Suosikkisarja AIKUISET tulee päätökseensä – viimeinen kausi julkaistaan Yle Areenassa 12. syyskuuta

Kaikki hyvä loppuu aikanaan! Kolmella Kultaisella Venlalla palkittu komediasarja AIKUISET päättyy 10-osaiseen kolmanteen kauteen, joka julkaistaan Yle Areenassa 12.9.

Kolmannella kaudella bestikset Oona ja Arttu yrittävät löytää oman paikkansa menestyspaineiden ja on-off-ihmissuhteiden keskellä. Kriiseilyn lisäksi bailataan aamuun asti, etsitään minttuviina-stashiä, pussaillaan ja vietetään Kallion parasta hot girl summeria.

AIKUISET on luonut käsikirjoittaja Anna Brotkin ja ohjannut Anna Dahlman. Sarja voitti vuoden 2022 Kultainen Venla -gaalassa parhaan komediasarjan, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan ohjauksen palkinnot.

“Viiden kirjoitusvuoden aikana olen viettänyt työhuoneellani tuhansia tunteja sarjan hahmojen kanssa, joten heistä on tullut minulle kuin ystäviä, ja siksi luopuminen tuntuu haikealta – kuin hyvästelisi oikean ihmisen. Kolmannen kauden kirjoittamiseen liittyi paljon iloa, mutta myös luopumisen tuskaa ja paineita onnistumisesta”, Anna Brotkin kuvailee.

“AIKUISTEN kolmas kausi on ollut mulle mahdollisuus sukeltaa vielä kerran Kallion kesään ja nuoruuteen. Halusimme, että AIKUISET jää tähän ”kaikki vielä vähän hakusessa” -elämänvaiheeseen. Sillä elämänvaiheella on itsessään arvo, eikä
siitä tarvitse valmistua”, ohjaaja Anna Dahlman sanoo.

Anna Airola: “Sain olla hauska, typerä ja sekoboltsi”

Sarjan päähenkilöitä Oonaa ja Arttua näyttelevät Anna Airola ja Elias Salonen. Molemmat ovat AIKUISET-taipaleensa aikana kasvaneet aloittelevista teatterikorkeakoululaisista kysytyiksi ammattinäyttelijöiksi.

“Tein AIKUISISSA ensimmäisen merkittävän roolini, ja siksi se on ollut mulle kokemuksena tosi tärkeä. Kasvoin isoksi (en aikuiseksi hehheh) Oonan kanssa samaan tahtiin, ja tuntuukin aika haikealta jättää Oona, vaikka surutyön teinkin jo viime kesänä kuvausten jälkeen. Rakastin näytellä tässä sarjassa. Sain olla hauska ja typerä ja sekoboltsi. Sain kokeilla kaikkea, olla ihan liikaa ja räiskiä menemään”, Anna Airola iloitsee.

Arttua näyttelevä Elias Salonen on samoilla linjoilla:

“AIKUISET on ollut mulle valtavan tärkeä ja rakas proggis. Kun saatiin Annan kanssa Oonan ja Artun roolit, oltiin Teakin ykkösellä. Nyt kun sarjan vika kausi tulee ulos, ollaan just valmistuttu näyttelijöiksi. Tuntuu, että olen kasvanut aikuiseksi Artun kanssa samaan aikaan, ja siksi nyt on täydellinen aika viedä sarja maaliin. Kolmoskauden tekeminen oli yhtä ihanaa kuin aiempien, ja en malta odottaa että pääsette näkemään sen!”

Airolan ja Salosen lisäksi sarjan keskeisissä rooleissa kolmannella kaudella nähdään Mikko KauppilaMiro LopperiVille MyllyrinneCarlos OrjuelaLinnea LeinoBiniyam SchellingAksa KorttilaEppu PastinenErina Giuseppe Francesco ja Joonas Nordman.

AIKUISTEN ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin vuonna 2019, spesiaalijaksot vuonna 2020 ja toinen kausi vuonna 2021. Ne ovat kaikki katsottavissa Yle Areenassa.

Sarjan on Ylelle tuottanut Yellow Film & TV.

AIKUISET kolmas ja viimeinen kausi Yle Areenassa 12.9.2022 ja Yle TV2:ssa 12.9. alkaen arki-iltaisin n. klo 22