YleX:n perjantai-ilta uudistuu – tubetähti Soikku aloittaa juontajana

5fc7596f9f964219e8436bbdd0254c66

Soikku juontaa uutta YleX Throwback -ohjelmaa yhdessä YleX Illasta tutun Jani Kareisen kanssa. YleX:n perjantai-iltaan tulee toinenkin uusi ohjelma, jota juontaa DJ Orion.

YouTube-tähti Soikku eli Sonja Hämäläinen aloittaa YleX:n juontajana perjantaina 5. tammikuuta. Soikku juontaa yhdessä YleX Illasta ja Uuden musiikin viikosta tutun Kareisen Janin kanssa uutta YleX Throwback -ohjelmaa, joka nimensä mukaisesti matkaa menneisyyteen – aina 2000-luvun alkuun saakka. Ohjelmassa kuullaan Soikun ja Janin johdolla parhaat retrobiisit perjantai-illan etkoiluun.

“Tämä on ihan supersiistiä. Olen opiskellut radiotyötä ja on kivaa päästä tekemään sitä oikeasti. On kiehtovaa haastaa itseäni”, Soikku sanoo.

Soikku on yksi YouTuben seuratuimmista suomalaista. Hänen kanavallaan on lähes 200 000 tilaajaa.

Soikulla on vankka ja lämmin suhde 2000-luvun alun hittimusiikkiin, sillä se on juuri sitä musiikkia, jonka parissa hän varttui. Soikun juontajapari Jani Kareinen kertoo, että throwback-henkiset biisit ovat toimineet mainiosti hänen juontamissaan YleX Illan lähetyksissä. Niinpä oman ohjelman omistaminen näille kappaleille on Janin mielestä loistavaa – eikä vähiten siksi, että hän juontaa ohjelmaa juuri Soikun kanssa.

“Ollaan tavattu ja treenattu Soikun kanssa vasta pari kertaa, mutta hän on todella kova ammattilainen”, Jani sanoo.

YleX Throwback perjantaisin 5.1.2018 alkaen klo 17-19

Uutta: Uuden tanssimusiikin lista!
YleX Throwbackin jälkeen starttaa DJ Orionin uusi ohjelma, Uuden tanssimusiikin lista. Tunnin mittaisessa ohjelmassa käydään läpi 15 sen hetken parasta tanssibiisiä, jotka soivat – tai ainakin joiden pitäisi soida – suomalaisissa yökerhoissa myöhemmin samana iltana.

“Ohjelman avulla voi myös halutessaan haastaa yökerhon DJ:tä ja sanoa, että hei, tänään tuli radiosta tällainen biisi, joka pitäisi saada soimaan”, DJ Orion sanoo.

Uuden tanssimusiikin listan jälkeen kello 20 starttaa vielä DJ Orionin tuttu klubimusiikkiin keskittyvä ohjelma, joka pauhaa kello 22 saakka.

YleX:n perjantai-illan uudistusten tiimoilta myös YleX:n lauantai muuttuu. Uuden musiikin viikkoa alkaa juontaa YleX:n monimediatoimittaja Katri Norrlin. Uuden musiikin viikko on lauantaisin kello 11–13 tuleva ohjelma, joka kokoaa viikon ajalta musiikkimaailman tärkeimmät uuden biisit ja tapahtumat timanttiseksi kaksituntiseksi.

YleX on vahvistanut vankkaa musiikkiosaamistaan valitsemalla uuden musiikin ohjelmien tuottajaksi pitkän linjan elektronisen musiikin artistin ja DJ:n Roberto Rodriguezin.

YleX:n perjantai-ilta 5.1.2018 alkaen:

17–19 YleX Throwback, juontajina Soikku ja Kareisen Jani
19–20 Uuden tanssimusiikin lista, juontajana DJ Orion
20–22 DJ Orion