Ensitreffit alttarilla -ohjelman viides kausi koukuttaa AVAlla 4.9. alkaen

e638714_8f68fbb78153bcd5d82af0250b3c29b1

Rakkauden, avioliiton ja parisuhteen ytimessä vahvoja tunteita herättävä Ensitreffit alttarilla starttaa AVAlla tiistaina 4.9. klo 21. Viidennellä kaudella mukana on uusi asiantuntija sekä ohjelmassa ensimmäisellä kaudella mukana ollut bloggaaja. Tällä kaudella avioituvien parien väliset kemiat salpaavat hengityksen entistä intensiivisemmin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa aikaisempien vuosien hääpareista moni on löytänyt pysyvän onnen. Miten käy viidennen kauden pareille? Syttyykö rakkaus jo ensisilmäyksellä ja miten asiantuntijat pystyvät antamaan parisuhdevinkkejä, joista myös katsojat saavat paljon irti? Tänä vuonna kolmea vihittävää paria neuvomassa nähdään Elina Tanskanen, Tony Dunderfelt ja Marianna Stolbow. Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta bloggaa mtv.fi -sivustolla ensimmäisellä kaudella naimisiin mennyt Pia Alapeteri.

Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat tällä kaudella:

Marianna Stolbow, Parisuhdekouluttaja ja tietokirjailija, FM

Ensimmäistä kertaa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa asiantuntijana toimiva Stolbow on urallaan syventynyt eroauttamiseen: hän on kouluttanut sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kohtaamaan eropohdinnoissa kamppailevia aikuisia, ja kehittänyt menestyneitä menetelmiä eroprosessien läpiviemiseksi. Eroryhmien vetäjänä Stolbow on kuullut toistuvasti kysymyksen: ”miksi en oppinut näitä parisuhdetaitoja jo ennen suhteen alkua?” Näiden kysymysten innoittamana Stolbow ryhtyi valmentamaan parisuhdetaitoja.

Ensitreffit alttarilla -pariskunnilta Stolbow toivoo uteliaisuutta kumppania kohtaan. Uteliaisuus on parisuhteessa tärkeää, koska jokainen ihminen kokee itsensä merkitykselliseksi kun hänestä ollaan kiinnostuneita. Siihen liittyy myös tärkeä kysymys: haluanko ymmärtää maailmaa myös toisen ihmisen näkökulmasta?

Stolbow toivoo pariskuntien ymmärtävän, että jokaisessa erimielisyydessä oppii äärettömän paljon toisesta,
– Parisuhteet ovat kuin striptease-esityksiä: pala palalta paljastat enemmän ja enemmän itsestäsi toiselle, Stolbow kuvailee.

Faktoja Mariannasta:
Hänen pitkäaikainen haaveensa on juuri toteutunut: kesämökki Turun saaristossa. Mariannalla on yksi lastenlapsi ja kolme lasta.

Tony Dunderfelt Psykologi, uskontotieteilijä, kirjailija

Ensitreffit alttarilla -ohjelman kautta Dunderfelt on tajunnut ihmisten huikean tarpeen mennä naimisiin ja löytää rakkaus. Dunderfelt pitää syynä suurta valinnan vapautta: kolmesta on helppo valita, mutta kolmestakymmenestä on vaikea.

– On häkellyttävää, että on niin paljon fiksuja, avoimia, viehättäviä ja kouluja käyneitä ihmisiä jotka eivät ole onnistuneet löytämään sopivaa kumppania, Dunderfelt sanoo.

Fakta Tonysta:
Hän kuvailee tämänhetkistä parisuhdetilannettaan termillä “kiinnostava”.

Elina Tanskanen
Erityistason seksuaaliterapeutti, YTM, logoterapeutti, toimintaterapeutti

Tanskasen pitkä kokemus pariterapiatyöstä auttaa sen tutkimisessa, mitä ohjelman parien välillä alkaa tapahtumaan. Hän pystyy tarjoamaan pareille valmennusta ja terapeuttista apua, ja näin tasoittamaan omalta osaltaan heidän alkutaivaltaan.
– Joskus uusi läheinen ihmissuhde voi nostaa pintaan käsittelemättömiä asioita joita voi olla hyvä päästä työstämään. Parisuhteissa voi syntyä tilanteita jolloin on vaikea päästää toista lähelle, vaikka haluaisikin, Tanskanen kertoo.

Fakta Elinasta:
Hän tapasi miehensä sokkotreffeillä ja nyt takana on 10 vuotta onnellista yhteiseloa.

Ensitreffit alttarilla starttaa AVAlla sekä Katsomossa 4.9. klo 21 ja ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Seuraa AVAa myös somessa:
Facebook: AVASuomi
Insta: AVASuomi
Twitter: AVASuomi