YLE: Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu jatkaa suosittujen hahmojen tarinaa

85f4414075b117edead154d2c0ad6831
Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu jatkaa suosittujen hahmojen tarinaa

Vuonna 2014 esitetty Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus oli yksi Ylen kaikkien aikojen suosituimpia Joulukalentereita. Tänä vuonna nähtävä Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu on suoraa jatkoa sille.

Ennennäkemättömän vauhdikkaassa, tietokone-efektein kohotetussa joulufantasiassa seikkaillaan tutun Korvatunturin ohella myös salaperäisessä jäälinnassa. Joulukalenterissa on ensimmäisen kerran myös tuoretta nettimateriaalia – lyhyitä, komediallisia pätkiä tarjoava Sherlokkisen Joulukalenteri on katsottavissa 1. joulukuuta alkaen päivittäin Yle Areenassa ja Pikku Kakkosen uudessa sovelluksessa.

Korvatunturilla on meneillään remontti ja järjestystä ylläpitää aivan väärään tehtävään valittu keksijätonttu Sherlokkinen (Vesa Vierikko). Koristetonttu Väinökkinen (Ville Majamaa) yrittää tehdä parhaansa kaiken sekasotkun keskellä, mutta Ylitontulla (Pirkka-Pekka Petelius) ei puolestaan ole mitään tekemistä. Ja Rekku-koira yrittää puhua kaikille järkeä. Jotain omituista on kuitenkin tekeillä, tavaroita häviää ja hajoaa ja tonttutyttö Pirpana (Kreeta Salminen) alkaa saada salaperäisiä viestejä metsän eläimiltä.

Sarjassa täysin uusia hahmoja näyttelevät Minttu Mustakallio ja Eero Ritala. Joulupukkina esiintyy puolestaan itse Esko Salminen.

Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus keräsi jouluna 2014 ruutujen ääreen puoli miljoonaa katsojaa päivässä ja ohjelma sai myös Venla-ehdokkuuden. Jäätävän seikkailun on käsikirjoittanut Porokuiskaajan arvoituksen tapaan lastenkirjailija Timo Parvela, ohjannut Lasten ja nuorten toimituksen Johanna Smith sekä tuottanut Juuso Räsänen.

Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu esitetään joka päivä 1.–24.12. aamun ja alkuillan Pikku Kakkosen yhteydessä sekä iltaisin Yle TV2:ssa. Yle Areena 30 vrk.