Iskelmäradion juontajat saivat elämänsä kasteen

a2ed9d7b1cbf2e19_800x800ar

Iskelmäradio käynnisti keskiviikkona Tampereen Keskustorilla Jäitä hattuun -hyväntekeväisyyskampanjan. Juontajat Anna-Mari Raaska, Antti Granlund, Satu Kotonen ja Mikko Siltala saivat päähänsä ämpärillisen jäävettä ja haastoivat kampanjaan mukaan artisteja ja radion kuuntelijoita. Haasteen saivat mm. Toni Wirtanen ja Jannika B, Antti Tuisku, Costello Hautamäki, Elias Kaskinen ja Arttu Wiskari.

Tempauksella halutaan herättää keskustelua koulukiusaamisesta ja kerätä rahaa koulukiusaamista ennaltaehkäisevään työhön. Jäitä hattuun -kampanjassa haasteen saanut kannustetaan videoimaan oman “jäitä hattuun” -suorituksensa ja haastamaan mukaan lisää ihmisiä. Haasteeseen vastattuaan henkilö lahjoittaa Mannerheimin lastensuojeluliitolle 10 euroa. Mikäli haasteesta kieltäytyy, summa on 50 euroa.

“Tämä on mahtava juttu. Jäitä hattuun on hyvä laittaa myös kun puhutaan koulukiusaamisesta. Rauhoitetaan tilanne ja lähdetään sitten katsomaan kokonaisuutta,” kertoo tilaisuutta Keskustorilla todistanut Tiia Posa Mannerheimin lastensuojeluliitosta.

Alun perin amerikkalaisessa “Ice Bucket” –kampanjassa tunnetut henkilöt ovat kaataneet jäävesisankoja päähänsä levittääkseen tietoisuutta ALS-taudista ja tempaukseen ovat osallistuneet mm. Lady Gaga , Justin Timberlake , Jessica Alba , Charlie Sheen ja Jon Bon Jovi .

SBS Discovery Radio toi Yhdysvalloissa viraalisti levinneen ”Ice Bucket Challengen” Suomeen Iskelmä- ja The Voice –radioiden juontajien voimin.