Supernanny Suomi starttaa AVAlla 5.3. – Pia Penttala pelastaa perheitä kasvatuskriiseistä

e652751_f4c065ab1529a42cb0d6af630e06136e

Supernanny Suomi nähdään tiistaina 5.3. klo 21 alkaen AVAlla. Supernanny Suomi on uusi brittiformaattiin perustuva sarja, joka tarjoaa kahdentoista suomalaisen perheen kautta katsauksen kiireiseen lapsiperhearkeen. Supernanny Suomi ohjelman asiantuntijana nähdään Pia Penttala.

Supernanny Suomi -sarjassa Supernanny Pia Penttala auttaa perheitä arjen haasteissa antamalla tukea ja ohjeita parempiin rutiineihin sekä perheen sisäisiin kiistoihin. Perheet tekevät kovasti töitä saavuttaakseen tasapainoisen tilan, jossa kaikki perheenjäsenet tulevat nähdyksi ja kuulluksi. Supernanny opastaa heitä kohti parempaa, helpompaa ja hauskempaa arkea.

Penttalan ote hyvin erilaisiinkin ongelmatilanteisiin on napakan välittävä. Rauhallisella, mutta päämäärätietoisella toiminnallaan hän osaa antaa ratkaisunavaimia niin perheen vanhemmille kuin lapsillekin.

Kuka on Pia Penttala?
Lastensuojelutyöntekijä yli 20 vuoden kokemuksella
Lastensuojeluyksiköiden toimitusjohtaja/yrittäjä 11 vuoden taustalla
Työnohjaaja 8 vuoden kokemuksella
Ylemmän erityistason psykoterapeutti 5 vuoden kokemuksella
Psykoterapian maisteri 2 vuoden kokemuksella

Ensimmäisessä jaksossa ratkotaan mm. äidin ja lasten peliriippuvuutta

Savolaisen perhe, Vantaa

Ensimmäisessä jaksossa Supernanny tapaa Savolaiset Vantaalta. Perheeseen kuuluu kolme lasta; Peppi 2v., Julius 8v. ja Rasmus 10v. Äiti Heidi ja Marko-isä ovat huolissaan poikien jatkuvasta pelaamisesta. Myös sen aiheuttama levoton käytös ja kiroilu sekä väsyttää että nolostuttaa vanhempia. Vanhemmat kokevat huonommuutta, koska eivät ole saaneet poikien käytöstä kuriin. He ovat myös yleensä eri aikaan töissä joten yhteistä aikaa on vähän.

Pelaaminen sekä konsoleilla että salaa kännyköillä hallitsee erityisesti nukkumaanmenoa, sillä pojat pelaavat yli aikuistenkin nukkumaanmenoajan. Haasteina ovat rajojen asettaminen pelaamiselle ja vanhempien kunnioittaminen. Asiaa ei helpota se että myös äiti pelaa, usein jopa yhdessä poikien kanssa.

Supernannya mietityttää erityisesti Julius, jonka omaturvantunto on niin alhaalla. Julius myös kertoo kokemastaan koulukiusaamisesta.

Missä ovat kodin turvalliset rakenteet? Entä lasten sosiaaliset taidot? Löytävätkö pojat elämää ruudun ulkopuolella?
Supernanny Suomi starttaa AVAlla ja mtv:ssä 5.3. klo 20. Ohjelma katsottavissa myös C Moressa.