YLEISRADIO: Rakkaus täyttää ruudun ja radion 20.-25.4.2014

rakkausviikko

Kevät on rakkauden aikaa. Huhtikuun viimeisellä viikolla se on sitä myös tv:ssä ja radiossa, kun Puoli seitsemän ja Yle Radio Suomi antavat rakkauden virrata eetteriin ja ruutuun. Rakkausviikon 20.- 25.4.2014 tavoitteena on saada suomalaiset lähestymään toisiaan rohkeammin ja rennommin –  halaamaan.

Rakkausviikolla Ps ja Radio Suomi rohkaisevat suomalaisia halaamaan lähimmäistään edes kerran viikon aikana ja jakamaan halauskokemuksensa ottamalla rutistuksesta haliselfie-kuvan. Halauskuvat pääsevät Puoli seitsemän tv-lähetyksiin, ja lisäksi niitä julkaistaan sosiaalisessa mediassa. Perjantaina 25.4. Rakkausviikko huipentuu suoraan halaamishetkeen jostakin päin Suomea.

Ps ja rakkauden monet kasvot

Puoli seitsemän lähestyy rakkautta laajalla skaalalla platonisesta ja altruistisesta rakkaudesta aina intohimoon ja mustasukkaisuuteen. Läpi viikon tutustutaan katsojien omiin ja keskenään hyvinkin erilaisiin rakkaustarinoihin.

Ps:n Rakkausviikko alkaa tiistaina, kun vieraaksi tulee Antonio Flores, mies joka muutti rakkauden perässä maailman ääriin. Keskiviikkona kylään tulee aviopari Katja Koukkulaja Jussi Väänänen, joita yhdistää keskinäisen rakkauden lisäksi rakkaus tanssiin. Torstaina rakkaus on rockimpaa, kun vieraana on muusikko Pauli Hanhiniemi. Perjantaina Ps:n sohvalle istahtaa Uuden Päivän nuori tähti Thelma Siberg. Silloin myös katsotaan, aukeavatko Suomen kansan halaushanat.

Rakkauden radio

Rakkausviikko kuuluu Radio Suomen useissa ohjelmissa, mutta ennakkolähdön teemaviikko on ottanut jo pari viikkoa aiemmin, kun sensuellin tarinan kirjoituskilpailu ”Sata sanaa rakkaudesta” käynnistyi 8.4. Kuuntelijoita pyydetään lähettämään toimitukselle korkeintaan 100 sanan tarinoita. Ohjeet tarinoiden lähettämiseen löytyvät osoitteesta yle.fi/radiosuomi. Kolme parasta tarinaa luetaan Rakkauden yö -lähetyksessä, joka alkaa perjantaina 25.4. klo 23. Parhaat tarinat palkitaan Radio Suomen tuotepaketilla.

Ensimmäisenä rakkaus valtaa Radio Suomen taajuuden sunnuntaina 20.5. kello 11.03Jake Nymanin ohjelmalla – All you need is love! Rakkausviikon tiimoilta Jake Nyman tekee kaksi aihetta koskettelevaa ohjelmaa. Ensimmäisessä soivat kotimaiset ja toisessa ulkomaiset rakkauslaulut. Tiistaina lempeä mietitään Taustapeilissä klo 17.30 hyvinvointivalmentaja Kirsi Salon kanssa. Keskiviikkona Luonto-Suomi virittäytyy soidintanssiin klo 18 jälkeen, ja torstaina Taustapelissä puhutaan rakkaudesta, intohimosta ja moraalista kirkkoherra Teemu Laajasalon kanssa. Myös Euroopan taivaan alla -ohjelmassa kaikki rakastavat torstaina klo 20 jälkeen. Silloin rakkautta vannotaan monilla eurooppalaisilla kielillä – amore, ljuba, liebe, agapi.

Perjantaina Puhelinlangat laulavat klo 18 lähtien. Juontajina Radio Suomen Olga Ketonen ja Puoli seitsemän -ohjelman Ella Kanninen. Ilta huipentuu kello 23 alkavaan Rakkauden yöhön, jolloin rakkauden suurvisiirit Sanna Pirkkalainen ja Markus Turunenkeskustelevat kuuntelijoiden kanssa rakkauden eri sävyistä ja palkitsevat Sata sanaa rakkaudesta -kirjoituskilpailun parhaat sensuellit tarinat.

Lauantai-iltana kuunnellaan rakkaudellisia säveliä kello 19 jälkeen Lempimusiikkia-ohjelmassa. Rakkauden tiskijukkana Tuuli Saksala. Sunnuntaina kuullaan Jake Nyman – All you need is love! spesiaalin toinen osa, jossa soivat ulkomaiset rakkauslaulut. Rakkausviikon päätteeksi Susanna Vainiolan Kissankehto hyrisee vielä kello 13 jälkeen laulun mittaisia tarinoita rakkaudesta.

Halaamisen parantava voima

Tutkimusten mukaan halaus tuottaa oksitosiinia eli rakkaushormonia, joka rentouttaa,  vähentää ahdistusta ja tuo turvallisuuden tunnetta. Eikä tässä vielä kaikki. Kosketuksella on tutkitusti myös paljon terveysvaikutuksia. Se muun muassa parantaa alipainoisten lasten ja aikuisten painonkehitystä, edistää vatsan toimintaa, vähentää aggressiivisuutta, lisää uteliaisuutta ja kohottaa itsetuntoa. Halaaminen on myös kommunikointia. Halaamalla voi kertoa sellaista, mihin ei löydy sanoja.