Yle Radio Suomi lisää alueellista läsnäoloa

Radio-Suomi-defaultkuva logo
Radio Suomen lauantain aamupäivissä kuuluvat nyt alueelliset lähetykset.
Alueelliset radiolähetykset myös viikonloppuisin ovat monien kuuntelijoiden toive. Yle Radio Suomi vastaa toiveeseen: 13.1. alkaen kymmenellä alueella kuullaan alueellisia aamupäivälähetyksiä valtakunnan lähetyksen sijaan.
Joka lauantai kello 9–12 Ylen toimittajat käsittelevät aiheita ja ilmiöitä läheltä. Tarjolle tuodaan kuvaa Suomesta ja sen ihmisistä, tässä hetkessä.
“Viikonlopun tunnelmaan sopivat ihmisläheiset puheenaiheet ovat usein merkittäviä juuri alueellisesti, ja tätä läsnäoloa nyt vahvistamme. Haluamme viettää aikaa siellä, missä ihmiset ovat”, sanoo Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm.
Uusien lähetysten juttuja ja sisältöjä on tekemässä 18 toimittajaa, ja sisällöt tarjoillaan kymmenen Ylen alueellisen lähetyksen välityksellä. Alueet ovat Uusimaa, Häme, Kaakkois-Suomi, Lounais-Suomi, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Itä-Suomi, Pohjois-Suomi ja Lappi.
“Vaikka lähetyksiä ei juonneta jokaisesta Ylen aluetoimituksesta, on läsnäolo vahva kaikissa maakunnissa”, Jonna Ferm lupaa.
Uudistuksen myötä Radio Suomen suosittu poliittinen satiiri Tohtori Raimo kuullaan jatkossa lauantaisin klo 11.50.