Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja huipentuu tällä viikolla – nenät vaihtuvat punaisiin tempauksissa ja Ylen kanavilla

Webp.net-resizeimage (1)

Nenäpäivä-kampanjaa vietetään parhaillaan ympäri Suomen. Kampanja huipentuu tulevana perjantaina 8.11. varsinaiseen Nenäpäivään, jolloin Yle TV1 ja Yle TV2 esittävät koko illan Nenäpäivän suoraa lähetystä. Nenäpäivä näkyy tällä viikolla myös monissa Ylen ohjelmissa ja maailman lapsia autetaan useilla radiokanavilla maratonlähetysten merkeissä. Nenäpäivä kutsuu kaikki mukaan auttamaan maailman lapsia.

Hauska auttaa maailman lapsia monella tapaa 

Nenäpäivän tavoitteena on saada jälleen kokoon miljoonapotti maailman lasten auttamiseksi – viime vuonna Nenäpäivän keräystulos oli huimat 2,7 miljoonaa euroa. Nenäpäivä-keräyksen varoilla saadaan maailmalla paljon hyvää aikaan. Tämän takaavat Nenäpäivän yhdeksän järjestöä, jotka vievät avun perille luotettavasti ja ammattitaidolla.

– On mukavaa huomata, että niin monet haluavat taas olla mukana auttamassa maailman lapsia. Toivomme, että jokainen suomalainen löytää oman tapansa osallistua Nenäpäivään ja auttaa – punaisella Nenällä tai ilman! Maailman lapsia voi auttaa vaikka neulomalla villasukkia isänpäiväksi tai järjestämällä hyväntekeväisyyskahvittelut työpaikalla, Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Paasio kannustaa.

Nenäpäivää vietetään erilaisten tapahtumien merkeissä ympäri Suomea. Tällä viikolla on luvassa muun muassa Miten kasvatat lapsestasi maailmanparantajan –keskustelutilaisuus Helsingissä, Teivon ravien hyväntekeväisyyslähtö Ylöjärvellä, Omnian hyväntekeväisyysmyyjäiset Espoossa, Itä-Suomen yliopiston filosofisen tiedekunnan järjestämä Nenäpäivä-konsertti Joensuussa sekä kauppakeskustapahtumia usealla paikkakunnalla.

Tänä vuonna Nenäpäivän punaiseen Nenään voi vaihtaa monella tavalla. Sen lisäksi, että voi hankkia itselleen punaisen täysin kierrätettävästä muovista valmistetun Nenän, onnistuu nenän punaaminen tapahtumissa jaettavilla Nenäpäivän esitteillä tai Instagramissa Nenäfiltterillä. Nenäpäivää onkin viety entistä iloisemmalla ilmeellä myös nuoria kiinnostaviin kanaviin.

– Olemme iloisia, että tänä vuonna nuoret ovat aktiivisesti mukana Nenäpäivässä ja arviomme mukaan entistä useammassa koulussa ja oppilaitoksissa vietetään Nenäpäivää. Nenäpäivässä hauska auttaa maailman lapsia ja uskomme, että kampanjan positiivisen aikaansaava sävy on omiaan saamaan myös nuoria mukaan auttamaan, Paasio iloitsee.

Nenät vaihtuvat punaisiin tällä viikolla Ylen kanavilla 

Helsingin keskustan Nenäkulmassa vietetään tällä viikolla Nenäkulman maratonviikkoa, kun Ylen radiokanavilla autetaan maailman lapsia ympäripyöreitä päiviä. Luvassa on Yle Puheen Käsityömaraton, Yle Vegan ja Yle Radio Suomen Tanssimaraton sekä aikaisempina vuosina huikean suosion kerännyt YleX:n Naurumaraton – tietenkin ennätyspitkänä 41 tunnin suorana lähetyksenä!

Monet Ylen suosikkiohjelmista ovat mukana Nenäpäivässä. Nenä vaihtuu tulevalla viikolla punaiseen myös muun muassa Puoli seitsemässä, Ylen aamuissa, Summerissa, Svenska Ylellä, Akuutissa, Noin viikon studiossa, Pikku Kakkosessa ja sekä tietenkin seuraavan viikon Sohvaperunoissa.

Nenäpäivä viihdyttää Nenäkatsomoita koko perjantai-illan Ylen kanavilla  

Nenäpäivää vietetään 8.11. koko illta kahdella kanavalla, alkuillan lähetys näkyy Yle TV1:llä ja loppuillan Yle TV2:lla. Illan aikana esiintyvät Anna PuuReino Nordin, Irina, Younghearted, Suvi Teräsniska, LeoTuure KilpeläinenIlta sekä Robin Packalen. Kotimaisten eturivin artistien lisäksi Nenäpäivässä nähdään maailman tähti Justin Jesso, jolta kuullaan muun muassa valtaisan suosion niittänyt Stargazing-kappale.

Neljän tunnin suoran lähetyksen juontavat Susanna Laine ja Janne Kataja sekä kapteeni Kokanderiksi muuntautuva Jenni Kokander, jonka tehtävänä on pelastaa yhden illan aikana maapallon lapset. Mukana menossa on myös suuri joukko julkkiksia kuten Tuure Boelius, Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen, Sami Hedberg ja Riku Nieminen. Takuuvarman korvamadon koko illaksi tarjoilee Mikko Alatalo Mä Nenäpäivä oon-biisillään. Lisäksi tunnettuja neniä aina Janni Hussista Heikki Paasoseen nähdään illan aikana vastaamassa lahjoituspuheluihin Cristal Snow’n tsemppaamina.

Luvassa on myös koskettavia tositarinoita maailmalta. Terveiset Nenäpäivän avustuskohteista tuovat tämän vuoden Nenäpäivän lähetykseen Myanmarista uutistoimittaja-kirjailija Matti Rönkä, Burkina Fasossa vieraillut näyttelijä-opettaja Ernest Lawson ja Nenäpäivän työhön Keniassa tutustunut radiotoimittaja Jenni Poikelus.

Nenäpäivän suoraa lähetystä voi seurata perustamalla oman Nenäkatsomon vastaanottimen ääreen perheen, kavereiden, työtovereiden tai vaikka koko suvun voimin. Nenäkatsomon tunnelmista voi kertoa sosiaalisessa mediassa käyttämällä julkaisun yhteydessä tunnisteita #nenäpäivä ja #nenäkatsomo. Samalla osallistuu Nenäpäivän tuotepaketin arvontaan.

– Haluamme kannustaa ihmisiä katsomaan Nenäpäivää yhdessä ja toivomme, että Nenäpäivänä kukaan ei jää yksin! Yhdessä voi viettää mukavan illan ja auttaa samalla maailman lapsia, Paasio innostaa.

Hauska auttaa Ylen kanavilla 4.-8.11. 

Nenäpäivä 8.11.2019
kello 19-20:30 Yle TV1
kello 20:30-23 Yle TV2
Katsottavissa Areenassa suorana ja 30 vuorokautta ensilähetyksestä

Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka

Lisätietoja Nenäpäivästä
Lisätietoja Nenäpäivän tapahtumista
Vinkkejä tavoista osallistua Nenäpäivään
Lisätietoja Ylen Nenäpäivä-ohjelmista
Nenäfiltteri Instagramissa: bit.ly/nenäfilter