaisilla studiolla.

Suomesta seitsemän filmin kokonaisuudessa on kaksi tuotantoa. Nämä ovat Muumien jouluspesiaali Joulu saapuu Muumilaaksoon ja Mauri Kunnaksen joulutarina Kaikkein paras lahja. Tarinat on koottu yhteen skandinaaviseen mytologiaan pohjautuvalla kehystarinalla, jossa lumen lapset esittelevät teokset. Muut Joulun tähtitarinoissa nähtävät ohjelmat: Ennätys, Joulukenkä, Pikku-Makko, Kaikkein paras lahja, Sikopaimen ja Kettu ja tonttu.

Elämäni Biisin uuden vuoden erikoisjakso
31.12. Yle TV1 ja Yle Areena klo 21.00

Elämäni Biisi täyttyy glitteristä, kun ohjelman erikoisjaksossa otetaan uusi vuosi vastaan biletunnelmissa! Vieraiksi saapuvat laulajalegenda Eini, näyttelijä Joonas Nordman, kapellimestari Eeva Kontu, muusikko Paul Elias sekä imitaattori Jarkko Tamminen. Ihastuttava Katja Ståhl juontaa ja Elämäni Biisin orkesteri säestää Kalle Torniaisen johdolla. Ohjelma katsottavissa Yle Areenassa toistaiseksi.

Yle Perjantain joulusarja: Ikuinen joulu
1/3 24.12. Yle TV1 klo 20.18
2/3 Yle TV1 klo 17.45
3/3  6.1. TV1 klo 16.40

Neljä toisilleen tuntematonta ihmistä kokoontuu pöydän ääreen miettimään joulun, uudenvuoden ja loppiaisen merkitystä. Ruuan lisäksi tarjolla on hulvattomia esiintymisiä. Yle Perjantain Ikuinen joulu -sarjaan ilmoittautui lähes sata innokasta tulijaa, joiden joukosta löytyi mukaan neljä värikästä persoonaa. Maisa Huusko, 31, ei voi sietää joulua ja uskonnollinen Pertti Maja, 61, vaalii perinteitä hartaasti. Hasan Khademi, 25, ei muslimina varsinaisesti vietä joulua, kun taas joulua rakastava Henna Hännikäinen, 33, pukee tonttulakin päähänsä jo lokakuussa. Yle Areenassa kaikki jaksot 21.12. klo 00.01

Muista myös nämä jouluiset sisällöt:
Joulun perhe-elokuvien paketti Yle Areenassa (15.12.), paketissa on mukana useita kotimaisia suosikkeja, kuten Heinähattu ja Vilttitossu, Ella ja Kaverit sekä Ailo – pienen poron suuri seikkailu. Joulupöytä on katettu Strömsössä, kun jouluviikon alkupuolella nähdään suora Joulun kalaherkut Strömsössä -kokkausohjelma (19.12), Joulupukin Kuuma linja ottaa vastaan lasten puheluita aattoaamuna (24.12.). Uusi SVT:n hullunkurinen jouludraamakomedia Vihdoinkin! viihdyttää joulupäivästä alkaen (25.12.), ja Ylen taltioimista joulukonserteista pääsee nauttimaan laajalla skaalalla joulunpyhinä.