Radio Novan uusi aamujuontaja Aki Linnanahde: Haluan tehdä kuuntelijian aamusta paremman

a8a864d577d36e14_800x800ar

Ilmettään raikastava Radio Nova nappasi riveihinsä yhden Suomen suosituimmista radio- ja tv-persoonista.

TV- ja radiotöitä jo yli kymmenen vuoden ajan tehnyt Aki Linnanahde aloittaa aamulähetykset Minna Kuukan parina huhtikuun 4. päivä. Aamulähetyksiä muun muassa Radio Novalla, Radio Cityllä ja Radio Rockilla juontanut Linnanahde on kaivannut radion tekemistä.

– Ajatukseni oli tehdä muutama lähetys Radio Novaan ja samalla selvittää itselleni, miltä radion tekeminen vuoden tauon jälkeen maistuu. Tajusin heti ensimmäisen aamun jälkeen, miten paljon olen ikävöinyt suoran aamuradion tunnelmaa, Aki kertoo.

Linnanahteen valinta Radio Novan aamuun on vastaus myös kuuntelijoiden toiveeseen. Aki oli yksi Radio Novan kevätkauden Minna ja Miehet -aamushow’n juontajista ja palautevyöry oli huikea. Kuuntelijoiden viesteissä Akia kiiteltiin niin huumorintajustaan, uteliaisuudestaan kuin lämpimästä suhteestaan kuuntelijoihin.

– Kuuntelijoilta ja Bauer Medialta tuli hyvin vahvaa viestiä, että minua on kaivattu, mikä tietysti tuntuu hyvältä ja tekee samalla nöyräksi. Haluan edelleen kehittää itseäni ja olla vielä parempi työssäni. Odotan innolla, että pääsen herättelemään kuuntelijoita Minna Kuukan ja tuottajamme Jaana Ahtiaisen kanssa.

Aki ja Minna avaavat mikrofonit Helsingin Kaapelitehtaalla joka arkiaamu kello 6. Aamukymmeneen mennessä juontajat ovat käyneet läpi ajankohtaiset uutiset, puheenaiheet ja liikenteen sujumisen sekä nauraneet monet naurut yhdessä kuuntelijoiden kanssa.

– Tähän kun lisätään vielä Radio Novan uusiutunut musiikki, niin koossa on combo, jonka uskon kelpaavan. Musiikissa soivat meillä nyt uudet ja vanhat hitit. Biisit, joita et ehkä edes muistanut, mutta kuullessasi osaat laulaa mukana. Niin on käynyt itselleni lähetystä tehdessä jo monta kertaa, Minna nauraa.

– Pääsen ensimmäistä kertaa aloittamaan uutta niin, ettei tarvitse ihmetellä, kuka siinä vastapäätä pöytää istuu. Uuden ihmisen kanssa vie aikaa se, että tutustuu ja oppii luottamaan lähetyksessä toiseen. Nyt sellaista vaihetta ei tarvita vaan päästään suoraan keskittymään täysillä tekemiseen. Akin suonissa virtaa radio, hän on rautainen ammattilainen ja olen superinnoissani, että me pääsemme yhdessä luomaan Suomeen uusi, ajankohtainen ja viihdyttävä radio-ohjelma. Aamukampa laskee päiviä huhtikuun neljänteen, Minna iloitsee.