Ella Kannisen uudessa kesäsarjassa puhutaan elämästä kahden maan välillä – Yle TV1 15.6. alkaen

3580a9703f9f4d1cdd867c7f22ad916d

Kesäksi kotiin – Miltä Suomi näyttää ulkomaille muuttaneiden silmin? Ella Kannisen juontama viihdyttävä kesäkeskustelu alkaa 15.6.

Suosikkijuontaja Ella Kanninen on jakanut elämänsä Suomen ja Italian välillä jo reilut 15 vuotta. Näiden vuosien aikana Ellalta on lukuisia kertoja tiedusteltu Suomen ja Italian välisiä eroja;

– Kummassa maassa arki rullaa paremmin, miten toimii italialainen terveydenhoito,

-onko lapsien turvallisempi kasvaa Suomessa vai Italiassa ja jättääkö italialainen anoppi Ellan perhettä koskaan
rauhaan?

Kesäksi kotiin – sarjassa Ella tapaa kesäisessä ja merellisessä Helsingissä kaksikymmentä ulkomaille asettunutta suomalaista, joille tasapainoilu kahden maan ja kulttuurin välillä on yhtä tuttua kuin Ellalle. Ohjelmassa keskustellaan Suomesta ja suomalaisuudesta ulkomaille muuttaneiden suomalaisten silmin.

Ohjelmassa ei vältetä ajankohtaisiakaan aiheita, kuten maahanmuutto, #metoo ja terrorismi. Yleismaailmalliset asiat koskettavat meitä kaikkia riippumatta siitä missä päin maailmaa asumme. Asioiden mittakaava saattaa kyllä olla toinen riippuen tarkastelijan asuinmaasta. Ella haluaa tietää mitkä ovat ne syyt, miksi vieraidemme koti on maailmalla, mutta sydän edelleen Suomessa?

Sarjan kymmenessä jaksossa kuulemme suomalaisten tarinoita ympäri maailmaa. Kapellimestari Sakari Oramo johtaa orkestereita Lontoossa ja Tukholmassa, mutta rakastaa toscanalaisen kotinsa hiljaisuutta. Keittiömestari Jaakko Sorsa tarjoilee suomalaisia makuja singaporelaisille ja Maarit Leso-Glocer nauttii New Yorkin suorasukaisuudesta. Suomesta lähdön syitä on yhtä monta kuin lähtijääkin, mutta kaikkia yhdistää halu palata kotiin ainakin kerran kesässä.

Yle TV1 perjantaisin klo 20, alkaen 15.6.

Sarjan on Ylelle tuottanut Endemol Shine Finland Oy