MTV:n Race Across the World Suomi -ohjelma vie kuusi paria elämänsä seikkailulle – tässä kilpailijat!

Race Across The World Suomi; S1; kilpailjat; ryhmäkuva Jutta ja Juha Larm, Juha ja Jalo Itkonen, Meeri Koutaniemi, Meiju Niskala, Michele Murphy Kaulanen, Jasmin Isomäki, Niko Saarinen, Outi Mykkänen, Ibrahim Manza, Abdirahman Keinaan, ernest lawson

MTV:llä lauantaina 16.3. alkavassa Race Across the World Suomi -ohjelmassa mitataan kuuden kilpailevan parin kekseliäisyyttä ja rohkeutta, sekä heidän keskinäisiä välejään ja suhdetta omaan itseensä. Ketkä onnistuvat löytämään tiensä halki Euroopan aina maaliin asti? Loppuuko joltain matkakassa, huumori tai voimat kesken kaiken? Tämä on seikkailu, jossa itse matka voi olla tärkeämpi kuin määränpää!

MTV:n lauantai-illoissa 16.3. alkava uutuusohjelma Race Across The World Suomi vie kuusi paria elämänsä seikkailulle Afrikan basaareista pohjolan toreille. Kisa alkaa Marokosta, josta Suomeen lentäisi kuudessa tunnissa, mutta parit taittavat tuhansien kilometrien matkan maata ja merta pitkin. Pareilla ei ole luottokortteja tai digilaitteita. Heillä on vain toisensa, kartta ja käteistä.

Maisemat ja maat vaihtuvat ja matkalle mahtuu haasteita, mutta myös uusia tuttavuuksia ja onnen hetkiä. Lentäminen on kielletty ja parit matkaavat Helsinkiin viiden eri kohteen kautta junalla, autolla, bussilla, laivalla – tai millä ikinä keksivätkään. Viimeiseksi kohteeseen saapunut pari on aina vaarassa pudota kilpailusta pois. Kilpailu mittaa niin parien kekseliäisyyttä ja rohkeutta kuin heidän keskinäisiä välejään ja suhdetta omaan itseensä. Koetuksella ovat myös kilpailijoiden kyky kohdata pelottomasti uusia ihmisiä ja heittäytyä heidän apunsa varaan. Ennen kaikkea matka mittaa kunkin parin ja yksilön fyysistä ja henkistä suorituskykyä ja tämä on kilpailun keskeisin haaste sekä palkinto. Ketkä ikinä ovatkaan vahvimpia parina ja keksivät nerokkaimmat ratkaisut matkan taittamiseksi nopeimmin, ylittävät myös maaliviivan ensimmäisinä ja voittavat.

Marrakeshin pääaukiolla voi lähdön hetkellä tuntea jännityksen, kun juontaja Ernest Lawson lähettää parit elämänsä matkalle. Edessä siintää tuhansien kilometrien kilpailureitti, vapaus ja uudet kokemukset.  Ketkä onnistuvat löytämään tiensä halki Euroopan aina maaliin asti? Loppuuko joltain parilta matkakassa, huumori tai voimat kesken kaiken?

Tämä on seikkailu, jossa itse matka voi olla tärkeämpi kuin määränpää!

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi (36) ja taiteilija-kirjailija Meiju Niskala (46)
Maailmanmatkaaja Meeri Koutaniemi on pyytänyt matkakaverikseen taitelijaystävänsä Meiju Niskalan ja yhdessä he ovat päättäneet hypätä tuntemattomaan ilman mitään ennakkoluuloja. Ystävyyttä naisilla ei ole takana vielä montaa vuotta, mutta henkinen yhteys syntyi heti ensikohtaamisessa. Meeri ja Meiju lähtevät matkalle kilpailemaan, mutta ennen kaikkea he lähtevät unohtumattomalle seikkailulle, jossa leikkisyydellä ei ole rajoja. Eniten ystävykset odottavat matkalta uusia kohtaamisia ja läsnäoloa.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi (36) ja taiteilija-kirjailija Meiju Niskala (46)
Maailmanmatkaaja Meeri Koutaniemi on pyytänyt matkakaverikseen taitelijaystävänsä Meiju Niskalan ja yhdessä he ovat päättäneet hypätä tuntemattomaan ilman mitään ennakkoluuloja. Ystävyyttä naisilla ei ole takana vielä montaa vuotta, mutta henkinen yhteys syntyi heti ensikohtaamisessa. Meeri ja Meiju lähtevät matkalle kilpailemaan, mutta ennen kaikkea he lähtevät unohtumattomalle seikkailulle, jossa leikkisyydellä ei ole rajoja. Eniten ystävykset odottavat matkalta uusia kohtaamisia ja läsnäoloa.

