Gordon Ramsay: Uncharted starttaa NatGeolla 10. elokuuta

ramsayn-makuseikkaulut

Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarja (Gordon Ramsay: Uncharted) vie katsojansa huimalle matkalle läpi Perun, Uuden-Seelannin, Marokon, Havaijin, Laosin ja Alaskan. Seikkailu starttaa National Geographic TV -kanavalla 10. elokuuta.

Gordon Ramsay vie ruoanlaiton maailman ääriin National Geographicin uudessa TV-sarjassa Gordon Ramsayn makuseikkailut. Matkallaan tämä usean Michelin-tähden mestarikokki kokee uusia kulttuureita ja ruokalajeja oppainaan alkuperäiskansojen ruoanlaittajat, metsästäjät ja keräilijät.

Ramsay vaeltaa läpi laaksojen, sukeltaa merten syvyyksiin ja kiipeää pitkin vuorenseinämiä, kun hän etsii seikkailua ja särmää ruoanlaittoon. Gordon Ramsayn makuseikkailuissa tavataan alkuperäiskansoja ympäri maailman ja opitaan paikallisesta kulttuurista, ruokalajeista ja mauista. Uusien raaka-ainesten ja maistamiensa ruokien pohjalta Ramsay luo oman annoksen, joka kuvastaa maan kulttuuria ja sydäntä.

Jokainen jakso päättyy ruokajuhliin, missä Ramsay haastaa itsensä kohtaamaan paikallisen ruokalegendan ja laittaa uudet taitonsa testiin. Ramsaylle ruoka on avain kulttuuriin ja jokainen seikkailu on ovi ihmisten ja paikkojen sydämeen.

 – Tämä on ollut uskomaton matka National Geographicin kanssa kartoittamattomille maille. On ollut upeaa tavata paikallisia ja oppia heidän perinteistään, mauistaan ja siitä vaivannäöstä, jota he näkevät raaka-aineidensa eteen. Tätä sarjaa kuvatessani olen oppinut enemmän kuin 10 vuoteen, Ramsay kertoo.

Gordon Ramsayn makuseikkailuja katsotaan 172 maassa 43 eri kielellä ja Suomessa National Geographic TV-kanavalla 10.8. alkaen.

Jaksokuvaukset

PERUN PYHÄ LAAKSO (PERU’S SACRED VALLEY) 

Jakso 1/6. Ramsay ajaa moottoripyörällä inkojen Pyhän laakson läpi, perehtyy korkean ilmanalan ruokakulttuuriin ja tutustuu paikallisherkkuun, kaktusmatoon.

UUDEN-SEELANNIN KARU ETELÄ (NEW ZEALAND’S RUGGED SOUTH)

Jakso 2/6. Ramsay suuntaa eteläisen Uuden-Seelannin kaukaisiin kolkkiin ja perehtyy maorikeittiön saloihin. Paikallinen kalastaja opettaa Ramsayn metsästämään ankeriaita paljain käsin.

MAROKON VUORET (THE MOUNTAINS OF MOROCCO)

Jakso 3/6. Ramsay lähtee seikkailulle Atlasvuorille oppimaan muinaisesta berbereiden ruokakulttuurista. Sienten keräämiseen vaaditaan vuorikiipeilytaitoja ja kamelin lypsämiseen paikallista opasta.

HAVAIJIN HANAN RANNIKKO (HAWAII’S HANA COAST)

Jakso 4/6. Ramsay matkustaa Mauin saarelle ja tutkii havaijilaisen keittiön eksoottisia aineksia. Paikallisten opastuksella Ramsay oppii sukelluskalastamaan ja metsästämään jousella.

LAOSIN MAHTAVA MEKONG (THE MIGHTY MEKONG OF LAOS)

Jakso 5/6. Ramsay vaeltaa Laosin viidakossa ja meloo Mekong-jokea pitkin, kulinaarisia kokemuksia etsien. Inspiraatio löytyy etanoista, jättivesiluteista ja kutojamuurahaisten munista.

KAAKKOIS-ALASKA (ALASKA’S PANHANDLE)

Jakso 6/6. Ramsay oppii selviytymis- ja keittiötaitoja Alaskassa. Paikallisia yrttejä kerätäkseen on kalliokiipeiltävä lumimyrskyssä ja ruokapöydässä maistuvat niin metsäkanat kuin hylkeetkin.

Tuotantoyhtiö

National Geographicille tuottanut Studio Ramsay