HBO Nordicille tulossa Krista Kososen tähdittämä norjalainen alkuperäissarja Beforeigners

BEFOREIGNERS-2.114555

Pääosissa Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen

Lähitulevaisuuteen sijoittuva satiirinen scifi-sarja Beforeigners on tulossa HBO Nordicille. Sarjan ovat luoneet Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin (Lilyhammer) ja sen ohjaa arvostettu norjalaisohjaaja Jens Lien. Uutuussarjan pääosissa nähdään Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen.

HBO Nordic on sopinut ensimmäisen norjalaisen alkuperäisohjelman tuotannosta. Beforeigners-nimisen sarjan ovat luoneet Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin, jotka ovat luoneet ja käsikirjoittaneet myös menestyssarjan Lilyhammer. Sarjan pääosissa nähdään Nicolai Cleve Broch (Mustamaalattu, Max Manus) ja Krista Kosonen (Putous, Puhdistus, Blade Runner 2049).

Beforeigners-sarja on HBO Europeen kuuluvan HBO Nordicin toinen alkuperäistuotanto. Ensimmäisen alkuperäistuotannon Göstan kuvaukset ovat hiljattain päättyneet Ruotsissa.

Ympäri maailmaa alkaa tapahtua ennennäkemättömiä ilmiöitä, joista voimakkaiden valonvälähdysten myötä ilmestyy ihmisiä menneisyydestä: kiviajalta, viikinkien aikakaudelta ja 1800-luvun lopulta. Kukaan ei ymmärrä miten tämä voi olla mahdollista, eikä menneestä tulleilla ”beforeignereiksi” kutsutuilla ihmisillä itsellään ole tapahtuneesta mitään muistikuvaa. Vain yksi asia on varmaa: heitä tulee lisää eikä paluuta entiseen ole.

Muutamaa vuotta myöhemmin loppuun palanut poliisi Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) saa osana poliisilaitoksen sopeuttamisohjelmaa parikseen viikinkiajalta ilmestyneen Alfhildr Enginnsdottirin (Krista Kosonen). Tutkiessaan erään ”beforeignerin” murhaa he ajautuvat selvittämään laajemman mittakaavan salaliittoa arvoituksellisen massainvaasion takana.

Leikkisä ja hauska rikostarina Beforeigners on uusi alkuperäisohjelma kansainvälisen menestyssarja Lilyhammerin luojilta ja käsikirjoittajilta Anne Bjørnstadilta ja Eilif Skodvinilta.

”Tarinamme tutkii ajassa matkustaneiden pakolaisten vaikutuksia yhteiskuntaan. On ollut ilo kehittää Beforeigners-maailmaa yhteistyökumppanimme HBO:n kanssa. Odotamme kovasti, että saamme herättää tämän tarinan eloon yhdessä ohjaaja Jens Lienin kanssa.”

Sarjan ohjauksesta vastaa arvostettu elokuvantekijä Jens Lien, jonka ensimmäinen elokuva Jonny Vang palkittiin Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla vuonna 2003. Lukuisia kansainvälisiä elokuvapalkintoja voittanut Den brysomme mannen (The Bothersome Man) esiteltiin Cannesissa 2006 ja se nousi yhdeksi vuosikymmenensä merkittävämmäksi norjalaiselokuvaksi saaden runsaasti kehuja ja menestystä.

HBO:n vastaavina tuottajina toimivat Hanne Palmquist, Steve Matthews ja Antony Root.

HBO Nordicin alkuperäisohjelmien johtaja Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original Programming, kertoo:
“Beforeigners on todella omaperäinen ja viihdyttävä lähitulevaisuuteen ajoittuva satiiri, joka sijoittuu tunnistettavaan mutta muuttuneeseen yhteiskuntaan, jossa rinnakkaiselo on muuttanut pelin luonteen. Olen ylpeä, että saimme tämän ensimmäiseksi norjalaissarjaksemme – se on hauska, kulmikas ja ajatuksia herättävä – todellinen HBO-sarja.”

HBO Europen ohjelmista vastaava johtaja Antony Root, EVP Original Programming and Production, kommentoi tuotantoa:
“Beforeigners edustaa juuri sellaista ohjelmaa, joita haluamme tehdä: uskalias, fiksu, kirjoittajavetoinen ja erottautumiskykyinen. Se sopii täydellisesti HBO:lle. Olemme innoissamme saadessamme aloittaa työskentelyn Norjassa Annen ja Eilifin kanssa, sekä saadessamme sarjan osaksi monipuolista ja kasvavaa eurooppalaistuotantoamme.”

Beforeigners-sarja koostuu kuudesta 45-minuuttisesta jaksosta ja se on Rubicon TV:n tuotantoa. Sarja tulee ensi-iltaan yksinoikeudella HBO Nordicilla sekä kaikilla HBO Europen alueilla ja Yhdysvalloissa HBO GO ja HBO Now -palveluissa.