MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä tulevat viikonlopun uudet juontajat

Kuvassa: Antero Mertaranta, Ira Hammermann, Joanna Kuvaja ja Aki Linnanahde aloittavat uudistuneen Huomenta Suomi -ohjelman viikonlopun juontajina Kuvat: Onni Ojala / MTV Oy

MTV Oy on panostanut viime vuodet MTV Uutisten sekä uutis- ja ajankohtaisohjelmiensa kehitykseen. Nyt MTV:n aamuohjelma uudistuu: vahvasti mieliin painunut Huomenta Suomi palaa. Uuden vuoden alkaessa ajankohtaisohjelmasta voi nauttia arkisin ja viikonloppuisin. Viikonlopuissa nähdään uudet juontajat. 

MTV Oy haluaa olla merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja – herättää ja ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua. Tässä tehtävässä MTV Uutisilla on keskeinen rooli: MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmat tavoittavat viikossa parhaimmillaan 3,5 miljoonaa suomalaista, ja MTVuutiset.fi 2 miljoonaa suomalaista*. MTV panostaakin MTV Uutisten sekä uutis- ja ajankohtaisohjelmasisältöjensä kehitykseen tavoitteenaan tarjota parasta mahdollista uutispalvelua MTV Katsomossa, tv:ssä, MTVuutiset.fi:ssä ja MTV Uutiset -sovelluksessa.

MTV Uutisaamu uudistuu – Huomenta Suomi palaa

Huomenta Suomi oli alkaessaan 80-luvun lopulla yksi ensimmäisistä Pohjoismaisista aamu-tv-ohjelmista. Nyt MTV tuo suomalaisten aamuissa vahvasti läsnä olleen ohjelman takaisin:

“Olemme kuluneen vuoden aikana tutkineet MTV Uutisten brändiä, katsojien toiveita ja uutiskulutusta – jopa yli 66 % kyselytutkimuksemme vastaajista toivoi tutun Huomenta Suomi -uutisohjelmanimen paluuta. Tuomme mielellämme ikonisen ohjelmanimen takaisin samalla kun uudistamme aamuohjelman sisältöä katsojien toiveita kuunnellen“, kertoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Uuden vuoden alkaessa Huomenta Suomi jakaa tietoa ja nostaa ajankohtaiset aiheet keskusteluun sekä arkisin että viikonloppuisin.

“Uutiset, ajankohtaiset aiheet ja sää ovat edelleen aamuohjelman ydintä. Arkisin haluamme tarjota heti aamusta katsojille tietoa, mitä on tapahtunut yön aikana, varmistaa merkittävimpien uutisten esiin nostamisen ja avata alkavaa uutispäivää. Tuomme myös terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät aiheet yhä isommin esiin sekä kulttuuri- ja viihdeaiheet yhä vahvemmin käsittelyyn. Käsittelemme ajankohtaisia teemoja ja trendejä kiinnostavia vieraita haastattelemalla ja osallistamme katsojat uusin tavoin lähetyksiin”, kertoo Huomenta Suomen vastaava tuottaja Jouni Sipilä MTV:ltä.

“Viikonloppuisin käsittelemme eri aiheita hieman kevyemmällä otteella tuoden keskustelunaiheita aamukahvipöytiin ja taustoitamme viikon uutistapahtumia. Nostamme esiin ideoita vapaa-ajan viettoon, annamme vinkkejä esimerkiksi kuntoiluun ja ruoan laittoon, esittelemme viikonlopun ulkoilusäät ja vierailemme tapahtumissa. Viihteen ja kulttuurialan vieraat ovat mukana arkea pidempien haastatteluiden merkeissä”, jatkaa Huomenta Suomen viikonloppujen uutena tuottajana aloittava Kristoffer Ignatius.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla:  
arkisin: ma 9.1. alkaen klo 6.25 
lauantaisin ja sunnuntaisin: la 14.1. alkaen klo 8.55 

Lähteet:  
Finnpanel TV-mittaritutkimus ja TotalTV-mittaus (3+ vuotiaat). 
FIAM (Finnish Internet Audience Measurement).