Hyvinvointiyrittäjät Jutta (50) ja Juha Larm (45)
Jutta
 ja Juha Larm elävät hektistä arkea, johon kuuluu monimuotoinen yritystoiminta ja somevaikuttaminen. Puhelin piippaa ja soi kaikkialla ja pidemmän aikaa on ollut tunne, että olisi hyvä hypätä oravanpyörästä pois. Pariskunta on aina tavoitettavissa, lomallakin. Lomamatkoilla suunnataan yleensä luksuskohteisiin, mutta nyt on aika ottaa etäisyyttä omaan elämään ja laskeutua junakiskojen ja valtateiden vietäväksi. Vaikka pariskunta opettaa muille mielenrauhaa, onnistuuko se heiltä itseltään matkan eri vaiheissa?

Kirjailija Juha Itkonen (48) ja poika Jalo Itkonen (18)
Kirjailija Juha Itkonen lähtee matkalle 18-vuotiaan poikansa Jalon kanssa. Isä ja poika luovat yhteisiä muistoja Jalon aikuistumisen kynnyksellä ja samalla tulee testattua keskinäistä dynamiikkaa. Oma lapsi on aikuistumassa ja isän on osattava antaa tilaa nuorelle miehelle. Jalo rakastaa karttoja ja julkisen liikenteen aikatauluja ja nähtäväksi jää, onko tästä taidosta hyötyä matkalla, jossa digilaitteita ei saa käyttää. Kilpailuhenkisyys on vahva piirre molemmissa ja välillä onkin syytä vetää happea.

Yrittäjä Michele Murphy-Kaulanen (43) ja tytär Jasmin Isomäki (23)
Michele
 Murphy-Kaulanen on kolmen tyttären äiti ja kiireinen yrittäjä, jolla on aina sata lasissa mitä tahansa hän päättää tehdä. Koko Kaulasen perhe asuu nykyään Lapissa, mutta vanhin tytär Jasmin Isomäki muistaa edelleen ajan, kun vanhempien eron jälkeen oli aina ikävä äitiä. Nyt Jasminillakin on oma kihlattu ja koti Kittilässä. Äiti ja tytär kohtaavat arjessa usein, mutta ympärillä on aina paljon muuta melua ja ihmisiä. Tämä matka on äidin ja tyttären yhteinen seikkailu, jonka aikana molemmat haluavat tutustua toisiinsa tasavertaisina aikuisina naisina ja nähdä voiko toisesta oppia vielä jotain uutta.

Juontaja Niko Saarinen (37) ja äiti Outi Mykkänen (59)
Juontaja Niko Saarinen elää hektistä elämää eikä kerkeä nähdä omaa äitiään niin usein kuin haluaisi. Niko ja hänen äitinsä Outi Mykkänen ovat aina olleet todella läheisiä ja Niko on havahtunut siihen, että äidin kanssa pitäisi viettää enemmän aikaa. Outin muuton jälkeen molemmat ikävöivät toisiaan ja etäisyys heidän välillään on kasvanut. Niko lähtee matkalle Outin kanssa, koska haluaa mahdollistaa heille yhteisen unohtumattoman seikkailun. Välillä usko omiin kartanluku- ja kielitaitoihin on koetuksella, mutta tämän kaksikon huumori pelastaa tiukatkin tilanteet.

Somevaikuttajat Ibrahim Manza (22) ja Abdirahman Keinaan (21), MolyBros
Somevaikuttajapari MolyBros, eli lapsuudenystävät Iba ja Keinaan (Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan) lähtevät itsevarmasti matkaan kohti elämänsä seikkailua. Aluksi elämä ilman puhelinta ja nettiä tuntuu oudolta, mutta matkan ja kilpailun huuma ottaa heistä pian vallan. Nuoret miehet onnistuvat hurmaamaan paikalliset ihmiset karsimallaan ja saavat yllättäviltä tahoilta apuja matkan varrella. Vaikka kyseessä onkin kilpailu, tärkeintä elämässä on kuitenkin muistaa ottaa myös chillisti.

#raceacrosstheworldsuomi

Race Across the World Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 16.3. klo 21.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Race Across the World Suomi -ohjelman MTV:lle tuottaa Moskito Television.