Radioteatteri esittää Tove Jansson 100-vuotta – juhlan kunniaksi uutuuskuunnelman Luotsikadun lapset

tovejansson_0

Vesa Vierikko ja Leena Uotila Kuva: YLE

Radioteatteri juhlistaa Tove Janssonin elämää uutuuskuunnelmalla Yle Radio 1:ssä. Kuunnelma saa ensi-iltansa Tove Janssonin puiston vihkiäisissä Helsingin Katajanokalla 9.8.2014.

Tove Idström: Luotsikadun lapset – Ensilähetys!
Su 10.8.2014 klo 15.00 Yle Radio 1 sekä Yle Areena

Kuunnelma kertoo kahdesta lapsuuden leikkitoverista ja siitä, millaista on olla lapsi. Toinen heistä oli Tove Jansson, toinen Erik Tawaststjerna. Molemmat tiesivät jo lapsena, että mielikuvituksen tihentämä kuva todellisuudesta on todellisempi kuin todellisuus.
Helsingin Katajanokan 1920-luvun naapuruksista kasvoi merkittäviä vaikuttajia Suomen kulttuurielämään ja kansallisen identiteettimme rakentajia.
Kuunnelman on kirjoittanut Tove Idström. Ohjaaja on Erja Manto ja äänisuunnittelija Tiina Luoma. Näyttelijät ovat mm. Vesa Vierikko ja Leena Uotila.

Kuunnelma perustuu Tove Janssonin kertomuskokoelmaan Kuvanveistäjän tytär (1968) ja Erik Tawaststjernan muistelmaan Voces Intimae (1990)

Kuunnelman ensi-ilta Tove Janssonin puistossa

Kuunnelman maailman ensiesitys on osa Tove Janssonin puiston vihkimistilaisuutta Katajanokalla lauantaina 9.8 klo 14.30.
Entinen Katajanokan puisto Luotsikadun päädyssä muuttuu tuolloin virallisesti Tove Janssonin puistoksi.
Ohjelmassa on mm. trumpettia, Pekka Sauria, kvartettia, puunistutusta, mehua ja sen päätteeksi kuuntelemme autenttisissa tapahtumapaikoissa Tove Idströmin kirjoittaman Luotsikadun lapset.

Lisää tietoa tapahtumasta tarjoaa tilaisuuden järjestäjä Katajanokkaseura. Seuraa ilmoittelua FB-sivulta sekä nettisivuilta.