Ali ja Husu päättyy ja elokuun lopulla alkaa Mahadura & Özberkan

6

Mahadura & Özberkan Yle Puheella torstaisin 25.8.2016 alkaen klo 13.00.

Vuodesta 2013 Yle Puheen ohjelmistossa ollut Ali ja Husu päättyy kesäkuun alussa, kun Ali Jahangiri ja Abdirahim Husu Hussein haluavat siirtyä eteenpäin seuraaviin tehtäviin. Viimeinen Ali ja Husu kuullaan torstaina 2.6.2016.

Ali ja Husu -ohjelma on tehnyt reilut kolme vuotta pioneerityötä uudenlaisen maahanmuuttokeskustelun avaajana. Ohjelma on alusta alkaen seurannut Suomen maahanmuuttopolitiikan vivahteikkaita vaiheita ja ottanut osaa keskusteluun omalla räväkällä tyylillään – ja samalla myös herättänyt voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Tärkeää ohjelmaa ja sen tekijöitä on ilo kiittää monista hulvattomista nauruista, näkökulmien avaamisesta sekä itsensä likoonlaittamisesta!

Ali Jahangiri jatkaa heti kesäkuussa Yle Puheella omassa Ali Show’ssaan ja elokuun lopulla alkavan uuden ohjelman tuottajana. Maahanmuutosta ja moninaisuudesta puhuminen ei Yle Puheella nimittäin lopu.

Uusi nuorten naisten vetämä ohjelma aloittaa elokuun lopulla. Ohjelman juontavat Susani Mahadura sekä Yagmur Özberkan ja tuottajana toimii Ali Jahangiri. Mahadura & Özberkan kuullaan torstaisin 25.8.2016 alkaen klo 13.00.

Mahadura & Özberkan päivittää Suomen moninaisuutta vuodelle 2016. Ohjelman vetäjät pohtivat mm. mitä erilainen naiseus on ja miten se näkyy tämän päivän Suomessa. Lisäksi peilataan yhteiskuntaa oman identiteetin kautta ja keskustellaan studiovieraiden kanssa ilmiöistä ja ihmisistä, jotka omalta osaltaan vaikuttavat moninaiseen Suomeen sekä hyvässä että pahassa.

Esille nostetaan myös yhteisöihin ja toiseuteen liittyviä kysymyksiä sekä asioita, ja ennen kaikkea tarinoita, suorasukaisesti, pelkäämättä ja nauramalla lempeästi – ihan kaikille.

Suomalaisten nuorten naisten, Susanin ja Yagmurin juuret ovat muualla maailmalla. Susani on perimältään puoliksi srilankalainen ja Yagmur on muuttanut Suomeen Turkista 5-vuotiaana – ja toisaalta: Susani on Mikkelistä ja Yagmur Turusta – ihan näkökulmasta riippuen.

Ja näkökulmasta riippumatta: me kaikki elämme Suomessa, oli tausta, ihonväri tai murre mikä tahansa.