Jouluradion 20. juhlakautta siivittänyt entistäkin suurempi suosio

Jouluradion tekijät. Kuvaaja: Saku Soukka

Jouluradion 20. juhlakausi on lähtenyt entistä suuremman suosion siivittämänä liikkeelle. Jouluradion nettisivuilla on kauden alkaessa ja sen jatkuessa jälleen ollut enemmän kävijöitä kuin viime vuonna.

Joulurdion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen kertoo, että viime vuosina on tehty paljon uutta joulumusiikkia, konserttikiertueiden ja joulukonserttien puuttuessa. Tänä vuonna monet artistit ovat suunnanneet taas konsertoimaan, mikä näkyy hieman rauhallisempana levytuotantona.

“Jouluradio peräänkuulutti joitain vuosia sitten naisartistien esiinmarssia ja tasa-arvoa musiikkialalle. Iloksemme voimme sanoa, että tämän joulun kiinnostavimmat joulu-uutuudet tulevat naisartisteilta, jotka ovat rohkeasti ja laadukkaasti versioineet tunnettuja joululauluja”, Neuvonen sanoo.

Tänäkin vuonna Jouluradio on halunnut tukea ja tuoda esiin kotimaista musiikkia. Kanavaperheen uutuus “Uusi joulu” tarjoilee kuulijoille uutta tai uudelleen sovitettua joulumusiikkia. Pääkanavallakin uutta ja erilaista musiikkia kuullaan, mutta tuttujen ja rakastettujen joululaulujen mausteena.

“Jouluradio haluaa sekä palvella kuulijoita että toimia joulumusiikin äänenkannattajana. Siksi tänä vuonna panostamme kuulijoiden toiveiden toteuttamiseen ja toisaalta uusien artistien ja joululaulujen esittelemiseen. Tästä esimerkkinä Jouluradio 20-vuotiskonsertti, jossa nuoret artistit esittivät sekä uusia että vanhoja joululauluja.”

Tämän vuoden joulumusiikkitrendeinä Aura Neuvonen näkee akustisen musiikin, orkesterit, jousikvartetot, kamariorkesterit ja muut kokoonpanot kevyen musiikin artistien säestäjinä.

“Pidän tästä, ei mitenkään uudesta, tyylistä. Mielestäni orkesterisoittimet soveltuvat hyvin myös kevyemmän joulumusiikin säästämiseen”, Aura Neuvonen kertoo.

Joululaulupäivänä 15.12. on taas lupa laulaa

Torstaina joulukuun 15. päivänä vietetään jälleen Jouluradion kuusi vuotta sitten käynnistämää kansallista Joululaulupäivää. Joululaulupäivänä lauletaan nyt seitsemättä kertaa.

Joululaulupäivän slogan #lupalaulaa kertoo, että jokainen suomalainen saa laulaa täysin palkein. Joululaulupäivä kannustaa jokaista laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee. Joululaulupäivän idea on itse järjestää joululaulutapahtuma tai vain lurauttaa itse laulu ja napata muutkin mukaan laulamaan.

Säestystä lauluunsa kaipaaville Jouluradiossa soi koko päivän ajan helposti yhteislaulettava, tutuista joululauluista koostuva soittolista. Jouluradion päämajassa Redin Sillalla kuullaan kaksi striimattua joulukonserttia kello 15 esiintyy Antti Autio ja kello 17 Tuija Rantalainen.

Jouluradio20 kolmeosainen podcast-sarja kertoo Jouluradion tarinan, sen miten siitä tuli vahva mediabrändi ja selvittelee joulumusiikin lumoa. Podcastia voit kuunnella täältä.

Jaa Joululaulupäivän tunnelmia somessa käyttämällä hashtageja #lupalaulaa ja #joululaulupäivä.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soivaa pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa lähes koko Suomessa. Kymmenen eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen.

Lisätietoja: www.jouluradio.fi