Viivi Huuskan ohjaama komediasarja Kullannuput alkaa helmikuussa

3b4ee799a2c8794807f1a28e7697b785 (1)

Mitä yhteistä on ensirakkautta etsivällä teinitytöllä ja tämän eronneella äidillä? Yllättävän paljon! Helmikuussa Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa nähdään Viivi Huuskan komediasarja Kullannuput, joka sukeltaa rohkeasti modernin naisen epävarmuuksiin ja nauraa niille loputtomille vaatimuksille, joita asetamme itsellemme.

Mikä on paras strategia kohdata Fear of Better Options? Voiko taloudellisen itsenäisyyden hankkia myymällä käytettyjä pikkareita? Miksi ex-mies vaikuttaa Herra Oikealta heti, kun hänellä on uusi tyttöystävä? Onko ensisuudelma oikea, jos sen saa parhaalta ystävältä?

Kullannuput-sarjassa herkutellaan niin keski-iän kriisin kuin ensirakkaudenkin kommelluksilla.

Kaksi vuotta sinkkuna ollut Anna, 40, (Jessica Grabowsky) kokee olevansa valmis uudelle elämää suuremmalle rakkaudelle. Herra Oikeaa metsästäessään Anna unohtaa usein olevansa valloittava aivan omana itsenään. Superrikkaan ystävänsä Jasminin (Emilia Vuorisalmi) kannustamana hän päätyy ennemmin rakentamaan uskomattomia kulisseja kuin paljastamaan todellisen minänsä.

Jos Bridget Jonesilla olisi teini-ikäinen tytär, se olisi Tessa, 17 (Saana Koivisto). Hän on nuori, kunnianhimoinen nainen, jolle kaikki on mahdollista. Modernissa Suomessa hän on kuitenkin lähes kapinallinen uskoessaan johonkin hyvin perinteiseen: tosirakkauteen. Tessan paras ystävä, teinitaiteilija Marla (Reetta Ylä-Rautio) ei halua haaskata aikaansa vanhanaikaisiin avioliittohaaveisiin, vaan käyttää aikansa tuotteliaammin. Onko Marla oikeassa väittäessään, että mitä romanttiseen rakkauteen tulee, ihmisen aivot on ohjelmoitu etsimään vaikeuksia?

Tekijät uusissa rooleissa

Kahdeksanosaisen komediasarjan on ohjannut Viivi HuuskaKullannuput on Viivin ensimmäinen työ käsikirjoitetun sarjan ohjaajana. Valokuvaajana uransa aloittanut Viivi on Suomen kiistaton musavideokuningatar (mm. Pete Parkkosen Kohta sataa, Vesalan Mul ei oo lapsuuden sankarii). Viimeisimpänä työnä Viivi etäohjasi Zara Larssonin Love me Land -videon kotisohvaltaan. Ohjaajana naisen vaikuttava visuaalinen ote on omaa luokkaansa.

“Jos asiaa olisi kysytty vuosi sitten, en olisi ikinä uskonut, että esikoisohjaukseni on komediasarja”, Viivi nauraa.

Jessica Grabowsky on ollut parhaan naispääosan Jussi-ehdokkaana kaksi kertaa: elokuvista Missä kuljimme kerran (2011) ja 8-pallo (2013). Vahvojen ja dramaattisten roolien näyttelijälle Kullannuput on ensimmäinen iso komediarooli.

Lääkäri, tiedekirjailija ja sosiaalisen median vaikuttaja Emilia Vuorisalmi puolestaan tekee ensimmäisen ison tv-roolinsa Kullannupuissa.

Saana Koivisto valmistuu keväällä 2021 näyttelijäntaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulusta mutta päätyi jo kaksi vuotta aikaisemmin johtavan pohjoismaisen näyttelijäagentuurin listoille. Saana on aiemmin nähty elokuvissa Helene (2020) ja Elvis & Onerva (2019) sekä tv-sarjoissa Downshiftaajat (2020), Suden hetki (2019) ja HasBeen (2018).

Espoolainen 17-vuotias Reetta Ylä-Rautio on Kallion ilmaisutaidon lukion kasvatti ja 100-prosenttisesti aito teini-ikäinen multitalentti. Reetta on nähty useiden mainosten lisäksi mm. Kansallisteatterin näytelmässä Luulosairas. Kullannuput on Reetan ensimmäinen merkittävä rooli kameran edessä.

Kullannuput täydentää Yle Areenan kotimaista komediatarjontaa ja on tuore lisäys menestyssarjojen Modernit miehetLuottomies sekä Pirjo rinnalle. Kullannuput on Ylelle tuottanut Moskito Television.

Kullannuput Yle Areenassa perjantaina 12.2. ja Yle TV2:ssa 15.2.–18.2. klo 21.00